<<<Да кажем НЕ на високите цени на мобилните разговори в България!>>>

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re: <<<Да кажем НЕ на високите цени на мобилните разговори в България!

Мнение от РПГ - Sage » 10 мар 2009, 09:37

Хубаво си ги наредил тези линкове за период от 5 години, нищо че половината се дублират...
Забележи обаче, че глобите на БТК са поне по 100 000 лв., за разлика от глобите на другите мобилни оператори (напр. 20 000 лв.) ако изобщо бъдат глобени за някакво явно нарушение.
Няма монопол върху фиксираните услуги - М-Тел отдавна предлагат такива. За интернет- и кабелните ТВ доставчици да не говорим. И при тях СИ ДЛЪЖЕН да си абонат на ТВ или интернет-услугата, за да имаш фиксиран телефон. Но никой не ги глобява, ако не се лъжа.
Просто пазарът определя - колкото - толкова. Например аз трябва да съм луд, за да се върна на Кейбълтел, за каквато и да е услуга. ОСОБЕНО интернет такава.
Когато имам проблем, не мога да ги открия и с Интерпол. Когато ми писна и ги пратих по живо-по здраво, изведнъж пъргаво ме намериха да ме питат "Ама защо сте се отказали?".
"Ами защото ми спирате цифровата когато си искате, отрязахте ми 3 канала, между които и СКАТ (голяма грешка) и ви няма никакви в съпорта".

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 10 мар 2009, 18:59

prasuncho: "Според някои потребители на този форум (например m75), стационарни телефони вече отдавна не се използвали..."

Прасчо, аз не ползвам, роднините ми не ползват, но ако съм казал това което ти твърдиш, готов съм да се покая публично. Надявам се да не отричаш поне намаляващия брой на стационарните телефони в България? ;)

Sage: "Няма монопол върху фиксираните услуги"

Прав си, в белите държави е така. При нас, в България (и в С. Корея), уви не е така.

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 11 мар 2009, 06:53

На общият фон може и да има намаляване, но процентът като цяло е малък. И този процент ще са хора, които не искат ADSL, които не ги търсят по стационарен, или в общият случай - живеят сами и предпочитат мобилен в себе си, отколкото стационарен в самотата на къщата. :-) Лично познавам такъв човек, който поради тази последната причина си спря стационарния. И честно казано - струва ми се, че тази последната причина е по-масова от останалите. Но аз, например, наскоро си открих нова линия, не само заради ADSL-а, а защото ми трябва и нещо като служебен стационарен телефон. Просто предлагам по-голям избор да ме намерят. :-) Да не говорим и за включените безплатни минути в плана... които са към цялата мрежа...

Koko 12
Регистриран: 19 яну 2009, 11:45

Мнение от Koko 12 » 11 мар 2009, 22:03

prasuncho
ти какво работиш че в къщи те търсят...?

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 12 мар 2009, 07:02

Частник съм. ;-) И има дни, в които не се налага да си посещавам обектите, затова си стоя вкъщи и комуникирам с подръчни средства. :-))

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 12 мар 2009, 09:19

m75: "При нас, в България (и в С. Корея), уви не е така."

Има фиктивен монопол, т.е. потребителите НЕ СЕ БЛЪСКАТ да ползват фиксираните услуги на М-Тел, Кейбълтел, Глобул и т.н. За това обаче причината не е в географските координати, а в конкурентите на "монополиста". Много са мижави, к'во да се прави.

m75

Мнение от m75 » 12 мар 2009, 11:51

"Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция в размер на 200 000 лева на БТК заради умишленото възползване на телекома от МОНОПОЛНОТО му положение на пазара"

Нужното съм подчертал, специално за теб ;).

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 12 мар 2009, 13:48

Тази "новина" скоро ще навърши 3 годинки. Не знам дали знаеш, но някои неща се попромениха оттогава досега...
Тук можем да отворим и друга тема - за различния аршин на КЗК когато наказва БТК и други оператори.

m75

Мнение от m75 » 12 мар 2009, 15:59

"Комисията за защита на конкуренцията глоби БТК с 250 000 лева за злоупотреба с господстващо положение на пазара нa предоставяне на услугата „ADSL достъп до интернет”"

Новината е на година и 4 месеца, това удовлетворява ли те?

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 12 мар 2009, 16:44

Въпросът ми е първо към Кобрети, после към тебе, каква е вързката на това за което спорите със Петицията за високите цени на едро на разговорите в България? Не става ли въпрос за всички оператори, не разбирам? Защо пак противопоставяте едните на другите? Не смятате ли, че те всичките са от едната страна, ние потребителите, от другата?

По повод 15 март, ден на Потребителя, ще има разговор в мрежата с Комисар Кунева и то на 12 езика. Пратих й предварително лично запитване по нашия въпрос с текста и адреса на Петицията.

Въпроси могат да се отправят на [email protected]

Отговори