<<<Да кажем НЕ на високите цени на мобилните разговори в България!>>>

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re: <<<Да кажем НЕ на високите цени на мобилните разговори в България!

Мнение от РПГ - Sage » 19 фев 2010, 04:00

Защо не се научиш първо да пишеш на кирилица, а не на 6li0kav1tza?
Аз лично познавам хора, които са 3 пъти по-работливи от мене и бачкат цял месец за 3 мои надника. На тях иди им кажи че са идеални и нормални цените, щото хората все гледат да клипват. Че иначе така ще им изхвърчи бюджета за папото по нормалата, че свят ще им се извие от нормализация...

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 19 фев 2010, 10:00

Ама хора, какво общо има личната платежоспособност със стойността на една услуга. Що за тъпоумна селяния е това схващане, че щом имаш пари трябва да купуваш стоките на 100х по-високи цени ?!? (woo) Това е типично мутренско чалгаджийски манталитет да си купиш кецове за 400 лв а те да са същите като тия за 15 лв :X Само така да се фукаш пред другите комплексари.

Това дали месечния ми приход е 500 или 5 000 си е моя работа. Не засяга операторите и не е повод да плащам по-скъпо за нещо което струва х пари (yes)

harvester
Регистриран: 08 ное 2004, 17:04

Мнение от harvester » 19 фев 2010, 11:10

Че цените са високи, така е, че трябва да се направи нещо, също е така... Обаче наистина ли си мислите че някой обръща внимание на тези петиции в интернет, пускани от куцо, кьораво и сакато и по какви ли не поводи, някои граничещи с дебилизъм?
Някой от вас опитвал ли е да разгледа сайта? Цитирам някои от заглавията на петициите:

"Петиция за забрана на използването на найлонови торбички в Република България"
"Да върнем ДАРКО ИЛИЕВСКИ в Music Idol !"
"rusina-van-ot-music-idol"
"Да подкрепим Слави Трифонов в тази подписка"
"ВРЪЩАНЕ В ЕФИР НА СЕРИАЛА "ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ"
"ВЪРНЕТЕ "Забранена Любов"на екран"
"Петиция срещу намаляване обема на сервираната наливна бира"
"Трима братя,три сестри" отново по БТВ"
"Да съборим паметника на НДК!"
"КАЖИ НЕ НА ЧОРБАРЩИНАТА"
"Здравко, пожелаваме ти бъзро възстановяване и връщане на терена!"
"Тодор Батков вън от Левски!"
"Тодор Батков завинаги в Левски!"
"Чалгата трябва да се забрани със закон."
"Да поканим Бурак Хаккъ в България"

..... Е аз издържах до тук :)
Мислите ли че сред всичките тези глупости може да се открои нещо наистина смислено?

Освен това, като изключим че ще се изпрати копие на Вивиан Рединг, не видях до кого е адресирана официално тази петиция. В края на текста се споменава Меглена Кунева, но това не се прави така.

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Мнение от tre » 22 фев 2010, 00:43

Всеки, който ти продава продукт или услуга го интересува колко пари изкарваш. Така например за по-платежоспособните едно нещо може да е по-скъпо, но за сметка на това да е с по-високо качество, по-голяма гаранция, по-луксозна опаковка и т.н. и т.н. Реално по този начин дори да купиш по-скъпо продукта, ти ще изпиташ много по-голямо удовлетворение от покупката и следователно ще си доволен клиент на компанията. Тези неща са разпределени в пирамидата на Маслоу и ако се разровиш малко ще разбереш защо компаниите по целия свят влагат милиарди за разработване и внедряване на CRM системи.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 22 фев 2010, 07:45

Но за целта си има луксозни стоки, луксозни магазини , VIP заведения и др.
Няма логика като вляза в магазина и за дрипльото пред мен сиренето да е 5 лв/кг а като ме видят със костюм да ми кажат - 30 лв/кг.
По някаква много извратена логика по целия свят , но най-вече тук у нас чалгията е на макс. Тук почти няма как да видиш костюмар да пазарува от кварталното магазинче, просто щото са му клизмирали мозъка и се мисли за друга раса.
( Друг е въпроса за реалното разпределение на парите и колко от тези костюмари са на ръба на фалита, но поддържат изкуствен имидж ) Това пък кара кръвопииците от операторите да се съобразяват основно със тази псевдо класа и да си композират цените според техния стандарт. Няма значение, че в у нас само ~ 10-15% са богати. А пък търпимостта ни е плод на същата чалгинярска и селяндурска комплексарщина да се срамуваме да казваме , че ни е скъпо, да искаме по-евтини цени и да си търсиме правата. ( В истинската Европа въобще не е така. * Ренита която е в Франция мисля, че може да потвърди ситуацията )
Така, че като цяло продължавам да мисля, че НЕ Е РАБОТА на продавача аз колко имам в джоба а каква му е стоката. Сам мога да преценя дали искам да плащам за нея и колко.

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 22 фев 2010, 11:40

За разликите тук и там, ако тръгна да пиша няма да ми стигне цал ден, общо взето си прав.
Но тъй като темата е специално за операторите, никога някой не ми е искал доходи, за да си взема абонамент. А ако се отклоня от операторите, единствените места, на които са ми ги искали са банки и кредитни фирми :) и много ми хареса това:

[Quote]Така, че като цяло продължавам да мисля, че НЕ Е РАБОТА на продавача аз колко имам в джоба а каква му е стоката. Сам мога да преценя дали искам да плащам за нея и колко. [/Quote]

И моето мнение е, че нищо не оправдава високите цени на операторите в България спрямо стандарта на доходите.

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Мнение от tre » 22 фев 2010, 18:58

А моето пък е че нищо не оправдава стандарта и доходите спрямо географското разположение и интелекта на населението. ;)
Но пък високите цени на операторите се обуславят от високото ни търпение към подигравките с нас и робския ни манталитет :|

hardtrance
Регистриран: 22 фев 2010, 18:36

Мнение от hardtrance » 22 фев 2010, 19:19

Точно така(yes)
Мога да кажа че към днешна дата, най-коректни и професионално отговорни са от Вивател...засега....
Придържат се към стадарти,процедури и т.н.........
Някой може да си помисли, че съм техен служител, ама несъм. Такива са ми наблюденията, а претендирам, че имам такива :)

888888
Регистриран: 02 фев 2009, 15:18

Мнение от 888888 » 22 фев 2010, 22:20

Интересна тема сте подхванали..БРАВО !! Но за съжаление вие е сте от меко казано малкото хора, които са готови да се опълчат и да отстояват правата си..:( !! Българина по принцип си е свикнал да го тъпчат, да го лъжат,мамят и т.н. !! В тази държава има много неща на които трябва да се каже "НЕ" ! Кога ще кажем НЕ...на дупките по пътищата...НЕ на корупцията..и още много,много подобни неща ! За корупцията имам особено отношение..тъй като съм в строителния бизнес...и не можеш да си помислиш да спечелиш дадена обществена поръчка без да "кихнеш" на определени хора !! Не знам какво да ви кажа...не съм оптимист че нещата тук някога ще се оправят !!!

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 22 фев 2010, 22:59

[Quote]@888888:
".....и не можеш да си помислиш да спечелиш дадена обществена поръчка без да "кихнеш" на определени хора...."[/Quote] Навсякъде е така ;) За Лондон и Холандия го казвам със сигурност именно в твоя сектор. Не казвам че "некадърници" печелят с подкуп, но го има "явлението".
Какво има да се "оправя" България ???

Мои познат, приятел и съученик от детство в Лондон за няколко години 5-6 направи няколко милиона - от строителството.
Много строи, и много "рушвети" дава :P Давам ти жив пример. И което е много странно ;) и сега е там и продължава с това.

Това е доста смешно да го твърдиш, че само тука има "рушвети" и корупция :D
То че се плаща за да работиш - се плаща, ама трябва и да си КАДЪРЕН ;)
Ти какво си мислиш, че аз не плащам ли 8) плащам и ще продължавам да плащам докато печеля добре (beer)

Отговори