<<<Да кажем НЕ на високите цени на мобилните разговори в България!>>>

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Re: <<<Да кажем НЕ на високите цени на мобилните разговори в България!

Мнение от prasuncho » 15 фев 2009, 09:17

"Питам АЗ , защо при кабелните телевизии или кабелният интернет може да си плащаш месец за месец, без договори, абонаменти и т.н а за GSM ите НЕ МОЖЕ?
Защо да не е например като БУЛСАТКОМ -
Плащаш от предния месец за следващият това което искаш да гледаш.Кеф ти е икономичен пакет, кеф ти стандартен , като искаш може и пълен.Не платиш ли спират те и не гледаш телевизия."

СТАХО, тук ситуацията е различна, защото ползването на GSM не е като ползването на интернет или ТВ. То е по-скоро като ползването на ток и вода - т.е. няма как да знаеш предварително колко ще разходваш през следващият месец. Представи си, че си поръчаш някаква икономична тарифа, а пък ти се наложи да направиш повечко спешни разговори - е, тогава ще ти бъде ли приятно да ти спрат изходящите, само защото не си погледнал правилно в кристалното кълбо? Надявам се, че ме разбираш. :-) Сравнението ти с Интернета пък е най-малкото абсурдно, защото всички знаем, че Интернета в 90 % от случаите вече е неограничен (не е на най-различни пакети, както преди 8-9 години), т.е. 24/7 за някаква фиксирана сума. Ако ползваш интернет 15 дни в месеца вместо 30, пак ще си платиш пълната такса (сума), както и ако го ползваш 30 дни на пълен капацитет (което принципно е невъзможно, но такава е логиката). Затова и казвам, че сравненията ти са неуместни. Иначе знам накъде биеш и какво ти се иска, но просто няма как да стане. А бе нека първо намалят цените, а после ще мислим за "икономични пакети" и прочие... :-)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 15 фев 2009, 12:38

Подписах се в подписката ти. Но според мен начинанието няма да доведе до нищо. Дано да не съм прав.

Защо мисля така... Защото правилата се измислят от хора, които са назначени от тези, които сме избрали... А като се има предвид, че на последните избори гласуват предимно пенсионери, цигани и турци, а за почти всички други "всички са маскари", какво може да очакваме? Оставяте други да избират вместо вас, после сте недоволни от действията на тези, които другите са избрали...

А ако пък случайно сте гласували, си нямате никакво понятие кого поименно сте подкрепили да влезе в парламента примерно... Е като не знаеш кой си подкрепил, как да му търсиш отговорност...

Да не говорим, че държавата ни дере по други начини десетки и стотици пъти по-силно, отколкото мобилните оператори, но пак всички си трайкат... Вземете за пример данъците. миналата година са събрани 14 МИЛИАРДА ЛЕВА!!! Аз ли не мога да смятам, или това са по ДВЕ ХИЛЯДИ ЛЕВА на ЧОВЕК ОТ НАСЕЛЕНИЕТО????? И какво получаваме срещу тях? Ченгета, които дебнат за рушвет, пътища, по които не може да се кара, недовършени магистрали, мърляво здравеопазване и т.н. Вие ми говорите за 10-20 лв месечна такса от операторите...

Да не говорим за банките, които ни взимат някакви десетки проценти лихви, такси, неустойки и т.н., докато на запад лихвите клонят към нулата, за да стимулират хората да излязат от кризата....

fenato
Регистриран: 02 яну 2006, 17:59

Модераторите на ЗАМУНДА срещу нас...

Мнение от fenato » 15 фев 2009, 13:50

Онзи ден пуснах тази тема във форума на замунда. Реагираха като ужилени - веднага ми я заключиха. Един "модератор" от Русе написа, че хората умирали от глад, а ние къде сме тръгнали с това да се занимаваме. Първия ден я бяха прегледали над 100 човека и на втория вече я изтриха...Някой може ли да даде логично обяснение?

п.с. А вие се оплаквате от нашите модератори:-))))

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 15 фев 2009, 16:15

Казваш, че подписката може да няма пряк ефект, да възможно и най-вероятно, но косвен ще има... Оказва се, че много хора сега разбират, за този проблем. Вестниците в тази страна не обичат много да пишат по въпроса. Така ще се промени общественото мнение, а и самите оператори да са наясно, че знаем как ни таксуват, тук в бедна България, и какво мислим за тях, е не че не знаят, но все пак...В крайна сметка не се разчита изцяло на това. Проблемът е известен и на КРС и на Европа, БТК също има интерес от намаляването на тези цени, така че подписката е така да се каже допълнителна народна подкрепа.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 15 фев 2009, 17:13

Гласовете вече са 2000!
Ако на някой му се струват малко и то за по-малко от 5 дни,то явно той е голям оптимист.За съжаление нещата стават доста трудно и с доста усилия.Именно затова разчитам на вас!
Ще припомня само че тръгнахме от 240 място в сайта за петиции,а вече сме сред първите 40!!!
И то при положение,че нашата петиция е само от 4 дни,а в сайта има петиции от преди година!
Така че не бъдете критични,а се съсредоточете над това да се популяризира самата петиция по всички възможни начини.
Както казах и преди,очаквам по сериозна подкрепа от нашия сайт и някои други медии от началото на март.Просто нека всеки приеме инициативата като лично дело и да дава всичко от себе си за успеха и!
И моля нека критикарите и песимистите да задържат мнението за себе си,достатъчно усилия изразходвах тези дни,че да слушам как всичко е напразно.Ако не можете да помогнете с нещо,поне не пречете!

gguest
Регистриран: 23 сеп 2007, 04:36

Мнение от gguest » 15 фев 2009, 23:10

Всъщност, броят на гласовете пряко зависи от разгласяването на идеята. Аз лично смятам, че без подкрепата на работещи в медийното пространство тази инициатива ще се ограничи значително в ефекта си, за това моля всеки, който има идея какво да се направи в случая, да помогне! Изключително важно е и служители в КРС да знаят, че има такава подписка, за да не се окаже в последствие, че "никой не ги е уведомил" например. Смятам също, че е необходимо да бъдат информирани народни представители, както и интернет - доставчици (последните са ключов фактор в оповестяването на подписката). Глас народен - глас Божи.

kkrasimir
Регистриран: 23 юли 2007, 09:14

Мнение от kkrasimir » 17 фев 2009, 13:39

Днес ми прави впечатление, че добре нарастват подписите. Да не би петицията да получила нова реклама на място с много потребители?

SGH
Регистриран: 14 дек 2006, 18:07

Мнение от SGH » 17 фев 2009, 15:04

Колко подписа трчбва да направим ,ако не е тайна за да се изпати????

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 22 фев 2009, 11:37

Браво на нас! С мъка сме я докарали до мижавите 3 000 гласа... Не "срам", не "позор", ами няма такава дума, с която да оприлича така "високата" активност от страна на потребителите. Поне да имаше и една графичка за това кой потребител на кой оператор е, че да съм сигурен на 101 % в тоталното овчедушие на българина!

***HTC ToUCh PrO***
Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03

Мнение от ***HTC ToUCh PrO*** » 22 фев 2009, 17:00

В отговор на SGH:
Погледни колко абонати имат Mtel,Globul и Vivatel и прецени колко подписа трябва да има за да се реализира петицията.Все още сме много далече от истината.Надявам се все пак да има полза.Съветвам ви всички да я подкрепите и разпростанявате за да има успех.Наистина трябват много подписи,но няма нищо невъзможно стига да го искаш.Опитвам се да направя каквото мога карим,че се намирам на милиони километри от родината.Желая ви успех!

Отговори