0.12 на минута към всички от БОБ

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: 0.12 на минута към всички от БОБ

Мнение от Capo_69 » 14 окт 2011, 11:52

[Quote]Но понеже МТел участва по някакъв начин хахах .. както и да е, давайте на воля[/Quote]
Ами естествено :D Кое от Мтел става ??? И кой не е бил мамен от Мтел :D:D:D
И след това да се твърди че от Мтел нещо да става ...... голям смях.
Този комплект от букви в тази последователност МТЕЛ е символ на всичко лошо :D:D:D

Много се кефя на такива като теб, с какви напъни "лъскат" името на работодателя си :D
Друже ....., давай го по-сппокойно. Аз мисля, че няма да получиш медал :D:D:D

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 14 окт 2011, 12:28

[Quote]Аз мисля, че няма да получиш медал[/Quote]
Бе къв медал бе всичко до пари(заплата) опира.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 14 окт 2011, 12:36

Предричам, че БОБ ще се провали! най-много да измести донякъде само "Ало Да" - за тях знае ли се всъщност колко им е пазарния дял. Предполагам е под 1 %.
БОБ няма да се наложи на пазара поради ред причини:
- префикса отпред е непознат за много хора 0988******, (дори вдъхва подозрение, че е номер от чужбина или импулсен, просто народа не е свикнал да вижда нещо различно от 088, 089 и 087) верно има опция да се пренесе номера, но кой ще му звъни тогава - само хора с безплатни към всички мрежи.
- за дълги разговори не става - заради такта на отчитане на започната минута и заради това че не може да се добавя номер от БОБ в семейство и приятели на никой от 3-те оператора.
- скритите такси ще разочароват много хора - гласова поща, обаждане до оператор и др.
- клиентите не искат да ходят с 3 или 4-ри телефона
- за интернет нестава - но явно не е насочен към тази целева група, която да го ползва
- каквото и да си говорим BOB (Best of Both), което означава 'най-доброто и от двете' т.е. най-голямата (уж) мрежа и най-ниската цена, името е повече от смешно и няма да се приеме от хората сериозно. Все пак можеше да му сложат друго име, за пример дава Глобул, като си смениха цветово бранда на зелен и логото, като ги купиха Cosmote, можеха да му сложат именно това име Космоте, но осъзнаха, че ще звучи смешно на български и оставиха старото име.
- БОБ допълнително ще отблъсне потребители, заради това че бранда е свързан с порочния мтел.

Някой беше споменал че това е услуга добра само за хора които си идват по празници в страната или пък за чужденци-туристи за летния период.

За мен успех БОБ ще имат, ако принципа на услугата е Pre-paid, а не като post-paid както е сега, дори при запазване на сегашните условия. Все пак сега си е точно абонамент т.е. на договор, макар и безсрочен.
Ако се пуснат (а би следвало) нови програми и промоции на БОБ е възможно повече хора да минат на него, предимно разочаровани от 3-те оператора, ентусиасти искащи да пробват нещо ново за да са интересни, и такива говорещи малко и мразещи абонаментните такси и срочните договори.

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 14 окт 2011, 12:41

Вчера и аз посетих един бобен магазин, но СИМ карта не си купих. За момента не виждам особено смислен начин да я ползвам, а договор с неспазване на кредитен лимит от страна на оператора никак не ми се харесва. Просто питах това-онова, да проверя какво им е нивото на компетентност в магазина. Прилично си беше.

Пред мен една възрастна жена дори подписваше договор за боб, докато аз разпитвах, а имаше и още един клиент на другото гише, вероятно и той подписваше боб.

Мисля, че статията в Капитал е доста точна.
http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2011/10/13/1176154_mobiltel_puska_neshto_kato_virtualen_operator_na_ime/
www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2011/10/13/1176154_mobiltel_puska_neshto_kato_virtualen_operator_na_ime/

Не може да не се отбележи, че Мобилтел вече атакува пазара с 3-4 марки (М-Тел, Прима, Луп, Боб), при това последните 2 са с договор, а не предплатени!
Както гущера си къса опашката като стане напечено, за да заблуди, така и Мобилтел смята, че като си регистрира няколко марки, ще се изплъзне от лошия си образ сред част от потребителите. Дали е основателно така да си мисли - само времето ще покаже.
:|

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 14 окт 2011, 14:24

След като Мтел пуснаха услугата си БОБ, се очаква в непосредсртвено бъдеще Глобул и Виваком да пуснат контра-оферти ЛЕЩА и ГРАХ :D

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 14 окт 2011, 14:45

Хей Кубети, оригинален както винаги :)

promo_82
Регистриран: 07 апр 2007, 00:12

Мнение от promo_82 » 14 окт 2011, 16:38

интересни мнения......., аз мисля че конкуренцията е хубаво нещо :) ГРАХ и ЛЕЩА найстина ще е супер ако пуснат др.оператори, както е написал колегата :))
аз виждам голям смисъл в този план, особенно като такъв за работен телефон, защото мога да говоря с различни хора(номера),продължително време - без оглед в коя мрежа са...
я си споделете на вашия ЛЮБИМ ОПЕРАТОР с който имате ДОГОВОР за колко стотинки/минута говорите... :) ?

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 14 окт 2011, 16:48

Еми с Мтел Актив+ е 10 ст./мин., с Глобул Юнивърс средно 8 ст./мин.... и такта е 60/1, а не като при фасула 60/60;)

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 14 окт 2011, 16:52

Ето какво съобщение до местни медии са изпратили от БОБ-Мтел. Не е нито боб с наденица, нито боб с кюфтета, а е боб-МТел! :D

http://www.ruseinfo.net/news_94084.html
www.ruseinfo.net/news_94084.html

[Quote] "...
Любимата актриса и телевизионна водеща Мартина Вачкова стана първият клиент на bob в България.

Появата на новата телеком марка беше съпътствана от атрактивна тийзър кампания, която привлече вниманието на хиляди хора. Стотици са снимките в социалните мрежи и сайтовете на т.нар. „сини хора”, които в продължение на няколко дни се появяваха на различни места в страната и предизвикваха любопитство с нестандартната си визия. Синият цвят е акцентът в новия бранд bob, а цветът, с който той ще се наложи на телеком пазара, е черният. Това стана ясно в деня на премиерата на хитовото предложение.

Юридическото лице, което стои зад новия бранд, е Мобилтел ЕАД, но екипът, който развива и менажира bob, ще търси самостоятелно присъствие на продукта на пазара и максимално диференциране от марката М-Тел.
[u]Източник: БОБ-Мтел[/u] " [/Quote]

promo_82
Регистриран: 07 апр 2007, 00:12

Мнение от promo_82 » 14 окт 2011, 17:11

ок, но сподели и МЕСЕЧНАТА ТАКСА, ДОГОВОРА, плащаш минути които ако неизползваш... си на загтуба , и т.н...:)))
пример - Globul universe - 13 лв/28 лв - 100 мин/ 500мин = 0.11 ст. и тук опираме до 2 варианта:
1. изговаряш ги и продължаваш да говориш след 100-те минути те таксува по 0,32 ст./0.26 ст. -
2. не ги изговаряш - ползвал си само 50мин/250мин - другите 50/250мин - пак си си ги платил -
и т.н. ...
абе конкуренцията хубаво нещо, да видим другите два оператора какво ще иозмислят, и какви имена ще им дадат ...:)))
поздрави че петък все пак...:)

Отговори