0.12 на минута към всички от БОБ

V@NkO
Регистриран: 13 яну 2009, 13:52

Re: 0.12 на минута към всички от БОБ

Мнение от V@NkO » 15 окт 2011, 18:02

Аз не знам дали след някой друг месец няма да въведат и някаква такса по подобие на австрийския боб. например минимално потребление 10 лв. на месец иначе картата ти се спира. то така или иначе щом е без договор условията могат да се променят всеки месец. освен това щом е на ментел значи ще е някаква измамна схема, която ще излезне на всички пациенти скъпо и прескъпо (no). освен това с този фасул прецакват най-вече собствените си ментелски абонати, които основно имат минути към мрежата на ментел, а този боб разбираш ли хем е на ментел, хем не е като стане дума за таксуване. тук някой спомена за таксуване между операторите ама фасула и ментела са си един оператор, а ще таксуват разговорите като към друг оператор. (no)

пс. тази програма би била добра единствено за тези абонати на ментел, които си оставят тела в някой шкаф и си ползват друг оператор, т.е. само си пазят номера. такива са си наистина 30-40% от тези 49% на ментел ама проблемът е че сички са оковани с договор поне до другото лято, когато стават безсрочни. ама и така не става шот няма никой да иска да се набутва да им звъни на тоя боб. така че единственото е май пренасяне на номера от ментел при други.

hamara boy
Регистриран: 23 юли 2011, 14:59

Мнение от hamara boy » 15 окт 2011, 19:53

[Quote]че сички са оковани с договор поне до другото лято, [/Quote]
А и след това не е сигурно, че оковите, ще се счупят!:D

V@ИkO
Регистриран: 15 окт 2011, 17:45

Мнение от V@ИkO » 15 окт 2011, 19:59

[Quote]А и след това не е сигурно, че оковите, ще се счупят!:D[/Quote]

не думай. пепел ти на уста. прочетох подробно договора и пишеше че става безсрочен , прекратява се с 2 месеца предизвестие . ама си мисля колко хора знам, които изобщо не разбират и не знаят как да се откачат. мани мани :(

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 15 окт 2011, 20:13

[Quote]2 месеца предизвестие[/Quote]
:X(no):|(angry)

barni2011
Регистриран: 03 сеп 2011, 16:10

Мнение от barni2011 » 15 окт 2011, 20:33

:DЗа всеки влак си има пътници-нека всеки реши сам за себе си,хубаво е да има конкуренция между моб.оператори от това печелят всички абонати и дано скоро да се почуства ме като истински Европейци :D(yes)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 15 окт 2011, 20:48

като цяло си прав, но кажи ми с какво БОБ е по-добър от Глобул юнивърс за 13 лв. което дава 100 мин. към всички мрежи http://globul.bg/bg/postpaid.26.html?posm=26 ?
средно 13 ст. на мин., а при боба винаги разгвороа ти е изговореното + 12 ст. (почти винаги)

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 15 окт 2011, 21:16

Докато се появи колегата, нека аз да ти отговоря, но се чудя сериозно ли питаш?

При плана на Глобул, 100 мин. за 14 лева, цената също не е 14 ст. а повече, защото никога няма да говориш точно 100 минути – или надхвърляш, където отиваш на 32 ст. или няма да ги изговориш всичките, но абонамента ще си платиш и да не си изговорил и минута.
Така че и сравнение не може да става. При съпоставима цена на минута, едното е с абонамент, другото без. Боб е далече за предпочитане.

dirk
Регистриран: 07 дек 2009, 23:01

Мнение от dirk » 15 окт 2011, 22:01

А аз мога да добавя,че с това пак дърпат за опашката конкуретните оператори да ги дозакопат с Леща или някакви други варива.
Загубиха си доверието и реномето и сега ни сервират БОБ. с 60/60 такта .
Забравиха ли за ZERO с 0,00лв мин и 12ст.първо начална колко "успешен и популярен беше"
За таргет са взели по ниско бюджетните от населението(те и най лесно се манипулират де) като са направили БЦ в най- пенсионерските вериги : Т-маркет и Кауфланд.(Лидл липсва за сега)
Не си оправиха Т.П и мин.те към др извън мрежата сега се пак се борят за кухи абонати и да разчитат на Входящ трафик за пълнене на касичката.

:X

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 15 окт 2011, 22:19

да но виж и минусите, а и по-добре да ми останат безплатни минути, отколкото да плащам на всяка минута отгоре + 12 ст. на разговор, дефакто минутата почти винаги ще ти излезе 24 ст. или отгоре:
"Предричам, че БОБ ще се провали! най-много да измести донякъде само "Ало Да" - за тях знае ли се всъщност колко им е пазарния дял. Предполагам е под 1 %.
БОБ няма да се наложи на пазара поради ред причини:
- префикса отпред е непознат за много хора 0988******, (дори вдъхва подозрение, че е номер от чужбина или импулсен, просто народа не е свикнал да вижда нещо различно от 088, 089 и 087) верно има опция да се пренесе номера, но кой ще му звъни тогава - само хора с безплатни към всички мрежи.
- за дълги разговори не става - заради такта на отчитане на започната минута и заради това че не може да се добавя номер от БОБ в семейство и приятели на никой от 3-те оператора.
- скритите такси ще разочароват много хора - гласова поща, обаждане до оператор и др.
- клиентите не искат да ходят с 3 или 4-ри телефона
- за интернет нестава - но явно не е насочен към тази целева група, която да го ползва
- каквото и да си говорим BOB (Best of Both), което означава 'най-доброто и от двете' т.е. най-голямата (уж) мрежа и най-ниската цена, името е повече от смешно и няма да се приеме от хората сериозно. Все пак можеше да му сложат друго име, за пример дава Глобул, като си смениха цветово бранда на зелен и логото, като ги купиха Cosmote, можеха да му сложат именно това име Космоте, но осъзнаха, че ще звучи смешно на български и оставиха старото име.
- БОБ допълнително ще отблъсне потребители, заради това че бранда е свързан с порочния мтел.

Някой беше споменал че това е услуга добра само за хора които си идват по празници в страната или пък за чужденци-туристи за летния период.

За мен успех БОБ ще имат, ако принципа на услугата е Pre-paid, а не като post-paid както е сега, дори при запазване на сегашните условия. Все пак сега си е точно абонамент т.е. на договор, макар и безсрочен.
Ако се пуснат (а би следвало) нови програми и промоции на БОБ е възможно повече хора да минат на него, предимно разочаровани от 3-те оператора, ентусиасти искащи да пробват нещо ново за да са интересни, и такива говорещи малко и мразещи абонаментните такси и срочните договори."

fen®
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Мнение от fen® » 15 окт 2011, 22:29

[Quote]разчитат на Входящ трафик за пълнене на касичката.[/Quote]
според мен по скоро на изходящ трафик
примерно някой има основна карта към един оператор и един БОБ за към другите оператори

Отговори