088 - КОД НАГЛОСТ (ФИЛМ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА М-ТЕЛ):

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: 088 - КОД НАГЛОСТ (ФИЛМ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА М-ТЕЛ):

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 20 яну 2011, 21:46

да така е,но това за което говори човека,звучи повече като заяждане отколкото реално да му е проблем и да му е донесла негативи ситуацията.

predator70
Регистриран: 27 юли 2007, 23:38

Мнение от predator70 » 20 яну 2011, 21:54

Нормално:),ако редовно е превишавал лимита,с новата система да не са му го спрели;)
Нали това е целта ,да следят всеки абонат под лупа:P

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 20 яну 2011, 21:59

Не му е донесла негативи ситуацията???
Има да плаща и за двата месеца с 50% по-големи сметки от обичайното и ти казваш,че това не му е довело негативи.Сериозно ли говориш?
Ама той си ги бил изговорил...ами изговорил си ги е,като оператора не го е известил,че е наближил предела си.А някой задава ли си въпроса дали човека въобще е можел да провери сметката си?

Това е все едно да стреляш с бойни патрони по човек,като през цялото време си мислиш,че са халосни и накрая да те питат"Ама ти луд ли си,що стреля?".
Та и в случая-"Ама ти луд ли си,що си ги изговорил?"...

XN3K
Регистриран: 20 яну 2011, 20:02

Мнение от XN3K » 20 яну 2011, 22:46

А някой задеде ли си въпроса, колко му е кредитният лимит на този господин? А някой изобщо дали е чел общите условия на Мобилтел? Аз си направих труда току-що, защото ми стана интересно какво пише.

Ето:

[Quote]25. Кредитен лимит:
25.1. (Изм. съгласувано с Решение № 639/13.04.2006 г. на КРС; изм. съгласувано с Решение № 319/02.03.2007 г. на КРС) [B]Мобилтел определя конкретна сума /кредитен лимит/, в рамките на която абонатът има възможност да ползва предоставените от Мобилтел услуги чрез мрежите без да е необходимо внасянето на гаранционна сума. Конкретния размер на кредитните лимити се определя в Ценоразписа на Мобилтел.[/B]

25.2. [B]Мобилтел договаря индивидуално кредитния лимит с абонати[/B]:

а) с доказана платежоспособност;
б) [B]които са редовни платци и са реализирали трафик с голям обем[/B];
в) (Изм. съгласувано с Решение № 319/02.03.2007 г. на КРС) на които са предоставени повече от един номер;
г) (Доп. съгласувано с Решение № 639/13.04.2006 г. на КРС) [B]в зависимост от вида на използвания абонаментен план и направената кредитна оценка на абоната[/B];

25.2.1 (Доп. съгласувано с Решение № 639/13.04.2006 г. на КРС) [B][u]Индивидуалният кредитен лимит може да се актуализира периодично от Мобилтел[/u][/B].[/Quote]

Извинявайте, обаче ако този господин е правил сметки от по 200 лева на месец в последните няколко години, дали не е нормално да му бъде повишен кредитният лимит, за да не се налага да тича по бизнес центровете и да внася гаранционни суми? А някой знае ли, дали този човечец все пак не е запознат с повишаването на лимита си или просто си търси популярност и евтина сензация? Монетата има две страни, а истината никога не е черна или бяла. Както писа някой по-горе, от филмчето лъха тенденциозност.
Аз пък се питам, защо никой не роптае, когато банките своеволно вдигат лихвите по кредитите (имам 2 кредита и съм потърпевш)? Когато застрахователите променят общите условия без да информират никого за това (това работя и ми е болна тема)? Защо никой не реве, когато му вдигнат цената на тока, парното и водата? Защо всички си плащаме комуналните услуги даже и да не сме получили фактура за потреблението им? Защо не протестираме, когато вдигат акцизите на горивата, а с тях скачат и всички други цени? Мобилните услуги ли са ни най-големият проблем?

Много е лесно да хвърляш кал, но аз лично не мога да приема това за чиста истина. Не мога да бъда лековерен. Вие варвайте в каквото искате.

MURDOG
Регистриран: 23 юни 2010, 20:31

Мнение от MURDOG » 20 яну 2011, 23:13

Без да защитавам Ментелците само да кажа че филма струва сигурно колкото двете сметки на "потърпевшият" ( значи не е самоцелно това филмче) . Злоупотреби очевадно е, че има. Обаче Михайл Вучков ( бивш водещ от MM) в случая не ми се вписва в графа " средно статистически потребител" клипчето е откровен професионален черен PR към М тел . Само се сочат наще операточета едни други и си подливат вода ,а потребителя, потребителя се бори с изродската им бюрократщина и сребрелюбство .

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 21 яну 2011, 00:54

Според мен човека с това клипче просто си прави реклама защото малко го позабравиха медиите - спомнете си че той беше водещ по ММ и водеше разни концерти и използва една от в момента слабостите на МТел заради смяната на системата. Първо защото наистина както някой каза клипа сигурно струва повече.
Второ той не протестира че сметката му е надписана а защо телефона му не бил спрян - ами ако беше спрян щеше да си внесе депозит за да го пуснат и пак да си го изговори. При сметка 300 лева и то за втори път т.е средно говори за около 10 лева на ден и при лимит 200 лева някъде около 20-ия ден лимита му ще се изчерпва и той би трябвало 10 дни да не си ползва телефона - да бе да.
От друга страна всеки може да си прави клипове за каквото си поиска.Вярно е и че според мен трябва да си има лимит защото аз например винаги съм го имал като предпазна мярка срещу кражба или загуба на телефона и докато се усетиш че е откраднат или загубен поне да не ти навъртят 1000 лева сметка.
Но в този клип проблема се преекспонира - тръгнали да правят клипове как един мобилен оператор има затруднения в момента и не му били спрели телефона - голям смисъл има в това няма що. [B]Ако такива хора стремящи се към слава и медийна изява искат да просперират трябва да правят клипове за наистина болните теми в случая с мобилните комуникации това е автоматичното преподписване. Защо не направят клип за това. Ето това е наболелия проблем[/B]

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 21 яну 2011, 09:30

Нека пусне целите разговори, както и този в който остава доволен от това което получи (преди да пусне клипчето за което е платил мнооого повече пари на тази външна фирмичка).

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 21 яну 2011, 10:06

Тиражирал си една манипулация, надявам се, поради незнание.

На този с клипа го намери и му кажи, ако не знае, че кредитният лимит е обезпечителна мярка от страна на оператора с цел събираемост на вземанията. Това не е услуга или средство за контрол над разходите на абоната. Който иска пълен контрол на разходите, да ползва предплатена карта.

И престани да пишеш темите с натиснат capslock! Не са те най-важните…
Темата заслужава заключване, по мое мнение.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 21 яну 2011, 10:34

[B]XN3K: [/B][Quote]А някой задеде ли си въпроса, колко му е кредитният лимит на този господин? [/Quote]

Какво значение има колко е, нали го е превишил? Дали той е виновен, след като няколко месеца имаше проблеми с фактурите? Откъде да разбере колко е изразходил и каква сметка е натрупал?

[B]afficionado: [/B][Quote]... кредитният лимит е обезпечителна мярка от страна на оператора с цел събираемост на вземанията. Това не е услуга или средство за контрол над разходите на абоната.[/Quote]

Уви, така е, всичко в името на оператора...

П.П Подобни казуси са възниквали и преди, но за пръв път има такава реакция в защита на оператора:S.

XN3K
Регистриран: 20 яну 2011, 20:02

Мнение от XN3K » 21 яну 2011, 10:38

Разбира се, че има значение. Ами ако кредитният му лимит е 400 лева? Защо решихте, че е 200? Кой гарантира, че той не знае какъв му е лимита?
За това съм копирал общите условия, защото там това нещо е дефинирано. ;)

Отговори