2000 се отказаха от телефон на БТК

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Re: 2000 се отказаха от телефон на БТК

Мнение от Blisss » 29 ное 2009, 10:24

А аз защо помня едно време като бях малка, че имаше такива случаи...:)

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 29 ное 2009, 11:17

Хубаво е, че понякога се сещаш за темата. Лошото е, че е когато няма какво да отговориш на опонента си :P

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 29 ное 2009, 11:30

Спрял съм си домашния от 2006. Не ги защитавам, просто ми писна да защитавате Глобул и М-тел спрямо Виваком. Всички знаем какви пиявици са и всички знаем, че Виваком имат доста по-малки печалби средно от абонат. Оттам нататък всичко е ровичкане из кирливите ризи на съответния оператор. Да, всички си ги имат, и Виваком ги има бол. Но единствения начин да поощрим тенденциите към по-добро е най-малкото да не плюем първо тези, които ни цоцат най-малко.
А по въпроса за недомодернизираната техника на бившето БТК, нека си помислим като гласуваме на всеки 4 години кого ще изберем. Не е луд този, който изяжда баницата, а този, който му я дава. Нито Advent International (Viva Ventures), нито AIG Global Investment Group са длъжни да мислят за качеството на наземните линии, след като нямат такава клауза в договора си и ще се овътрят за 6-7 години след инвестицията. Още по-малко са длъжни да се грижат за националната ни сигурност, която пряко зависи от сигурността и покритието на комуникационните канали и средства. Пазарна икономика, капитализъм, свободен пазар. Парата и правото движат играта.
Не живея нито за Виваком, нито за Моторола... всъщност ми стана смешно, че говориш за наивност и ярост, точно ти, iPhone маниака :)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 29 ное 2009, 12:49

[Quote]Виваком имат доста по-малки печалби средно от абонат.[/Quote]

Защо ти се вълнуваш от техните печалби? Да беше сравнил какъв е средния доход от всеки абонат, т.е колко средно плаща техния абонат. Значи клиентите трябва да плащат повече за по-лоша услуга само и само БТК да има големи печалби. Странна логика.

[Quote]Нито Advent International (Viva Ventures), нито AIG Global Investment Group са длъжни да мислят за качеството на наземните линии[/Quote]

Тогава да не се учудват когато губят клиенти и да не се опитват чрез непазарни похвати да ги задържат.

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 29 ное 2009, 13:11

[Quote]Защо ти се вълнуваш от техните печалби?[/Quote]
Всъщност не се вълнувам изобщо от техните печалби. Вълнува ме загрижеността ти за техните доходи и нехайството ти за печалбите които срива твоят оператор, и [B]методите с които ги постига[/B]. Който примерно не си е направил труда да достави малко по-адекватна data трафик услуга за 80-90% от територията на България. Да, 3G картата им определено не е вярна: http://www.globul.bg/bg/map.html#3G . Освен това не всеки има 3G в телефона си.
Да не говорим, че твоята логика съвсем липсва. Питаш за среден доход от абонат на Виваком... Ами да предположим, че е по-голям от този на Глобул. Щом печалбата им е по-малка, а приходите - по-големи, значи имат повече разходи и инвестиции. Това лошо ли е? Кого трябва да критикуваш?

[Quote]и да не се опитват чрез непазарни похвати да ги задържат.[/Quote]
Това за кой оператор е... :|:D

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 29 ное 2009, 14:37

За всичките. (yes)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 29 ное 2009, 18:18

[Quote]значи имат повече разходи и инвестиции.[/Quote]

Разходи, казваш, инвестиции... Абе, Саге, ти в ред ли си? Какви инвестиции, както сме след албанците?

[Quote]Който примерно не си е направил труда да достави малко по-адекватна data трафик услуга за 80-90% от територията на България[/Quote]

Колко процента е 3Г-то на БТК? Има ли реално покритие във Варна, където според картата го има? На последния въпрос може и да не отговаряш....

fenato
Регистриран: 02 яну 2006, 17:59

Мнение от fenato » 30 ное 2009, 09:57

Ле-лее, миналата седмица един познат ходи във вива-та да си спира домашния телефон и интернета, че се беше преебал миналата година с промоцията с безплатния рутер :D Вечерта като се видяхме беше толкова бесен, че направо го спукахме от бъзик. Държали са го в офиса им 1 час и 45 мин.!!!Явно с надеждата да се откаже да седи и да чака и да им попълва документи и да ги слуша как са го овещавали да не се отказва от телефона си и да си тръгне и така до следващия път:S Баси, бюрокрацията не е това, което беше(woo)

Goliamo Pile!
Регистриран: 21 сеп 2006, 04:34

Мнение от Goliamo Pile! » 30 ное 2009, 10:19

:D:D:D
Това е малко като предаването "Точка на пречупване". Само дето не 10 минути, ами час 45 минути трябва да издържиш.. Само като се сетя, че и мен ме чака това нещо.... :)

РПГ - Sage

Мнение от РПГ - Sage » 30 ное 2009, 10:35

[Quote]Абе, Саге, ти в ред ли си? Какви инвестиции, както сме след албанците?[/Quote]
Това само ти го повтаряш нон-стоп. Звучи много впечатляващо ама дали има примес на истина - е друг въпрос. Вече писахме по тази тема, че в Албания има бум от недоволни абонати от калпавата им "цифрова услуга".
Освен това може би албанците са се справили по-добре със стопанисването на движещите икономиката предприятия и не са ги за**али за жълти стотинки...

Отговори