3.5G - сравнителни тестове на операторите

hddsoft
Регистриран: 08 мар 2015, 21:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от hddsoft » 06 апр 2015, 10:41

Ооо човек, сигурно са ти свършили мегабайтите, но то и тогава има по-висока скорост. Предполагам тела ти има сериозен проблем, защото и 2Г то е по-добро на Мтел от това, което показваш хахаха:D

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от bomobilebulgaria » 06 апр 2015, 10:43

[Quote]Няма прекъсване на разговорите, няма проблеми с интернета и всичко е на пушка.[/Quote]
Да звъня на някого на Теленор ми идва като самонаказание.
Шума започва още с набирането, а като ти вдигне отсреща става ужас. Когато абоната на Теленор започне да говори се чува шум, като престане спира и след това пак същото. Накъсването на разговора си го има при тях и то най-редовно.
Сега като се обаждам на някого на Теленор го правя по възможност или чрез Вайбър или чрез Скайп, като последен вариант ако не се намира в градска среда на 3Г, му се обаждам по стандартния начин.
И аз не мога да разбера как могат да си оправят 3Г-то, а с години да не могат да си настроят мрежата за най-обикновен 2Г разговор.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от Ванката » 06 апр 2015, 10:57

Ето малко и от Теленор. Странно, правих, къде - къде по-добри резултати...
http://www.speedtest.net/my-result/a/1230789616
http://www.speedtest.net/my-result/a/1230790423
http://www.speedtest.net/my-result/a/1230791035
Направих ги от същото място, където направих преди час и от Виваком. Бях сигурен, че ще са сходни, но уви.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 06 апр 2015, 11:07

Откакто си създал темата, все лоши тестове на Мтел пускаш...Не мога да разбера, лош късмет ли имаш или е целенасочено. В София винаги постигам скорости на 10 мбпс, като по-голямата част варират между 15 и 25 мбпс. В градовете, където максималната скорост е 42 мбпс също е така. Относно покритието-това на Виваком не е по-велико от Мтел. Дори Мтел има 3Г в повече села отколкото Виваком. А да не говоря и разликата в направените инвестиции.

nkolev_bg
Регистриран: 30 окт 2010, 16:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от nkolev_bg » 06 апр 2015, 11:46

[Quote]Ако обаче мерят средна скорост за страната...[/Quote]
Ами нали това показват резултатите, средно за страната. Където са правили потребителите тестовете там се отчитат. Едва ли теленорските ги правят в града, а на мтел на село?

[Quote]... техния дял на 3Г потребителите на мобилен интернет е нищожен спрямо тези на Мтел и Виваком[/Quote]
Ако теленорския е нищожен спрямо Виваком, защо последния не може да събере достатъчно потербители/ тестове, че да го покажат в резултатите?

bomobilebulgaria

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от bomobilebulgaria » 06 апр 2015, 12:47

[Quote]Едва ли теленорските ги правят в града, а на мтел на село?[/Quote]
За разлика от Мтел и Виваком, при Теленор и да искаш няма как да правиш тестове извън града, както споменах по-рано има и много малки градове, където мина обновлението, но 3Г няма дори между техните квартали.
[Quote]Ако теленорския е нищожен спрямо Виваком, защо последния не може да събере достатъчно потербители/ тестове, че да го покажат в резултатите?[/Quote]
Ти сериозно ли си вярваш, че Теленор има вариант, при който да имат дори 1/5 или 1/10 от потребителите на Виваком на мобилен нет. Тази компания предлага такъв от 6-7 месеца, а изгодни оферти февруари и март. Мислиш, че за 2 месеца абонатите на Теленор са станали повече от тези на Вива при положение, че Теленор има 1/2 от покритието на Вива.
Зарежи ги тези драсканици кой тествал и кой не, сложи си картите в джоба и виж какво е реалното дередже. Поне до края на 2016 не се надявай че Теленор могат да бъдат дори близко до потребители на 3Г спрямо Вива.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 06 апр 2015, 13:09

M-Tel Шумен:
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

dzverr
Регистриран: 11 дек 2014, 09:14

Мнение от dzverr » 06 апр 2015, 13:22

Колега, дай примери. Кои са тези МНОГО градове без 3G на Теленор? Явно си запознат. Кажи ни и на нас.

bomobilebulgaria

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от bomobilebulgaria » 06 апр 2015, 13:39

Виж по-рано където съм писал в темата. Не мога за всеки през седмица да пиша по 10 реда.
В по-малките градове не съм казал, че липсва 3Г, а съм описал къде между кварталите няма и къде като напуснеш табелата на града изчезва. Между самите градове също липсва. Говоря за Южна България, главно Тракия. В доста села пък и 2Г съм описал, че няма или за да го намериш се катериш по баири, търсиш центъра или въртиш с телефона в селото все едно е уред за радиация.

Аз не отричам, че Теленор дръпнаха много, но да не се заблуждаваме, че са дори близко до Мтел и Виваком откъм покритие. Сега ако на теб препиша преди няколко страници от къде съм дал преки впечатления, утре ще се яви друг, който пак ще иска. Така че направи си труда да четеш в темите ))

ПП: В някоя от темите бях публикувал и официален отговор от Теленор, където казват, че където са имали 3Г са обновили, където са нямали пак няма. По-нататък щели да инвестират в разширяване на покритието.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от Sage » 06 апр 2015, 14:01

Не не са ми свършвали мегабайтите откак съм на М-тел. А тела ми ако има проблем, то той е много странен - ту го има, ту го няма и на определени места и само на М-тел :-)
За GPS инфото от клетките пак ли тела е виноввн :-) 3G-то е ОК, където го има. А и въобще като цяло рядко виждам 210-220 kbps на 2g. Което при Вива е редовно.

Отговори