3.5G - сравнителни тестове на операторите

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от kipe » 21 апр 2015, 15:58

Не разбрах, кое са глупости? Нямало било значение 5 или 10. Аз да стигна до 5 ще съм доволен.

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от bomobilebulgaria » 21 апр 2015, 16:06

[Quote]На смешните постове на фенбойчетата не обръщам никакво внимание. Ценни са такива реални тестове, като вашия, които показват какво е реалното положение.[/Quote]

[u]Да минаваме на Макс а ))) [/u](woo) :X
Осъзнай се малко, чак към такива крайни изводи да стигаш и точно за Мтел при 1-2 слаби теста половин или една година.. На всеки се случва от дъжд на вятър да свали скорост.. Разрови в темата и виж, че най-редовно скоростта не пада под 15-20 мбс. Аз лично онзи ден към Чепеларе, сефте свалих до 7-8 мбс и то временно докато минавах някакво дере.. долчинка.

[Quote]Аз да стигна до 5 ще съм доволен.[/Quote]
Приятел не се изнервяй толкова. Явно има нещо в района, който мериш, гледам те, че през 5 мин. тестваш )))
Ще го фикснат, такива скорости може да бъдат само заради някаква профилактика или авария. По принцип където Мтел има 3Г под 15мбс няма да паднеш.
Освен това, ако съобщиш за проблема на съпорта, ще се учудиш колко бързи са станали та и отзивчиви.. направо няма да повярваш, че е Мтел :D:D Имах няколко сигнала за слабо покритие и скорост, и МТЕЛ тихо мълком минали от 2100 на 900мхц в тези райони, та сега пушек се вдига от покритие и скорост :D

Е, като този брат с 33те мбс на Теленор не съм мерил никога нито на Вива нито на Мтел.. Той сега прави по-сериозни скорости от 4Г-то на Макс ))

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от Мilen » 21 апр 2015, 16:17

Ти беше от София, доколкото си спомням? Мини някой път през Студентски град и тествай. Почти постоянно скороста е около и под 5 Mpbs. Сега да не ми развива някой теории, че студентите са виновни :) Първо, самия квартал си е вече жилищен на практика, има над 30 нови блока, отделно фирми и офиси. Допълнително около него, където преди 5 години имаше зелени поляни, сега има много нови жилищни блокове. Например кв. Витоша, между Студентски и Дианабад. Там достижимите скорости са същите.

Ще припомня и едно мое мнение от 7-ми март 2015 г., където съм дал тестове от няколко квартала на София, всички под 5 Mpbs. Единствено след околовръстното, в Драгалевци, скочи на 12 Mpbs. Какво показва това- много натоварена мрежа, която е на ръба да стане неуправляема, ако не е станала вече: http://www.mobilebulgaria.com/forum/post/reply/470608/a861169ced5a952cd84481ca51e86861

bomobilebulgaria

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от bomobilebulgaria » 21 апр 2015, 19:39

От Пловдив съм.
Сигурен съм, че ако беше подал сигнал към Мтел, щяха да се заемат със случая. Нали това е целта като мерите скоростите, не да се хейтва, а да се подава сигнал, за да може оператора да отреагира.
Аз подадох сигнал Февруари месец и края на Март вече бяха отреагирали.
Скоростта съм писал много пъти, че зависи и от устройството. На едно и също място с 21мбс модем качва до 6-7мбс, а с 42мбс модем над 15-20.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от Мilen » 21 апр 2015, 19:45

Разни служители на Мтел следят форума, доказано е през годините. Така че те знаят. Аз за себе си съм решил проблема- преминавам на LTE нет. Не мога да разчитам на добрата воля на една фирма.

Освен това смятам, че причините са обективни- повишаване на натоварването. В София е най-натоварената мрежа в България и при трите оператора. Така че, отново изхода е един- LTE.

bomobilebulgaria

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от bomobilebulgaria » 21 апр 2015, 20:01

Аз съм си казал мнението. Това ЛТЕ в момента е по-скоро заместител на локалните WiFi Hotspots, но не и мобилен интернет. То е за авантюристи (cyber) Ако някой върже на Макс и да му позволи национален роуминг, тогава бих проявил интерес, иначе ще се чакат Тройката.
Да разчиташ, че служителите тук ще ти подават сигнали е като да чакаш от умрял писмо ))) Най-много да си го преместят, какво трябва да им дреме на тях. Те са тук да си защитават компаниите и чат пат да отговарят на въпроси. И като стана въпрос, отново ще кажа, че няма да е лошо служителите да се маркират тук като в името им присъства и към коя фирма работят.

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от wer_aac » 21 апр 2015, 20:13

Преди 2 дни пуснах един тест на Мтел пред Фантастико и стигнах до 17мбт. Иначе и 3,4 пъти в пикови моменти на закрито съм пускал и наистина е 3-5 мбт. Към Парадайз също имах около 15 мбт.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от Мilen » 21 апр 2015, 20:17

[Quote]Иначе и 3,4 пъти в пикови моменти на закрито съм пускал и наистина е 3-5 мбт.[/Quote]
Ето това е. Благодаря колега.

mgk
Регистриран: 30 дек 2005, 17:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от mgk » 21 апр 2015, 23:07

Мтел-Перник център в сграда, Moto G

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите

Мнение от wer_aac » 21 апр 2015, 23:18

Ето и една от мен, направена преди малко

Отговори