3.5G - сравнителни тестове на операторите
-
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:16
Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
Ако си чел по-внимателно мненията ми щеше да разбереш че не защитавам който и да е от операторите. По-скоро за теб може да се каже че си мтелски служител. Само те са цвете за мирисане, от останалите нищо не става според теб. Не ми отговори за 3G-то ви извън големите населени места. Сега ще кажеш, че съм мениджър във Виваком, нали. :P. Чакаме скрийншотове с 15Mbs от любимия оператор. И това с 15те Мбс на мач беше голям бисер. Сега наистина ми стана ясно с колко голям опит в телекомуникациите си, както беше изтъкнал. :D
---------------------------------------------------------------------------
Мтел - книжния тигър на мобилния интернет (woo)
-
В кои части на София си имал проблем с 3G мрежата? До миналата седмица нямах проблем с покритието, по-скоро със скоростта, ако от един тест с мегабит и нещо DL може да се правят такива заключения.
В темата за тестове, където мобилтел не са върха да твърдиш такива работи, като @asenna5 си е най - малкото интересно. Ще чакаме да видим тестовете, ето че вече и билети му предложиха. Ще се радвам някой оператор да вдигне 15mbit.
Е, ако няма тест си остават празни приказки в стил мобилтел...
Е, ако няма тест си остават празни приказки в стил мобилтел...
На 15-ти и 16-ти ще правя тестове на трите оператора в Русе, Следващите два-три дни - в София.
Напоследък виждам шокиращи твърдения от М-Тел и KOBRETI и нямам търпение да проверя как са нещата.
Напоследък виждам шокиращи твърдения от М-Тел и KOBRETI и нямам търпение да проверя как са нещата.
-
Вече имат резултати около 10Mbs. Нищо чудно да стигнат и до 15 в даден момент, но за момента ми се вижда малко трудно. Някой има ли наблюдения за Мтел къде имат HSPA+, щото на глобулската все по-често виждам H+ индикация?
[Quote]В темата за тестове, където мобилтел не са върха да твърдиш такива работи, като @asenna5 си е най - малкото интересно[/Quote]
Особено твърдението за 15Mbs по време на футболен мач. ;)
[Quote]В темата за тестове, където мобилтел не са върха да твърдиш такива работи, като @asenna5 си е най - малкото интересно[/Quote]
Особено твърдението за 15Mbs по време на футболен мач. ;)
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
emosc
Ами пътувах Плевен-София с автобус, навлизане в София, незнам ботевградско шосе ли се води, покрай РПС Столник нямаше, че и преди това. Едва след JUMBO-то навътре пъкна за малко и седеше WCDMA, докато правя трафик, после пак изчезваше за кратко, и вече до Подуене се задържа. По Коледа идвах пак по същия път и имаше далеч по-плътно 3G много преди София. Може да е било натоварено сега и просто да ме е дропило от 3G клетките, незнам. То и на централната автогара ме kick-на един път(връзката прекъсна сама), усеща се натоварено. Гледам, че макстелеком си имат антени в района, вероятно за София са си практичен избор, защото 3G-тата се задъхват.
Иначе пък в Плевенско съвсем са оплътнили 3G-то, все е 3G почти до първия тунел некъде където вече по-често минава в 2G.
Ами пътувах Плевен-София с автобус, навлизане в София, незнам ботевградско шосе ли се води, покрай РПС Столник нямаше, че и преди това. Едва след JUMBO-то навътре пъкна за малко и седеше WCDMA, докато правя трафик, после пак изчезваше за кратко, и вече до Подуене се задържа. По Коледа идвах пак по същия път и имаше далеч по-плътно 3G много преди София. Може да е било натоварено сега и просто да ме е дропило от 3G клетките, незнам. То и на централната автогара ме kick-на един път(връзката прекъсна сама), усеща се натоварено. Гледам, че макстелеком си имат антени в района, вероятно за София са си практичен избор, защото 3G-тата се задъхват.
Иначе пък в Плевенско съвсем са оплътнили 3G-то, все е 3G почти до първия тунел некъде където вече по-често минава в 2G.
Предварителен паралелен тест М-Тел vs. Глобул.
От утре ще тествам и трите оператора в различни части на града. Тогава ще ми е активен Data Unlimited L на Вива.
Приятна изненада от Глобул. М-Тел - същата песен, както и преди 2 години...
[B]М-Тел[/B], Русе
-------------------------------------------
Test Date: Apr 14, 2012 3:33:51 pm
Connection Type: Hspa
Server: Sofia
Download: [B]311.7 kB/s[/B]
Upload: [B]304.1 kB/s[/B]
Ping: [B]93 ms[/B]
External IP: 213.226.63.138; Internal IP: 10.181.73.190
Latitude: 43.84676; Longitude: 25.98639
Server: MaxTelecom, Sofia
http://www.speedtest.net/android/167199463.png
[B]Глобул[/B], Русе
------------------------------------------------
Test Date: Apr 14, 2012 3:23:56 pm
Download: [B]731.8 kB/s[/B]
Upload: [B]156.8 kB/s[/B]
Ping: [B]128 ms[/B]
External IP: 85.118.193.145, Internal IP: 10.8.161.230
Latitude: 43.84712; Longitude: 25.98450
http://www.speedtest.net/android/167196317.png
От утре ще тествам и трите оператора в различни части на града. Тогава ще ми е активен Data Unlimited L на Вива.
Приятна изненада от Глобул. М-Тел - същата песен, както и преди 2 години...
[B]М-Тел[/B], Русе
-------------------------------------------
Test Date: Apr 14, 2012 3:33:51 pm
Download: [B]311.7 kB/s[/B]
Upload: [B]304.1 kB/s[/B]
Ping: [B]93 ms[/B]
External IP: 213.226.63.138; Internal IP: 10.181.73.190
Latitude: 43.84676; Longitude: 25.98639
http://www.speedtest.net/android/167199463.png
[B]Глобул[/B], Русе
------------------------------------------------
Test Date: Apr 14, 2012 3:23:56 pm
Download: [B]731.8 kB/s[/B]
Upload: [B]156.8 kB/s[/B]
Ping: [B]128 ms[/B]
External IP: 85.118.193.145, Internal IP: 10.8.161.230
Latitude: 43.84712; Longitude: 25.98450
http://www.speedtest.net/android/167196317.png
тези ефекти с мрежата приличат на оптимизация на мрежата няма причина да се изключва HSPA когато вече работи дори и да си спрял bts-и
възможно е да се работи по ядрото но мрежата
възможно е да се работи по ядрото но мрежата
Аз,когато съм минавал от там с телефан,попдържащ само 2100 мхз винаги е нямало,освн да е била временно за проба на 900мхз????
Извинявай за тъпия въпрос ама ще ми обясниш ли какво заначи да се работи по ядрото на мрежата,че ми стана интересно(beer)
Извинявай за тъпия въпрос ама ще ми обясниш ли какво заначи да се работи по ядрото на мрежата,че ми стана интересно(beer)
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
[Quote]Приятна изненада от Глобул. М-Тел - същата песен, както и преди 2 години... [/Quote]
Каква по-точно е приятната изненада от Глобул в твоя тест - че имат два пъти по-слаб upload и по-голям Ping Time от този на М-тел ? Не гледайте само download скоростта, и без това и 3-те оператора са далеч от максималната обявена, за мобилен интернет по-критични са upload и ping time, ако те са в прилични граници мога да преживея по-бавен download, и без друго за отрицателно време минаваш 1-2 GB при тези скорости и минаваш на 128 (no)
Каква по-точно е приятната изненада от Глобул в твоя тест - че имат два пъти по-слаб upload и по-голям Ping Time от този на М-тел ? Не гледайте само download скоростта, и без това и 3-те оператора са далеч от максималната обявена, за мобилен интернет по-критични са upload и ping time, ако те са в прилични граници мога да преживея по-бавен download, и без друго за отрицателно време минаваш 1-2 GB при тези скорости и минаваш на 128 (no)