3.5G - сравнителни тестове на операторите
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
Ауууу, това е много зле. С какъв план си? Да не са започнали да ограничават скоростите и според тп.?
@Sage, спомена нещо за плановете с мобилен нет на Виваком за това...(whistle)
@Sage, спомена нещо за плановете с мобилен нет на Виваком за това...(whistle)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
едва ли ограничават,много са клона същото е с виваком в бъдеще и с теленор -трябва LTE !
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
[Quote]Ауууу, това е много зле. С какъв план си? Да не са започнали да ограничават скоростите и според тп.?[/Quote]
Плана е само за мобилен интернет: 2.5 GB на максимална скорост. Даунлоада винаги си е такъв, ъплоада е много нисък този път. Модема поддържа 21 Мбит/с. Това е положението (Минке)!:P
Плана е само за мобилен интернет: 2.5 GB на максимална скорост. Даунлоада винаги си е такъв, ъплоада е много нисък този път. Модема поддържа 21 Мбит/с. Това е положението (Минке)!:P
Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
Сравнение от днес: пътят е Боровец - София, мрежите теленор и мтел за около 30-40 минс наблюдавам на 2 смартфона как се изменя сигнала в извън населените места. Резултатите са противоречиви - за около 10-12 минс сините са с H, червените на пълен edge. Сините обаче много често в един момент от H губят ТОТАЛНО покритие, дори без emergency calls, докато червените са плътно на Edge през това време. За около 5-7 мин и двата цвята бяха с нулев обхват, но оранжевите пък имаха, щото един човек наоколо разговаряше. Сините почти нямаха Edge, бяха или на 3g или без никакъв обхват. На червените пък 3g им беше почти мираж, направо си липсваше.. Та така..почти 3G, ама все пак почти. :)
Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
Много често, когато се пътува, сигналът минава на 2Г, защото наблизо има такава клетка с такъв сигнал, но като се рестартира интернета, се появява 3Г сигнал, дори понякога и доста силен.
Не съм съгласен, че по пътя София-Боровец 3Г-то на Мтел е мираж. Пътувал съм и 3Г-то се губи между Кокаляне и Долни Пасарел и когато се минава язовир Искър. Навсякъде другаде обхвата е на 3Г.
Не съм съгласен, че по пътя София-Боровец 3Г-то на Мтел е мираж. Пътувал съм и 3Г-то се губи между Кокаляне и Долни Пасарел и когато се минава язовир Искър. Навсякъде другаде обхвата е на 3Г.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
[quote] Единствения читав резултат с над 10 Мбпс е от Драгалевци, което е отвъд околовръстното и на практика извън града. Освен това 3Г покритието на Мтел в София е осезаемо по-слабо, в сравнение с мрежата на Виваком.[/quote]
Скоро не съм мерил, но миналата година редовно измервах между 15 и 25 мбпс в София. Забелязвам обаче, че повечето ми познати на Виваком и Теленор търсят wi-fi, а тези на Мтел си сърфират спокойно в интернет.
Скоро не съм мерил, но миналата година редовно измервах между 15 и 25 мбпс в София. Забелязвам обаче, че повечето ми познати на Виваком и Теленор търсят wi-fi, а тези на Мтел си сърфират спокойно в интернет.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
3G покритието и скоростта на Мтел превъзхождат минимум четворно това на Виваком в София. Всъщност вече Виваком са пуснали интернет в София? Че то това си е новина! До миналата година трудно стигах 5 мегабита с тях, в сравнение с почти редовните 25-30 мегабита при Мтел. Никаква база за сравнение просто.
Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
[Quote]сигналът минава на 2Г, защото наблизо има такава клетка с такъв сигнал, но като се рестартира интернета, се появява 3Г сигнал,[/Quote]
И двата телефона бяха настроени да се свързват приоритетно с 3G при наличие на такова, така че няма как да е имало такава клетка и да не съм се закачил. 3G има до Панчаревското езеро и малко преди него, но с отдалечаването от София не бях особено доволен.
И двата телефона бяха настроени да се свързват приоритетно с 3G при наличие на такова, така че няма как да е имало такава клетка и да не съм се закачил. 3G има до Панчаревското езеро и малко преди него, но с отдалечаването от София не бях особено доволен.
Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
Ами при мен е много по-различно. Но иначе е мит, че Мтел има 3Г само в големите градове, има и във всички малки градове, с изключение на Клисура и по-голямата част от селата.
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Re: Re: Re: Re: 3.5G - сравнителни тестове на операторите
Ако съдя по това, което ми казват когато подавам сигнали, то мога да констатирам, че на Мтел клетките в по-малките градове и села, всички на са 2100мхц.
Отново ако съдя по това, което казват - че вече взимат отношение и клетките на 2100мхц до края на Март-Април ги прехвърлят на 900мхц, то най-логичното е много сериозно подобрение на обхвата и скоростта извън големия град, като най-вероятно вече ще могат да борят Виваком по покритие, защото по скорост отдавна са ги задминали.
Единствено ми остава да стоя и да чакам до споменатите срокове и ще се види дали просто си "пеят" от Мтел или действат ))))
Отново ако съдя по това, което казват - че вече взимат отношение и клетките на 2100мхц до края на Март-Април ги прехвърлят на 900мхц, то най-логичното е много сериозно подобрение на обхвата и скоростта извън големия град, като най-вероятно вече ще могат да борят Виваком по покритие, защото по скорост отдавна са ги задминали.
Единствено ми остава да стоя и да чакам до споменатите срокове и ще се види дали просто си "пеят" от Мтел или действат ))))