4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!
Не знам за тестовете, но скайп разговор просто не ми се получава. Такова насичане няма...
Fire is Faith
Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!
Не че нещо ама и аз да се отразя с тестове на Max в Плевен, значи от Сторгозия до центъра и от центъра до първа база на окръжна болница, до чистота и малко по пътя Плевен Ловеч където не можах и да довърша теста - там беше 3.30 мбпс данлоуд на 1.04 ъплоуд, точно до табелата край на Плевен хах. Другите тестове са от местата където съм посочил http://www.speedtest.net/my-result/4819955368 , http://www.speedtest.net/my-result/4819939203 , http://www.speedtest.net/my-result/4819929996 , http://www.speedtest.net/my-result/4819928115 , утройство Huawei E 5573 и лаптоп Asus X550LD с Windows 10 Home 64 bit ;). А и който беше казал че може да се гледат клипове на най - ниско качество в You Tube на 256 кбпс - ограничената скорост на Max, да има да взема, сече та не се трае, като качеството е 240p :D.
Re: Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
Теленор ще пуснат много скоро LTE.
Технически погледнато много грешна информация има във форума.
Теленор подмениха всичко, няма старо оборудване останал. Те са на singleRAN - да обяснявам ли какво е това?
Рефарминга им е готов - промяна на честотите на 1800MHz. T.e. те освободиха честоти за LTE ( доказано измерено е от др. оператори). В момента монтират платките за LTE. До седмица две са готови. Вече кога ще натиснат копчето :) те си знаят.
Технически тяхната мрежа е най-хубава и най-консистентна ( лично мнение).
Къде са другите :
Мтел са LTE ready. Рефарминг не знам дали са правили, но имат инстаирани модули за LTE. Те имаха за бизнес абонати LTE още 2010. Но оттогава правиха swap.
За съжаление БТК е назад доста...не е готово нищо.
п.с.
Като гледам съм гледал мнение от март месец :), а давам инфо към момента. (blush)
Технически погледнато много грешна информация има във форума.
Теленор подмениха всичко, няма старо оборудване останал. Те са на singleRAN - да обяснявам ли какво е това?
Рефарминга им е готов - промяна на честотите на 1800MHz. T.e. те освободиха честоти за LTE ( доказано измерено е от др. оператори). В момента монтират платките за LTE. До седмица две са готови. Вече кога ще натиснат копчето :) те си знаят.
Технически тяхната мрежа е най-хубава и най-консистентна ( лично мнение).
Къде са другите :
Мтел са LTE ready. Рефарминг не знам дали са правили, но имат инстаирани модули за LTE. Те имаха за бизнес абонати LTE още 2010. Но оттогава правиха swap.
За съжаление БТК е назад доста...не е готово нищо.
п.с.
Като гледам съм гледал мнение от март месец :), а давам инфо към момента. (blush)
Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
Много хубаво, но ако няма различни условия (Различно количество бързи ГБ или/и различни скорости след изчерпване) докато си вързан на 4Г (Което не знам дали е технически възможно, а и да е, малко ме съмнява да го направят), няма да има особен смисъл от 4Г-то, поне не и при Теленор със сегашните им тарифи/политика. :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
Ако питаш мен, добре е да пускат услугата максимално бързо. С времето другите неща ще се подредят. Ако тръгнат да изпипват детайлите, това ще им отнеме още две години. По добре някаква услуга, каквато и да е тя, отколкото никаква.
Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
до 1-ви април дано натиснат копчето,на мтел мрежата е рифраминг отдавна на Бтка не им бери гайлето ползват същите станции като вас
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
3G e Huwaei 3900, но първо ще има търг за singleRAN и ако не спечели huawei ще е много трудно ако са те по- лесно, но пак ще има доста неща за правене.
Аз очаквам до април ~ май големи три да имат LTE в поне 40 50 града.(coffee)
Аз очаквам до април ~ май големи три да имат LTE в поне 40 50 града.(coffee)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
Ще се позабавят докато подменят,ако крс даде останалото от 1800 mhz вероятно да , за 2600 няма мераци поне явни
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
Там ще имаш LTE на 100%. :D
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black