4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
От кога ?, да има намерение за частично освобождаване но още не е станало ,просто така не се дават честоти дори се обсъжда под каква форма да се предоставят след освобождаване ,търг или заявление
Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
И трите теста през 4G мрежата на Bulsatcom в София:
Отгоре надолу със сървърите на
Telenor
Mtel
Tivi.bg съответно.
Отгоре надолу със сървърите на
Telenor
Mtel
Tivi.bg съответно.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Имаш предвид че са далече и неравномерно разположени клетките ли? Ами където могат и се договорят,там слагат явно.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Имам предвид, че радиуса на покритие (петното) на отделните клетки) е забележимо по-голям от клетките, които доказано са на 1800 MHz. Това е мое предположение де, нямам информация от оператора.
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Скоростите на 4G мрежата на Vivacom в Благоевград, аз лично съм супер доволен.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Имай в предвид, че в големите градове има доста по-високо строителство и това намалява силно покритието. В по-малките населени места този проблем го няма и с една антена на 1800 Mhz може да пуснеш на доста по-голяма територия силен сигнал.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Така е Антената на Теленор е през една сграда и една пресечка от другата страна и ако не заобиколя блока е на две черти вместо на 4. Антената на Макс е две пресечки по-нагоре и е на нула-една черта и прекъсва(От другата страна на блока е на две черти).
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ето два теста от Теленор във Варна. В последно време виждам, че в райони като Владиславово, пред общината и други, скоростите са лимитирани до 20 down и 30 up. Ама в моя район и на центъра към шадраваните си изказвам между 60 и 80 Mbps.
P.S. Като гледах мненията от декември и януари, помня, че някъде LTE мрежата на Теленор правеше 50 down и 23 up, а на други места - 25 down и 10 up. Тогава поетапно са пускали 10 MHz, докато аз тогава си бях на 5.
P.S. Като гледах мненията от декември и януари, помня, че някъде LTE мрежата на Теленор правеше 50 down и 23 up, а на други места - 25 down и 10 up. Тогава поетапно са пускали 10 MHz, докато аз тогава си бях на 5.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Това е от Русе Мтел днес в парка
http://www.speedtest.net/my-result/a/2201171246
http://www.speedtest.net/my-result/a/2201171246
Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ето и тест от Мтел. Не стига че оптичната им линия минава през базовата станция, а те още стоят с радио вълните.
iPhone 16 256 GB Ultramarine