4G LTE в България - сравнителни тестове!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от tzincbg » 05 яну 2017, 19:34

Хайде да ви видя ли ще познаете ли кой е оператор No3 в тестовете с най-ниски скорости навсякъде от 5те тествани оператора? :) (Интересно е, че в Русе са по-добри от някого при социалните медии и статистиката).

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Apple_fan » 05 яну 2017, 19:57

Нали се сещаш, че и Мтел може да наеме агенция, която да каже, че са най-бързи. Не е толкова трудно. Въпросът е, че поне при Теленор тестовете бяха правени от потребители, но пък там не беше честно спрямо другите два телекома заради периода на изследване.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Вито » 05 яну 2017, 20:55

Сещаме се. За тва ви правя тестове с трите оператора. Да не се чудите кой какво е поръчал. Можеш да си погледнеш пак какво съм измерил. После да кажеш, че клетките в многомилионния Видин са претоварени от Мтел и Теленор. :D

Apple_fan

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Apple_fan » 05 яну 2017, 21:26

В този си вид тази тема е напълно безсмислена. Мога да публикувам поне десет теста на 4Г-то на Мтел с над 70 Мбпс и да кажа колко им е бърза мрежата. Обратното-мога да постна 10 теста с под 15 Мбпс скорост и да кажа колко е бавна мрежата им.
Това че няколко човека тук получават определени скорости, не означава, че всички в страната ги получават.

Имам идея да се преоформи темата. Вместо да се публикуват тестове, нека всеки да сподели впечатленията си от 4G мрежата на опетаторите в градовете, където е посещавал.

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Blue Sky » 05 яну 2017, 21:51

Колкото и странно да звучи, тук съм [B]съгласен[/B] с теб. Резултатите от тези тестове са динамични и зависят от много фактори, а и са лесно манипулируеми от страна на оператора. Нищо не им пречи да предлагат трафик с по-висок приоритет към Speedtest.com и подобни, а за нормално сърфиране да налагат ограничения, каквато е масовата практика в САЩ, например.

https://goo.gl/huUZyw

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Вито » 05 яну 2017, 23:05

Дори и така да е когато тествам три телефона на едно и също място се вижда какво се получава. По рано бях да сравнение с Теленор, пак на едно и също място.

Apple_fan

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Apple_fan » 06 яну 2017, 08:55

Няма никакво значение какво получаваш ти и какво аз. Аз и ти сме 0,0000003% от населението на страната. И аз получавам по 60-70 мбпс на повечето тестове, но знам, че на много места едва ли ще получа такава скорост.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Ванката » 06 яну 2017, 09:48

Теленор, София (семинарията): http://www.speedtest.net/my-result/i/1923135629

Два теста от София, кв. Хладилника: http://www.speedtest.net/my-result/i/1923213885 , http://www.speedtest.net/my-result/i/1923214629

На единия шот е теста на @algor от НДК.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Мнение от Blue Sky » 06 яну 2017, 10:20

За мен важното е какво получавам като качество и покритие, а не скоростта. Изобщо не ползвам 4G. За мен е без значение дали сърфирам с 10 или 90 Mbps, а това, когато съм в провинцията да имам прилично покритие и нормална скорост, без да чакам.

josipz
Регистриран: 23 ное 2007, 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от josipz » 06 яну 2017, 12:42

Аз профилактично си плюя Теленор, но след почти 2г на Мтел вече си е навик :) Истината е, че мрежата на Теленор е супер. Навсякъде има добро покритие, скоростите са много добри винаги над 25мбит (извън София), стабилно си работят. Нямат грешка. Местата на които съм бил последния месец: София, Пловдив, Марково, Пазарджик, Велинград, Дорково, Девин, Кричим. С Мтел почти 2г мъки. Накрая преди да се махна от тях Октомври, Ноември имаше подобрение, но вече бях отвратен. С Виваком скоро не съм имал допир. Няма и да имам без значение от условията.

Отговори