4G LTE в България - сравнителни тестове!

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от PoceH_BS » 19 яну 2016, 20:11

Браво на Теленор! Това вече са LTE скорости!

п.п. Ти наистина ли "му" се върза на глупостите за gprs-а?
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Dubspace » 19 яну 2016, 20:25

Ето и от мен. Аз не забелязвам много голяма разлика на скоростите по LTE във Варна.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Мнение от zaboraboy » 19 яну 2016, 23:17

Браво на теб! А при мен в Стара Загора сега тествах няколко пъти,повече от 20 не вдига!(angry)

pcs
Регистриран: 14 окт 2006, 19:41

Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от pcs » 20 яну 2016, 20:26

Еха, това са страхотни скорости. Браво на Теленор.
Жалко, че съм с нов 2 годишен договор на конкуренцията им.
Дано 2017 и мтел и вива пуснат lte. За 2016 някак си усещането ми е че няма да е.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Мilen » 21 яну 2016, 22:54

4G LTE мрежата на Макс в София: http://www.speedtest.net/my-result/a/1689479478

Дано и от тройния картел да пуснат някога 30 ГБ мобилен интернет на своите клиенти. Нямате идея каква свобода е това и какво удоволствие е да позваш смартфона си навсякъде, без да се ограничаваш!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Ванката » 21 яну 2016, 23:31

И сега Telenor предлагат за 30лв. 48000мб в LTE мрежата си. Не виждам да е нещо ново, или друго имаше впредвид? http://www.telenor.bg/bg/private/mobile-internet/view/internet-12000-24
Samsung GALAXY S22 Ultra

Мilen

Мнение от Мilen » 21 яну 2016, 23:41

Откога го предлагат? Допреди един месец никой от тройния картел не предлагаше такова количество данни...Да не говорим, че на Макс плащам 15.90 лв. за 30 GB 4G LTE мобилен нет. С включена безплатна 4G бисквитка... И да пуснат теленор тази оферта и за смартфон плановете си. Сега умишлено ограничават кръга на потенциалните клиенти.

Във Франция отдавна са реалност тарифи от 30 лв. на месец, със включени неограничени разговори към всички + 50 GB 4G LTE мобилен нет. В България кога? http://mobile.free.fr/

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Ванката » 22 яну 2016, 00:17

[Quote]Допреди един месец никой от тройния картел не предлагаше такова количество данни.[/Quote]
Допреди един месец никой от операторите не предлагаше 4G LTE, освен "Макс" и псевдо LTE от "Булсатком". "Макс" обаче не е мобилен оператор, защото не предлага гласова услуга!
[Quote]Да не говорим, че на Макс плащам 15.90 лв. за 30 GB 4G LTE мобилен нет. С включена безплатна 4G бисквитка... [/Quote]
Сега влизах в сайта на "Макс", но не видях подобна оферта, като тази която ти ползваш. Също така всичко, както и при мобилните оператори е за по две години. Бисквитката която са ти дали, не е безплатна, а ти е дадена за ползване до изтичането на договора, след което или продължаваш да я ползваш с техен план, или я връщаш. Поне така разбрах от приятелче, който им е абонат.
[Quote]И да пуснат теленор тази оферта и за смартфон плановете си. Сега умишлено ограничават кръга на потенциалните клиенти.[/Quote]
И това ще стане. LTE пазара тепърва се развива в България. До няколко месеца Мтел и VIVACOM също ще пуснат такива мрежи, от което следва че предстоят уникални оферти - тъкмо до 7-8 месеца ми изтича договора с оранжевите да намажа.:D
[Quote]Във Франция отдавна са реалност тарифи от 30 лв. на месец, със включени неограничени разговори към всички + 50 GB 4G LTE мобилен нет. В България кога?[/Quote]
Във Франция пазара е един, а в нашата страна е друг. И тук всеки оператор да има по едни десетина милиона клиента, ще видиш такива оферти!(yes) Иначе им е чук офертата на франсетата...(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Мilen » 22 яну 2016, 00:55

[Quote]Сега влизах в сайта на "Макс", но не видях подобна оферта[/Quote]Естествено, че няма да я видиш "сега" тази промоция, на която съм аз... То и от тройния картел единствените заслужаваши си оферти са на промоция. Който взел, взел...Ноември месец имаше пак подобна оферта на моята, декември имаха 60 ГБ за 22 лв. Който се интересува, следи сайта на Макс и като пуснат подходяща за него оферта, сключва договор.

Не си прав за двегодишните договори. При Макс имаш избор- както едногодишен, така и двугодишен на по-ниска такса. Аз избрах едногодишния. Отново никой от тройния не го предлага...

За бисквитката- дават ти я безплатно. Докато имаш договор с тях- ползваш. После, ако прекратиш им я връщаш. След като няма да позваш, тя не ти трябва повече. Тоест- дават ти я безплатно. Да не би да искаш да кажеш, че е по добре както теленор практикува, да те карат да си плащаш бисквитката? Аз ако искам ще си я купя, няма нужда точно теленор да ми я продават прескъпо...
[Quote] LTE пазара тепърва се развива в България. [/Quote]
Тройния картел извърши истинско престъпление към бг потребителите, забавяйки умишлено навлизането с над 5 години на LTE мрежите в страната. Навсякъде по света, дори в Африка отдавна имат LTE, тук едва 2016 г. навлиза. Не са ли жалки от картела, интересувайки се само и единствено от печалбите си?
[Quote]Във Франция пазара е един, а в нашата страна е друг.[/Quote]
Изгодни оферти като във Франция има и в по-малки пазари от нашия. Например Словакия, Литва и други. Многократно са давани примери тук във форума. Единственото значение е липсата на реална конкуренция в телеком сектора в БГ и поради това огромната норма на печалба в него, в директен ущърб на потребителите. Които страдат двойно- веднъж от високите цени, лошото обслужване, двугодишните договори и постоянните измами по магазините на операторите, втори път от късното навлизане на новите технологии в БГ. LTE мрежите означават не само по-високи скорости, но и по-големи пакети мобилен нет, от сорта на 30-60 GB. Такова натоварване старата 3Г мрежа няма как да понесе.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от mishobehar » 23 яну 2016, 11:43

Гърция:
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gsVpZSJgtcY[/Youtube]
Словения:
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1_yYMQe9vyw[/Youtube]

А в България още сме на 3G и тестове над 20-30 ни радват...

Отговори