4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
[Quote]Потвърждавам за голямо подобрение в качеството на разговора,дори другия абонат да няма VOLTE. [/Quote]
Същото сподели и моят приятел! (yes)
Същото сподели и моят приятел! (yes)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
[Quote]3Г-то на А1 е с много по-добро покритие от Теленор[/Quote]
Това е факт, но вече няма значение за хората, важното е кой има по-добро 4G, 4G+ и VoLTE.
Колкото за това, кои телефони поддържат VoLTE, ще се изненадаш. Модели от миналата година нa Xiaomi например, продавани за 200 лв. в България поддържат VoLTE.
Това е факт, но вече няма значение за хората, важното е кой има по-добро 4G, 4G+ и VoLTE.
Колкото за това, кои телефони поддържат VoLTE, ще се изненадаш. Модели от миналата година нa Xiaomi например, продавани за 200 лв. в България поддържат VoLTE.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Да, ама има много хора с Lenovo, Samsung (бюджетни) и Huawei, които НЕ поддържат VoLTE. Така че пак помисли, Милене. А и за потребителите на Виваком с iPhone, VoLTE ще е само мираж. Плюс това покритието в по-голямата част на Източна България (няма значение 3G или LTE) е ужас и много често те хвърля на 2G. А и LTE на 900 е по-голяма боза (или същата боза) от 3G 900. Аз за Виваком съм много песимистичен. Докато не си оправят дупките с покритието и не добавят 3G 2100, за да има капацитет на вече умрялата им 3G мрежа (защото доста приоритезира 3G 900 и за това ме хвърля на 2G), няма да могат нито LTE-A да пуснат, нито VoLTE.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
За хората с тези бюджетни модели ще си остане 3Г с 5 Mhz лента на 2100, ще си остане и 2Г, те няма да усетят разлика, няма никакъв проблем.
Защо обаче всички останали да страдаме и да се мъчим с отвратителния звук от архаичната 3г технология, при положение, че има много по-добра: VoLTE на разположение!
Защо обаче всички останали да страдаме и да се мъчим с отвратителния звук от архаичната 3г технология, при положение, че има много по-добра: VoLTE на разположение!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ще ти кажа от опит. HD Voice на 3G всъщност е добре. Доста добре се чува човека и заглушава страничния шум. 5 MHz на 2100 знаеш ли как ще е? Аз ще ти го отговоря вместо теб - ПЪЛЕН ГЪЗ. По-малоумно нещо от "архаичната 3G технология" не съм чувал, така че не ми говори наизуст. Ако ще обсъждаме това, има си тема, наречена "Състояние на мрежите". Иначе за VoLTE - много малко устройства поддържат това. Някои могат чрез софтуерен ъпдейт да го имат, а други изобщо не могат да го имат и това са устройствата, които повечето българи използват.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Човек, ти говориш наизуст. Споделяш твоите лични дертове с Виваком и проблеми с мрежата във Варна, сякаш това важи за цялата страна. Аз във София нямам абсолютно никакви проблеми с тях, LTE е жестоко, желязно покритие. Ванката пуска рекордни тестове и скорости с Виваком. Погледни малко по далеч от носа си.
5 Mhz за 3Г на 2100 вече е факт в много от по-малките градове. Недей да бъркаш личните ти предпочитания с развитието на мрежата от професионалистите!
За телефоните казах вече- няма проблем. Досегашните ще си говорят на 3Г или 2Г както и в момeнта. Новите модели и много от миналатa година дори- с VoLTE.
5 Mhz за 3Г на 2100 вече е факт в много от по-малките градове. Недей да бъркаш личните ти предпочитания с развитието на мрежата от професионалистите!
За телефоните казах вече- няма проблем. Досегашните ще си говорят на 3Г или 2Г както и в момeнта. Новите модели и много от миналатa година дори- с VoLTE.
[Quote]Потвърждавам за голямо подобрение в качеството на разговора,дори другия абонат да няма VOLTE. [/Quote]
Някои хора трудно осмислят нещата, затова отново копирам поста на колегата. С лични реални впечатления за огромното подобрение при VoLTE спрямо старата и бавна 3Г мрежа!
Ако имате познат на теленор с VoLTE, пробвайте лично! Гарантирам, че ще останете шокирани!
Някои хора трудно осмислят нещата, затова отново копирам поста на колегата. С лични реални впечатления за огромното подобрение при VoLTE спрямо старата и бавна 3Г мрежа!
Ако имате познат на теленор с VoLTE, пробвайте лично! Гарантирам, че ще останете шокирани!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Частния случай на виваком, не касае другите оператори, Дупспейс е прав и не е само във Варна проблема, има още ресурс на 2100-15mhz, който още се ползва за тесчета сега от А1 за това в стремежа си да изпъкнат виваком режат от наличния
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ти знаеш ли защо операторите забавят 3G мрежите си? За да може хората да минат на LTE. Колко ли шокиран ще бъда като разбера, че е същия AMR-WB кодек, ама на битрейт от 23,85 kbps? Разлика ще се усети като се тества с EVS кодека.
Интересно,че преди да пуснат VOLTE разговорите през 2G бяха с доста по-добро качество от 3G,дори съм пускал запитвания тук как да накарам телефона да прескача 3G.