4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Много се отклонихме вече, ама...
[Quote]От известно време насам Vivacom удвоиха скоростите [/Quote]
Е то при тях е само въпрос на желание, все пак са Tier 2 доставчик. Интересното е, че уж и Ментел са такъв, но скоростите им куцат- май само желанието не стига...
Аз обаче забелязах друго след ребрандинга на Ментел- някакси много рязко се подобри силата на сигнала им и вече не се губи толкова лесно. На няколко места в пущинаците и най-вече в няколко производствени халета с много бетон и желязо където преди дори и не си мечтаех за 4Г от Ментел (отвън има 4Г, 3 крачки след вратата и се сриваше на 3Г с 2 чертички) сега дори и вътре има стабилно 4Г. И не ми казвайте "ама то е на 900мхц" щото проверявах и си е на 1800мхц което означава само едно нещо- надули са мощностите на предавателите за да излъжат хората, че имат стабилно покритие. Бас хващам, че ще задържат положението до март месец докато мине големият наплив с изтичащи договори и после пак ще се върнат на законните мощности при които покритието им става трагедия...
[Quote]От известно време насам Vivacom удвоиха скоростите [/Quote]
Е то при тях е само въпрос на желание, все пак са Tier 2 доставчик. Интересното е, че уж и Ментел са такъв, но скоростите им куцат- май само желанието не стига...
Аз обаче забелязах друго след ребрандинга на Ментел- някакси много рязко се подобри силата на сигнала им и вече не се губи толкова лесно. На няколко места в пущинаците и най-вече в няколко производствени халета с много бетон и желязо където преди дори и не си мечтаех за 4Г от Ментел (отвън има 4Г, 3 крачки след вратата и се сриваше на 3Г с 2 чертички) сега дори и вътре има стабилно 4Г. И не ми казвайте "ама то е на 900мхц" щото проверявах и си е на 1800мхц което означава само едно нещо- надули са мощностите на предавателите за да излъжат хората, че имат стабилно покритие. Бас хващам, че ще задържат положението до март месец докато мине големият наплив с изтичащи договори и после пак ще се върнат на законните мощности при които покритието им става трагедия...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
хахах и в мненията нагоре има доста бисери, но небивалиците в последния пост блестят с неподражаема оригиналност
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Нека се върнем към темата. Малко тестове от мрежата на А1 до Правителствена болница.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Моя експириънс с Мтел в София е 50-70, говорим основно в кола на оживени кръстовища докато чакам зелено - пускам по 3-4 секунди колко ще вдигне и спирам теста да не ми хаби трафик. Имах и 140мбпс по другите телефони, долния 130 беше към Дружба.
http://www.speedtest.net/result/a/4126390976.png
http://www.speedtest.net/result/a/4126390976.png
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
В такъв случай има ограничение при спийдтест от предплатените карти. Навсякъде, където съм тествал повече от 40+ даунлоуд и до 20+ ъплоуд, като пинга винаги е от 30 нагоре не съм видял. Спирам да правя тестове през А1.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Този път много съм разочарован от виваком. В сливен много играят скоростите през различните часове на едно и също място.вечер достига 80mbps но не мога да намеря снимките сега.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Директно сравнение на Теленор и Виваком. При Виваком телефона е S9+ а при Теленор Samsung s5 neo. Покрай мен няма никой на А1 за което съм много доволен.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
На 50 км от Сливен мисля, че Теленор е по-зле от А1 :) в момента нямам възможност да пробвам Виваком
Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Теленор с.Труд. Тестовете са към чуждестранни сървъри. Интересното е,че към чуждестранни сървъри имам по-добри скорости отколкото към български.
Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Тестове днес от кв. Малинова долина, София. Виваком, LTE, устройството НЕ поддържа агрегация!! Смятайте, щом без агрегация постигам 90 mpbs, с агрегация се отива на 150 mpbs!
Вижте и пинга- 13-14 ms, както трябва да е в една LTE мрежа и клиентите да усещат максимално бързо зареждане на всичко (yes)
След премеждията със скапаната мрежа на Мтел в София съм меко казано доволен (yes)
Вижте и пинга- 13-14 ms, както трябва да е в една LTE мрежа и клиентите да усещат максимално бързо зареждане на всичко (yes)
След премеждията със скапаната мрежа на Мтел в София съм меко казано доволен (yes)