4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
А1 до ЖП гарата във Варна с тестовата честота в Band 1
Пингът не е показателен, ппц е по-нисък (около 25-30). Предполагам е по-висок, защото тази конфигурация е от скоро и може да имат проблеми.
Направих 2 теста по желание на Ванката:
1) със сървъра на А1 с пинг 40ms
2) с най-близкия (който е на Dobrich Telecom Provider) 39 ms
Пингът не е показателен, ппц е по-нисък (около 25-30). Предполагам е по-висок, защото тази конфигурация е от скоро и може да имат проблеми.
Направих 2 теста по желание на Ванката:
1) със сървъра на А1 с пинг 40ms
2) с най-близкия (който е на Dobrich Telecom Provider) 39 ms
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ето нормален тест близо до нас на А1 с показателен пинг за сравнение между сървъра на А1 и най-близкия сървър (автоматично избран)
Агрегацията е обикновената 15+5.
@Ванката, как ти се струва пингът?
Агрегацията е обикновената 15+5.
@Ванката, как ти се струва пингът?
Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Много добри скорости от А1, браво! 21ms е много добре. Там където си направил големите резултати пробвай да изтеглиш по-голям файл и засечи с колко сваля. Не съм виждал над 190 mbps от никой друг оператор. Росен щеше да ми покаже 180 + от Бургас...
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
190те бяха тестови за жалост... Дано догодина КРС да раздаде по 5 MHz от тези в Band 1 и да раздаде от Band 7, така че да имаме такива скорости реално.
Също да добавя: телефонът ми не поддържа 256QAM и знам, че другите 2 оператора го ползват на места. Някой знае ли дали А1 поддържа 256QAM някъде?
Също да добавя: телефонът ми не поддържа 256QAM и знам, че другите 2 оператора го ползват на места. Някой знае ли дали А1 поддържа 256QAM някъде?
Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
КРС дава ,когато се поиска и заплати,до момента заради тестовете на А1 до края на годината и да искат не става
Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Извинете, сега забелязах, че съм качил един и същ скрийншот...
Това е с обикновената агрегация 15+5 при 2 сървъра: на А1 и най-близкия.
Както се вижда на А1 е с по-добър пинг и ппц е така, като сравня сървъри в София със сървъри наблизо.
Разликата в скоростите може да е поради разлики в натоварването и също се преместих малко.
Това е с обикновената агрегация 15+5 при 2 сървъра: на А1 и най-близкия.
Както се вижда на А1 е с по-добър пинг и ппц е така, като сравня сървъри в София със сървъри наблизо.
Разликата в скоростите може да е поради разлики в натоварването и също се преместих малко.
Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Два теста на теленор от бул. Витоша. Тия са най-зле от всички.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Така става навсякъде, където е гъсто населено и се ползва масово. В чужбина също.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ето и от вкъщи в центъра на София. Теленор - Келнер.
Мислех си, че А1 имат най-лошата мрежа .... докато не взех карта на теленор. Определено теленор държат първенството по лоша мрежа при мен.
Мислех си, че А1 имат най-лошата мрежа .... докато не взех карта на теленор. Определено теленор държат първенството по лоша мрежа при мен.