4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
В предвид, че 1800 и 2100 се приемат при сравнително еднакво ниво на сигнала с лек превес на 1800 е нормално да не се закачи автоматично на 2100. При 3г и предишния телефон redmi note 3 pro и сегашния oneplus 6 след известно "замисляне" се прехвърляха на 2100, особено редмито едно стартиране на браузър или кое да е друго приложение използващо интернет предизвикване преминаване към 2100.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Понеже съм наричан служител и тем подобни, искам да ви съобщя, че лично аз сигнализирах техническия отдел на А1 за високия пинг, който беше потресаващ 30-40 мс. Навремето такъв ми беше пинга с 3G мрежата.
След моя сигнал пинга вече падна под 20 ms.
Искам да спомена, че в А1 въобще не са наясно какво става с мрежата им. За тях всичко е наред и си върви по мед и масло.
Първо ми поискаха конкретно място, точка, модел на телефон и т.н. Казах им, че конкретното място е цяла София. Те казаха, че не може да е цяла София, трябва да посоча място. ОК, посочих им къде се движа всеки ден, а те обещаха да проверят всички клетки и базови станции. Обадиха ми се. Всичко било наред, мрежата и скоростите са били в перфектно състояние. Казах им, че ще им пратя тестове, където да докажа, че наистина пинга е потресаващ. Пратих им. Вече се смутиха и казаха, че техническия отдел ще направи по-детайлна проверка. От вчера пинга се върна към нормалните нива от преди. Дано да не е временно.
Съветвам ви да ги натискате до дупка, защото или не им се занимава, или изобщо не знаят какво става с мрежата им.
Яд ме е, че не мога да се прехвърля на Виваком, понеже тарифата, която ползвам, никой друг не може да ми я даде. Вярно, че не навсякъде 4Г-то им е супер и не навсякъде скоростите са бомбастични, но поне мрежата я има в цяла България. Като гледам А1 скоро не мислят да пускат 4Г на 900 мхц., което прави 4Г-то им по-оскъдно.
След моя сигнал пинга вече падна под 20 ms.
Искам да спомена, че в А1 въобще не са наясно какво става с мрежата им. За тях всичко е наред и си върви по мед и масло.
Първо ми поискаха конкретно място, точка, модел на телефон и т.н. Казах им, че конкретното място е цяла София. Те казаха, че не може да е цяла София, трябва да посоча място. ОК, посочих им къде се движа всеки ден, а те обещаха да проверят всички клетки и базови станции. Обадиха ми се. Всичко било наред, мрежата и скоростите са били в перфектно състояние. Казах им, че ще им пратя тестове, където да докажа, че наистина пинга е потресаващ. Пратих им. Вече се смутиха и казаха, че техническия отдел ще направи по-детайлна проверка. От вчера пинга се върна към нормалните нива от преди. Дано да не е временно.
Съветвам ви да ги натискате до дупка, защото или не им се занимава, или изобщо не знаят какво става с мрежата им.
Яд ме е, че не мога да се прехвърля на Виваком, понеже тарифата, която ползвам, никой друг не може да ми я даде. Вярно, че не навсякъде 4Г-то им е супер и не навсякъде скоростите са бомбастични, но поне мрежата я има в цяла България. Като гледам А1 скоро не мислят да пускат 4Г на 900 мхц., което прави 4Г-то им по-оскъдно.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Това са пълни глупости - нищо не са "оправили", ако изобщо това дето пишеш е вярно. Аз бях в същата ситуация - няколко пъти виждах вкъщи как цял ден пинга е 18, на следващия ден е 35, на по-следващия пак под 20 и открих зависимост между IP-то и пинга. С определена подмрежа е добре, с друга зле. Сега поглеждам ако се присетя какво ми е IP-то и ако не е каквото трябва спирам 1-2 радиото на телефона докато не ми даде което искам.
Щом се държи така явно за редандънси някои елементи от опорната мрежа не са в София, а в друг град и дава закъснение, когато си вързан към тях. Не бих се учудил и да са в чужбина (На БТК ип телевизията се разхожда до Полша). В интерес на истината и на БТК при 1/3 от тестовете ми пинга клони към 30, но при тях пускам по-рядко.
Щом се държи така явно за редандънси някои елементи от опорната мрежа не са в София, а в друг град и дава закъснение, когато си вързан към тях. Не бих се учудил и да са в чужбина (На БТК ип телевизията се разхожда до Полша). В интерес на истината и на БТК при 1/3 от тестовете ми пинга клони към 30, но при тях пускам по-рядко.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
При мен пингът още е над 30-35. (no)(no)(no)
-
- Регистриран: 12 окт 2016, 16:51
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Да споделя: Виваком, във витошки квартал, с Ookla - между 50 и 70 даунлоуд, 5-10 ъп. За сравнение, FTTH от А1, план 100, 25-35 ъп, 20-30 ъп. Нещата отиват на елиминиране на кабелите, особено ако нуждата от ъплоуд не е голяма...
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Прав си.
На мен от София ми излиза АиПи на Орбител Пловдив
На мен от София ми излиза АиПи на Орбител Пловдив
Много добри скорости на Виваком във Варна- 120 мегабита! Извода е- ако човек иска наистина добри скорости, да ползва флагман.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Вчера пуснах два теста на 3 и 4Г и на 3 пингът бе 25, а на 4Г - 45. На друг дали се е случвало подобно нещо?
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Константин Величков и Тодор Александров 4G+
Вероятно на места или в цяла София са добавили още 5mhz лента от 2100mhz или са взели 3mhz от 900mhz за да показва сигнала с +.