4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Мilen » 16 апр 2015, 21:47

Е в какво не вярваш- в много градове вече има LTE сигнал от мрежата на Булсат. За красота ли го правят :)

http://www.economic.bg/bg/news/4/g-mrezhata-ni-veche-ima-17-pokritie-shte-startira-pri-65.html

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Диян » 16 апр 2015, 21:54

В Русе 5 години ги чакам да пуснат инернет

hddsoft
Регистриран: 08 мар 2015, 21:28

Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от hddsoft » 16 апр 2015, 22:00

Пловдив, Ж.К. Тракия... 28413- това Макс ли е или Булсатком? И защо не го преименуват, като тройния картел?

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Tadj » 16 апр 2015, 23:29

[Quote]Единственно понякога пада за момент, около 2-3 минути, но после си е ок. Аз съм доста доволен - виж темата с 3.5G тестовете![/Quote]

Ей това ме дразни адски много! Не беше така преди! Все когато ми потрябва напоследък, все го чакам. Изключвам, включвам, чакам - гадост...Чак си мислех, че нещо съм си прецакал тел-а...
П.п: по празниците,като се прибирах от Пловдив с влака - през целия път почти нямах 3G, a до мен една приятелка имаше почти през цялото време на Теленор, направо да се зачудиш...
Май за рождения ден ще се поглезя с някое Лте устройство и Макс.

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от purko1 » 17 апр 2015, 10:12

Защото има само скрийншотове и приказки и нито един реален тест,реално при скан в и около София се виждат две мрежи на макс и мтел

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Мilen » 17 апр 2015, 12:38

Мрежата е в тестов период. Нормално е да работи само понякога, именно защото се ползва само от служители на Булсат за настройки. Покритие има в много квартали на София. Кои точно може да видиш в темата в този форум:

http://dtv-bg.com/showthread.php?t=33878

Въпрос на време е да стартира, процеса е необратим. Междувременно, който иска LTE тук и сега, може да се възползва от страхотните оферти на Макс Телеком.

mariois
Регистриран: 25 фев 2007, 15:04

Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от mariois » 18 апр 2015, 21:22

[Quote]Как знаеш, че ти остават 400МБ?[/Quote]

Засичам ги на таблета, на сайта на max и звъннах да питам.
Нещо се беше прецакало по настройките.
Сега всичко е наред.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Мilen » 04 май 2015, 14:28

Взех карта на Макс Телеком и съм удивен от качеството на обслужване и скоростите, постигани в мрежата им! Тройния картел как ни е мъчил досега...Като се сетя допреди 5 месеца как даваха плановете с 2000 мин. за 100 лв.!!! А същевременно сме последната страна в Европа без LTE мрежи, заради алчноста на картела!!!

Ето резултата пред магазина ма Макс в Студентски град. На същото място постигам 4 Mpbs с Мтел, с Макс 48 Mpbs: http://www.speedtest.net/my-result/a/1268807274

Понеже няколко пъти ходя до този магазин, винаги има хора в него. За плащане на сметки, за подписване на договори за нови услуги. Абонатите на Макс нарастват стабилно!

П.П. На спиидтеста изписва мтел, защото втората ми карта в телефона е от тях. Въпреки че преинсталирах приложението, то продължава да изписва по този начин, нямам представа защо.

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от kpo » 04 май 2015, 15:25

[Quote]Взех карта на Макс Телеком и съм удивен от качеството на обслужване и скоростите, постигани в мрежата им![/Quote]

Уелком ту дъ брайт сайд :)

За скоростта на доунлоуд както и да е - съизмерима е с оптичният интернет на много провайдери с план на 50 Мбитс (уф, ама с какво пък аз сравнявам :P ), но обърни внимание на ъплоуд скоростта - ъплоуд скоростта на мобилния Макс е 2-3 пъти !! по-висока от съответните планове на 50 Мбитс на домашен оптичен фиксиран интернет от Мтел, Близу, Нет1.
На практика клауд сториджът вече е далеч по-използваем.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3.9G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Мilen » 04 май 2015, 15:45

[Quote]На практика клауд сториджът вече е далеч по-използваем. [/Quote]
Напълно съм съгласен. Винаги съм се чудил на разцвета на тези услуги в нормалните страни, забравяйки, че те от години имат ЛТЕ мрежи :) Сега най-после това става достъпно и във България!

Ъплоуда на домашния ми оптичен нет от Нет 1, се движи между 5 и 8 Mpbs. Тук виждаме,че LTE нета го задминава!

Отговори