Само където написаното, което коментираш, е от 2015 г.denimkaty написа: ↑24 авг 2019, 13:58предлагат/ще предлагат такъв тип скорости.vladovn написа: ↑09 мар 2015, 10:32То интернет си има, аз говоря конкретно за гласова услуга през lte-то.
А теленор явно са изпаднали в някакъв блян и частично съществуват в паралелна вселена в която всичко им е наред, държат се адекватно и често ни споделят плановете си (най - доброто предстои...).
Единствено мобилтел съм забелязал да си сменят оборудването по покривите, както и да инсталират ново.
БТК го направиха отдавна.
Знам, че това е още в начален стадий, но се очаква да навлезе мащабно до половин година, така че темата, ще стане доста актуална.
4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: 3.9G-LTE (BG-стандарт) - сравнителни тестове в България!
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
A1, кв. Хладилника, София, S7 Edge, без 256QAM
Първите 2 теста от една базова станция, но от различни сектори.
LTE 1800 + LTE 2100 + LTE 2600
За съжаление моят телефон не поддържа 256QAM иначе и аз щях да поствам 300+ Mbps.
Благодаря на Ванката, че каза, че там А1 имат LTE 2600!
На път за там без кв. Дианабад хванах LTE 1800 + LTE 2600 и третият тест е от там. (Ъплоудът е нисък и бях между клетки, докато Спийдтест достигне до теста за качване.)
На други места из Южен парк и по бул. България също видях LTE 2600.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Първите 2 теста от една базова станция, но от различни сектори.
LTE 1800 + LTE 2100 + LTE 2600
За съжаление моят телефон не поддържа 256QAM иначе и аз щях да поствам 300+ Mbps.
Благодаря на Ванката, че каза, че там А1 имат LTE 2600!
На път за там без кв. Дианабад хванах LTE 1800 + LTE 2600 и третият тест е от там. (Ъплоудът е нисък и бях между клетки, докато Спийдтест достигне до теста за качване.)
На други места из Южен парк и по бул. България също видях LTE 2600.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Пловдив изостава и при трите оператора засега, 15 /10 Mhz лента при агрегация 1800/2100.
Изпратено от моят Nexus 5X с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Nexus 5X с помощта на Tapatalk
А1, кв. Хладилника, на същото място от теста на @ivobel.
https://www.speedtest.net/my-result/a/5240290309
Изпратено от моят SM-G965F с помощта на Tapatalk
https://www.speedtest.net/my-result/a/5240290309
Изпратено от моят SM-G965F с помощта на Tapatalk
Samsung GALAXY S22 Ultra
А дали Теленор ще пуснат 2600 в Стара Загора?
Активирай го, като си сложиш сим картата в официално поддържан модел в някой магазин като технополис и пусни смс. Предимствата са големи- много по-добро качество на звука, по-бързо свързване, пести батерия, по-добре се държи при лошо покритие!! На 3Г при две чертички разговора накъсва жестоко, при една няма дори нет, докато при LTE дори и на една чертичка имаш нет!! Освен това не ти сваля разговора на 2Г при натоварена мрежа!!
Въобще не виждам причина човек да се мъчи с тази остаряла технология с ниско качество- 3Г, отпреди над 25 години!!
Последна промяна от Мilen на 25 авг 2019, 18:36, променено общо 1 път.
За мен няма смисъл, защото аз по-често говоря с хора, които са на Теленор, и те нямат устройства с поддръжка на VoLTE.Мilen написа: ↑25 авг 2019, 16:53
Активирай го, като си сложиш сим картата в официално поддържан модел в някой магазин като технополис и пусни смс. Предимствата са големи- много по-добро качество на звука, по-бързо свързване, пести батерия, по-добре се държи при лошо покритие!! На 3Г при две чертички разговора накъсва, при една няма дори нет, докато при LTE дори и на една чертичка имаш нет!! Освен това не ти сваля разговора на 2Г при натоварена мрежа!!
Въобще не виждам причина човек да се мъчи с тази остаряла технология с ниско качество- 3Г, отпреди над 25 години!!
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Човек, дори и отсрещният да няма VoLTE, ти пак ползваш много от предимствата на технологията!! Разговора пак ще е по-качествен, ще минава през 4Г мрежата, от което печелиш: по-бързо свързване, пестене на батерията, по-добро покритие, няма сваляне на 2Г при претоварване на мрежата...
При Виваком, на телефон с активно VoLTE се появява и едно HD в дайлъра, когато говориш с много модели смартфони, без те да поддържат VoLTE. И отново разговора е по-качествен. Въобще ме изумяваш, да ти обяснявам предимствата на тази технология пред над 25 годишната издъхнала отвсякъде 3Г връзка... Ти, който се интересуваш от развитие и нови технологии и си регистриран във форуми за мобилни технологии...
А тези твои познати, абонати на Теленор без VoLTE... При положение, че Теленор е лидер при въвеждането на VoLTE във България и постоянно увеличава списъка с поддържани модели с VoLTE!! Аз вече препоръчвам на моите познати, колеги и приятели покупка само на смартфон с VoLTE!! Всичко друго е несериозно през 2019 година!
При Виваком, на телефон с активно VoLTE се появява и едно HD в дайлъра, когато говориш с много модели смартфони, без те да поддържат VoLTE. И отново разговора е по-качествен. Въобще ме изумяваш, да ти обяснявам предимствата на тази технология пред над 25 годишната издъхнала отвсякъде 3Г връзка... Ти, който се интересуваш от развитие и нови технологии и си регистриран във форуми за мобилни технологии...
А тези твои познати, абонати на Теленор без VoLTE... При положение, че Теленор е лидер при въвеждането на VoLTE във България и постоянно увеличава списъка с поддържани модели с VoLTE!! Аз вече препоръчвам на моите познати, колеги и приятели покупка само на смартфон с VoLTE!! Всичко друго е несериозно през 2019 година!