4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!

Мнение от Мilen » 28 авг 2019, 18:09

Минах през Западен парк, София и стигнах до 17 СОУ. Никъде не се виждаше антена, там са едни ниски блокчета и няма видимост. Въпреки това тествах и постигнах нов рекорд до момента- 360 mpbs даунлоад и 66 mpbs уплоад!! Ако колегата @mjoy383 каже къде точно е антената, сигурно ще мина 400 mpbs. Но и така е просто разкошно!! Няма какво повече да искам от оператора Виваком и телефона- Xiaomi MI 9T:

Изображение

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 28 авг 2019, 19:38

Виваком, Варна, кв. Владиславово пред Кауфланд.
Screenshot_2019-08-28-19-35-12-059_org.zwanoo.android.speedtest.png
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

nbamrvolte
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от nbamrvolte » 29 авг 2019, 08:42

Ако концентрацията на клетки на кв.см., е като на Мол Сердика навсякъде щеше да има нормален обхват.
Но незнайно защо само там има най-много концентрация на клетки на кв.см.
Дори съм забелязал, че около стадиони където има сериозно струпване на хора не е толкова голяма концентрацията като на Мол Сердика

jikata_mon
Регистриран: 07 дек 2014, 01:19

Мнение от jikata_mon » 31 авг 2019, 10:49

Какво се случва с Vivacom 4G от извесно време батерията пада много бързо в Монтана?При режим 3G няма проблеми.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 01 сеп 2019, 16:07

Виваком са добре вкъщи. Сега ще видим как ще е положението след като пуснат 2600 MHz. Видях, че са надградили две съществуващи станции в града, като са добавили нови антени и RRU-та.
Screenshot_2019-09-01-16-03-29-141_org.zwanoo.android.speedtest.png
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Мнение от Johnniie » 01 сеп 2019, 23:42

Мilen написа:
27 авг 2019, 22:07
iWolff написа:
27 авг 2019, 21:58
@Milen, същите проблеми със закъсняване на известията в момента имат и Виваком на много модели телефони, може да прегледаш форума, в който си модератор. Та точно с това не трябва да изтъкваш Виваком.

Шест месинджъра имам едновременно на телефона си и никъде не съм забелязал закъснение. Явно така тръгват слуховете...
Милене не стига,че си заринал Андроид Форума с твоите глупости, ами и тук продължаваш. Прочети малко извън Xiaomi подфорума за да разбереш,че селтаците от Виваком след като почнаха агрегацията на 2600 си прецакаха много жестоко настройката на мрежата. Цялата фирма сме с карти на Виваком и си получаваме имейлите кога доди. И о познай когато съм с мобилния на Теленор няма такъв проблем. Включително идваха техници и няма да ти разправям първо какъв вид имаха. Какво ми говориш за скорости. Пълна излагация са Виваком. На мой колега от 1 година не могат да му оправят картата,защото идиотите са го вкарали по подразбиране в един частен АПН който ползваме и познай интернет извън АПН йок. А и още нещо интересно. Неможем да се вържем с частния АПН когато си свързан към 4Г, отговор на професионалистите " Технологията на частния АПН не позволява трафика да минава през 4Г. Пълен леш са. Ти ако искаш си замервай и скорости от 1Gbps все тая чисто технологично са мнооого зле. Не не сме фирма с 10 карти.

Ето и тест от Виваком. Явно клетката не е върху главата ми. Обхвата беше пълен въпреки това.

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/5265189291

П.С. : Статистиките на Canalys ги четеш като дявола Евангелието щ.

vanko1985
Регистриран: 09 юли 2019, 23:22

Мнение от vanko1985 » 03 сеп 2019, 21:33

Ето един реален тест на мрежата на Виваком. Мястото е индустриална зона Радиново, до Пловдивският Макдоналдс на магистралата Тракия. Прехвърлих се към Виваком заради качеството на мрежата, което имаха. В момента в който пусната тестово carrier aggregation, мрежата се срина и така си остана. Един разговор вече не може да се проведе без прекъсвания, трудно избиране проблем с дропване до 2Г и невъзможност за връщане към 4Г. Проблеми с месенджера, прекъсвания на интернета. Телефона ми е Xiaomi mtk и от инженерното меню веднага мога да го направя на 4Г значи проблема е в мрежата. За тези който ще кажат че проблема е в моята пръчка, ще кажа че в фирмата която работя сме 2000 човека и всичките който са на Виваком сме с проблемите, без значение самсунг, епъл, хуавей. В тази промишлена зона се намират фирми като Либхер, Шнайдер Електрик, Линде, Сокотаб, Джъмбо Склад, новата фабрика за самолетни части и др. Но това не вълнува тези СМЕШНИЦИ ОТ ВИВАКОМ. В момента нямам финасовата възможност да се освободя от тях, но при първа възможност им бия дузпата. Защото за съжаление фабриката не се намира пред мол Сердика.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 03 сеп 2019, 22:11

Samsung GALAXY S22 Ultra

Maxthon
Регистриран: 23 юни 2006, 00:14

Мнение от Maxthon » 04 сеп 2019, 01:02

vanko1985 написа:
03 сеп 2019, 21:33
Xiaomi mtk и от инженерното меню веднага мога да го направя на 4Г значи проблема е в мрежата. За тези който ще кажат че проблема е в моята пръчка,
В случая "проблема" е точно в телефона. Вероятно не поддържа никаква агрегация и от тестовете личи, че се е закачил на 900mhz, а там лентата е много малка само 3mhz и единствената полза от тази честота и лента е възможността за провеждане на разговори през 4г мрежата.

vanko1985
Регистриран: 09 юли 2019, 23:22

Мнение от vanko1985 » 04 сеп 2019, 04:36

Да телефона не подържа агрегация, но това не му пречеше преди да има интернет. И не виждам как агрегацията ще му помогне за телефонията през 2/3Г мрежата с дропването до 2Г. И за сведение колегата ми имаше Самсунг с8 сега е с Самсунг С10 и той няма агрегация на даденото място. Не мога да кача клип за да се види но проблема идва от уплоуда на теста в началото се вижда че стой на нула или 0.00 mbps. Аз мога да го закача на 900/1800/2100/2600 но при сила на сигнала на банда над 120 db ще ми замине батерия да подържа обхвата който преди не беше така. Имам съмнение да не са премахнали базова стаанция. Преди 1 година силaта на сигнала за 3Г вътре беше 85 Db, отвън беше 75 DB, сега вътре е 100 db
Screenshot_2019-09-04-04-35-56-467_com.mediatek.engineermode.png
Пробвал съм и трите банда който в момента подържа Виваком в района900/1800/2100 ефекта е еднакъв, базовата станция е далече или в сянка TA стига до 108 или на моменти използва базова станция която 7.8 км. В единият край на фабриката пада на 2Г, други просто няма пробвал съм всичките бандове няма, за агрегация там няма да говорим. Не може с малко базови станций да пускаш много ресурс за 4г а да си забравиш най-важното телефонията. Това е индустриална зона хората работят след което почиват, явно се засичат групи от почиващи и клетата клетка е до там. Имам активирано волте не помага, пък за проблемите на волте от виваком има много да се напише но е писано вече.

Отговори