Е ако гледaш download да. С ленти по 10/15мхз (каквито са на 2100/1800) няма как да се вдигне 60mbit upload.
4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Всъщност си много прав. Въобще ми е убягнал UL и както казваш са пуснали 2.6Мхз. Въпреки, че ако имаш по-висока категория телефон можеш и да вдигнеш малко по-високи скорости ,било то и на 15Мхз лента, но едва ли това е случая. Явно имат нужда там ... не е малък град и сигурно има трафик доста,за да го направят.
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
При два планински сайта един до друг и аз срещу тях и сигнал около 25snr -78rssp, b3 15Mhz, note 10+ с две сим карти, на теленор постигам 29 мбита, а на а1 около 70. И на други места извън големия град ми е правило впечатление че а1 държат между 50 и 80 мбита. А теленор често около 33 35, даже има места и сайтове на които максимума на теленор е точно 35 мбита. И 20 теста да направя е точно толкова. Не обърнах внимание радиопренос ли е, но едва ли са с оптика, макар да минава май някаква там.
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Имам същите наблюдения, но с Виваком и Теленор, на отдалечени места Виваком държат в пъти по-високи скорости от Теленор, дори и силата на сигнала да е в полза на вторите.PanasonicMobile написа:При два планински сайта един до друг и аз срещу тях и сигнал около 25snr -78rssp, b3 15Mhz, note 10+ с две сим карти, на теленор постигам 29 мбита, а на а1 около 70. И на други места извън големия град ми е правило впечатление че а1 държат между 50 и 80 мбита. А теленор често около 33 35, даже има места и сайтове на които максимума на теленор е точно 35 мбита. И 20 теста да направя е точно толкова. Не обърнах внимание радиопренос ли е, но едва ли са с оптика, макар да минава май някаква там.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Samsung Galaxy S23 Ultra 5G Green
Galaxy Watch Ultra, 47 мм, LTE, Titanium Grey
Galaxy Watch Ultra, 47 мм, LTE, Titanium Grey
Да попитам тези, които мерят скоростта при А1 колко ви е пинга? При мен в повечето случаи излиза между 35-40 мс, което според мен е много за 4Г
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Той пинга не е силната страна на а1. Понякога е 13 мс, понякога 20, друг път 50.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Като сте тръгнали да мерите пингове на мобилните мрежи, мерете само до софийски сървъри. По подразбиране speedtest избира географски най-близкия сървър, но това не го прави и топологично най-близкият. Целият трафик ходи до София и от там - обратно, което удвоява rtt.
Telenor вкъщи:
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм