4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Много-добре сравнително близо до Базовата станция обаче от този обхват на 1800 те обещават до 130 mbps
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Един тест през Мтел на около 300м. от базовата станция пряка видимост в София центъра
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Телефона ми Galaxy S4 поддържа до 100 Mbps и няма как да тествам дали ще стигне до 180 Mbps.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Аз направих 95 мбпс на Мтел в София.
http://www.speedtest.net/my-result/a/1917331320
Обаче ми направи впечатление - вчера минах през 2-3 малки града в Северна България и навсякъде бяха пуснали 15 МХц и съответно правех 70-90 мбпс. В София на повечето места дето бях ми показваше 10 МХц и правех 50-60. Накрая попаднах на напомпана клетка. Според мен още ги е страх да спрат изцяло 2G на 1800 в София.
http://www.speedtest.net/my-result/a/1917331320
Обаче ми направи впечатление - вчера минах през 2-3 малки града в Северна България и навсякъде бяха пуснали 15 МХц и съответно правех 70-90 мбпс. В София на повечето места дето бях ми показваше 10 МХц и правех 50-60. Накрая попаднах на напомпана клетка. Според мен още ги е страх да спрат изцяло 2G на 1800 в София.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Мрежата на Теленор почна да е ту на 15, ту на 10 MHz.
EDIT: Оказва се, ще като отида на място със слаб сигнал, мрежата дропва от 15 на 10 MHz. Вчера бях на постоянни 15.
EDIT: Оказва се, ще като отида на място със слаб сигнал, мрежата дропва от 15 на 10 MHz. Вчера бях на постоянни 15.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Някой може ли да провери дали извън София, Враца и Перник има LTE на Виваком? В София е ясно...
Не очаквайте че щом вчера са дали честотие, днес вече всичко да е настроено. Макс например още са на 10 мхз, сега ги тествам.. До месец според мен ще се нормализират, все пак трябва да конфигурират всяка една клетка.
Не очаквайте че щом вчера са дали честотие, днес вече всичко да е настроено. Макс например още са на 10 мхз, сега ги тествам.. До месец според мен ще се нормализират, все пак трябва да конфигурират всяка една клетка.
-
- Регистриран: 31 дек 2006, 11:16
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
В Русе все още не се засича LTE мрежа на Виваком.
В Плевен все още не се засича 4G LTE на Vivacom .
В Шумен също Vivacom нямат LTE:
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Само София, Враца и Перник са в момента. Даже официално не е тръгнала още. Следващата седмица морето и натам до края на август - и те 75%. Имат на сайта си в каталога карта къде има в момента и къде до края на август.
Честно казано важно е курортите да направят за лятото с добро LTE, в градовете някак ще се оправим още малко с 3G-то им, което за мойте нужди си е ОК.
Иначе в Младост в Билата, на закрито, над 50. Друго си е се наложи да смениш разряда на спийдтеста...
Честно казано важно е курортите да направят за лятото с добро LTE, в градовете някак ще се оправим още малко с 3G-то им, което за мойте нужди си е ОК.
Иначе в Младост в Билата, на закрито, над 50. Друго си е се наложи да смениш разряда на спийдтеста...