4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ето два теста от Теленор. Достигнах 10,8 MB/s с тях.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
4Г от Виваком вече и във Видин. Не знам от кога защото една седмица телефонът ми беше на ремонт и днес го взех. Ето и резултата:
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
В Пазарджик вчера го пуснаха но за момента е трагедия , сигнала е слаб с много вариращи скорости . Ако не се стабилизира положението няма да ги търпя много дълго.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
[Quote]В Пазарджик вчера го пуснаха но за момента е трагедия , сигнала е слаб с много вариращи скорости . Ако не се стабилизира положението няма да ги търпя много дълго. [/Quote]
Изчакай няколко дена ще направят нужните настройки на мрежата. Най-вероятно са пуснали и само няколко клетки и не покриват целия град.
Изчакай няколко дена ще направят нужните настройки на мрежата. Най-вероятно са пуснали и само няколко клетки и не покриват целия град.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Тук е добре за сега. Вторият резултате от дома, последен етаж в център. По-слаб е, но е стабилен.
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Теленор, Пазарджик
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Теленор, Казанлък, кв. Изток от онзи ден на първия скрийншот.
Теленор, София, кв. Хладилника от работното ми място сега, на втория шот.
Теленор, София, кв. Хладилника от работното ми място сега, на втория шот.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Миналата седмица бях по морето - Приморско, Созопол, Бургас, Поморие, Равда, Несебър и Слънчев Бряг. VIVACOM имаха LTE почти навсякъде, но на открито предимно. Имам един тест 88/32 от Несебър, което беше много добре, но другите се движеха в диапазона 20-25, което е супер, имайки в предвид че е място с много хора. Като цяло в Несебър и Слънчев Бряг беше много добре мрежата, обхвата беше почти пълен винаги, в Созопол имаше на к-г Градина много добър сигнал, в Приморско беше горе-долу ОК (в хотела ми нямаше, а беше в центъра и 3G-то малко издъхваше), но като цяло наблюденията са ми добри. :)
Някой с впечатления от другите мрежи?
Някой с впечатления от другите мрежи?
В Слънчев бряг,в момента положението при М-тел е зле.Обяснимо е,защото комплекса ще се пръсне от туристи.Постоянно сменя от LTE,на 3G.Скоростите са почти еднакви:около 7/8мб на сваляне и 2/3 на качване.Пинга при 4G е малко по-добре(около 25/30 мс),а при 3G е двойно.Това са измервания на открито.Стана ми интересно миналата седмица,когато се качих на връх Мусала.Спах на върха и се изненадах,че М-тел имат LTE там.Само,че от южната страна на метео-станцията беше на Е,но от към ски пистите 4G си беше добро.Не се сетих да пусна един тест.Един приятел беше на Вива и имаше само Е.
От 1.8 до 8.8 бях на Приморско.Обхвата беше горе-долу добре само на 2G. Нормално 3G или 4G има само извън сезона.
Посетих офиса на Мтел да ги питам защо сигнала е толкова зле и ми отговориха, че през сезона е така (от години). Не си струвало да се инвестира в нова клетка, тази им стигала за месеците извън сезона.
Независимо, че беше "клекнала" и ту имаше ти нямаше сигнал.Според служителите от офиса на много места по морето е така, не само при Мтел но и при другите оператори.
Клетките не издържат 10 кратното увеличено натоварване.
Е може и да са прави, стрували си само за 3 месеца...
Така че къде го видяхте това 4G на Мтел в Приморско ?
Посетих офиса на Мтел да ги питам защо сигнала е толкова зле и ми отговориха, че през сезона е така (от години). Не си струвало да се инвестира в нова клетка, тази им стигала за месеците извън сезона.
Независимо, че беше "клекнала" и ту имаше ти нямаше сигнал.Според служителите от офиса на много места по морето е така, не само при Мтел но и при другите оператори.
Клетките не издържат 10 кратното увеличено натоварване.
Е може и да са прави, стрували си само за 3 месеца...
Така че къде го видяхте това 4G на Мтел в Приморско ?