4G Покритие на мобилните оператори
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Познах те кой си по една дума,дето ти си я ползваш. Но съм абсолютно съгласен с последното ти мнение. Макс имат нужда от ревизия на стратегията. А 20-30 лв..месечно е добре да и това ще ми бъде плана при по-добри доходи.
Но в момента 50 лв. на година на VOIP оператор с цена 5 ст./мин. към всички и 10 лв годишно към Макс са си добра инвестиция и ми стига като потребление. Сайтове си се отварят нормално, видеата се свалят с tubemate от YouTube и TED и се гледат после, няма грижи. Това прави по 5лв. на месец.
За 11 лв. на месец ако реша пък с Мтел Прима имам 2000 мб (1000 +1000- един път от презареждането за 15 дни и един път с допълнителен пакет за 15 дни) на месец, 200 национални минути(100+100) и 300 минути в Мтел.(200+100).
Виж:
https://www.mtel.bg/prima-universalna
И:
https://www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms
И пак не виждам защо да давам 20 или 30. Като нужното получавам за 11 лв.
Всичко това не ти дава основание да обиждаш тези, за които е достатъчно и по-малко потребление. Били сме незначителни? За малък невзрачен оператор сигурно - но за голям това са стотици хиляди клиенти по 5-10 лв. на месец. Както виждаш дори Мтел се усетиха, че трябва да си върнат тези клиенти обратно.
Но в момента 50 лв. на година на VOIP оператор с цена 5 ст./мин. към всички и 10 лв годишно към Макс са си добра инвестиция и ми стига като потребление. Сайтове си се отварят нормално, видеата се свалят с tubemate от YouTube и TED и се гледат после, няма грижи. Това прави по 5лв. на месец.
За 11 лв. на месец ако реша пък с Мтел Прима имам 2000 мб (1000 +1000- един път от презареждането за 15 дни и един път с допълнителен пакет за 15 дни) на месец, 200 национални минути(100+100) и 300 минути в Мтел.(200+100).
Виж:
https://www.mtel.bg/prima-universalna
И:
https://www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms
И пак не виждам защо да давам 20 или 30. Като нужното получавам за 11 лв.
Всичко това не ти дава основание да обиждаш тези, за които е достатъчно и по-малко потребление. Били сме незначителни? За малък невзрачен оператор сигурно - но за голям това са стотици хиляди клиенти по 5-10 лв. на месец. Както виждаш дори Мтел се усетиха, че трябва да си върнат тези клиенти обратно.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
БОБ(мтел в часност) - на терасата 4Г, от вътрешната страна на прозореза 2-3Г редуват си се. На 4 метра от прозореца на терасата от време на време търси обхват изобщо за разговор.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Пак е по-добре от Макс, че там като изчезне 4G, няма 3/2g за fallback.
-
- Регистриран: 30 юни 2016, 18:14
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Ето едно добро мрежово решение на тема мобилен интернет за дома и офиса.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Дали има някъде как се справя сравнено с модела на Huawei c две външни антени, който не може да работи на батерия?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Има и се справя много добре,
Имам два модела на Huawei:
E3372 - 4G USB модем (band mode)
E5577 - 4G бисквитка
И двата са напълно съвместими с външна антена, тествал съм ги с антената, увеличава скоростта на 4G с около 15-20 мегабита и с около 10 мегабита на 3G -то. Това при положение че антената се изкара извън помещението, има дълъг кабел до модема. По добри и постоянни скорости постига от моделите B315s-22 и B880. Ако искате добри скрости ви е необходим Huawei E3372, E5573 или E5577 и външна антена (можете да купите антена за E3372 и с преходници да я ползвате с E5573 и E5577.
Имам два модела на Huawei:
E3372 - 4G USB модем (band mode)
E5577 - 4G бисквитка
И двата са напълно съвместими с външна антена, тествал съм ги с антената, увеличава скоростта на 4G с около 15-20 мегабита и с около 10 мегабита на 3G -то. Това при положение че антената се изкара извън помещението, има дълъг кабел до модема. По добри и постоянни скорости постига от моделите B315s-22 и B880. Ако искате добри скрости ви е необходим Huawei E3372, E5573 или E5577 и външна антена (можете да купите антена за E3372 и с преходници да я ползвате с E5573 и E5577.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Ама както си е фабрично по-бавни ли са скоростите на бисквитката от b880? Без антени. Или с една от неговите вътрешни антени.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
B315 и B880 са по-бавни от бисквитките,в e5577 е зададен приоритет ма 2100 MHz при 3G.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Вероятно само при добавена антена е така. Срещнах едно мнение за Макс-а, че с бисквитката на ръба на покритието не станало, а с B880 станало.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
B880 също е свъншни антени но те се навиват на самия рутер докато тази за бисквитка е с кабел и може да се изкара извън помещението. Но не разбирам какъв е смисъла на дискусията при положение че няма да ти влезе в употреба.