4G Покритие на мобилните оператори
Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Ей това тестче е от ония ден, срещу Президентството, в заведението до музея.Често сядам там и постоянно сменя на 3G.Теста беше на 4G.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
И аз предимно изкарвам толкова на Виваком.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Колега имам карти на Виваком и Теленор и мога реално да ги сравнявам паралелно като смело мога да потвърдя че мрежата на Теленор е много по-добра както от към покритие така и като качество. Скоро пътувах из северозапада и нещата също бяха в полза на Теленор. Имах 4G сигнал на такива затънтени места на които Виваком едвам хващаше 2G. Наистина ще е жалко ако новият им собственик не продължи с инвестициите в мрежата защото норвежците се постараха доста в последните месеци.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
[Quote]Допускам,че работят по мрежата и затова питам за инфо.[/Quote]
Не знам дали работят по мрежата, но навсякъде из София ползвам нет на БОБ за разговори през bulsatcomvoice и нямам никакви проблеми.
[Quote]Сега съм на БОБ, с 1000 Мин, 6000 МБ за 19лв и ми е предостатъчно[/Quote]
Такава оферта едва ли ще се появи отново.
Не знам дали работят по мрежата, но навсякъде из София ползвам нет на БОБ за разговори през bulsatcomvoice и нямам никакви проблеми.
[Quote]Сега съм на БОБ, с 1000 Мин, 6000 МБ за 19лв и ми е предостатъчно[/Quote]
Такава оферта едва ли ще се появи отново.
Не казвам, че мрежата им е неизползваема, а че забелязвам влошаване.Сравнена с мрежитв на оранжевите и сините, А1 е доста зле,съдейки по тестовете, които качват колегите последно време.Много често ми сменя на 3G и пради тази причина започнах да меря скоростите.В центъра рядко ми вдига над 10-15 МБ.Повече от 30-40 МБ не измерва,като рекорда ми е 83 МБ, в Овча купел.Не се вманиачавам, но се дразня, когато браузъра ми забие,все едно сме 2008 г.
То булсатком и по принцип войп приложенията не са особен критерий, на 128кбит картата на виваком вървят нормално. Единствено ако често прехвърля на 2g, би било проблем за войп, понеже ъплоуда ще е твърде малък и няма те чуват.
Явно картите за покритие, които слагат операторите на сайтовете си са за лукова глава. Теленор и А1 съвсем наскоро си ги обновиха. А специално за Теленор имам голямо съмнение, че доста от новите места с 4г покритие сигнала е пуснат на 900 мхз включително на моето работно място извън град. А кой оператор какви инвестиии е направил мисля, че сами си бяха казали.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Сякаш виваком, не пуска на 900,понеже 800 не е свободен действат според възможностите с,които разполагат
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
С тази разлика, че пусна преди това на доста повече места 1800.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
@ne4o
[Quote]Не се вманиачавам, но се дразня, когато браузъра ми забие,все едно сме 2008 г.[/Quote]
Ако нещо не ти върши работа го зарязваш. При БОБ това е лесно защото договора е безсрочен. Но след това идват промоционалните планове, където след 2-те години трябва да започваш отново с търсене на нови варианти. Може би аз по-малко ползвам телефона, но досега не съм имал проблеми, които да ме карат да се замислям за смяна на БОБ с друг оператор.
@tzincbg
[Quote]То булсатком и по принцип войп приложенията не са особен критерий[/Quote]
Не съм съгласен с това. Има съществена разлика във воипа при 3G и 4G. Освен това от значение e и пинга, който при 4G е по-малък. Поне такива са моите наблюдения. Според мен воипа е най-чувствителен към качеството на мобилния нет. Ползвам воип от доста години и имам наблюдения. А дали една уеб-страница ще се зареди преди да съм натиснал ‘ОК’ или малко след това за мен няма значение.
[Quote]Не се вманиачавам, но се дразня, когато браузъра ми забие,все едно сме 2008 г.[/Quote]
Ако нещо не ти върши работа го зарязваш. При БОБ това е лесно защото договора е безсрочен. Но след това идват промоционалните планове, където след 2-те години трябва да започваш отново с търсене на нови варианти. Може би аз по-малко ползвам телефона, но досега не съм имал проблеми, които да ме карат да се замислям за смяна на БОБ с друг оператор.
@tzincbg
[Quote]То булсатком и по принцип войп приложенията не са особен критерий[/Quote]
Не съм съгласен с това. Има съществена разлика във воипа при 3G и 4G. Освен това от значение e и пинга, който при 4G е по-малък. Поне такива са моите наблюдения. Според мен воипа е най-чувствителен към качеството на мобилния нет. Ползвам воип от доста години и имам наблюдения. А дали една уеб-страница ще се зареди преди да съм натиснал ‘ОК’ или малко след това за мен няма значение.