9,6 млн. Коледни съобщения в мрежата на М-Тел

tolian
Регистриран: 16 авг 2007, 11:53

9,6 млн. Коледни съобщения в мрежата на М-Тел

Мнение от tolian » 27 дек 2007, 12:48

Над 9,6 млн. кратки съобщения изпратиха абонатите на М-Тел по Коледа

Мрежата на оператора вече е в състояние да обслужва над 6 милиона абонати

Над 9,6 млн. кратки текстови съобщения изпратиха абонатите на М-Тел по Коледа. На 24 декември в мрежата на оператора са изпратени над 1,6 млн. SMS-a. На 25 декември клиентите на компанията са изпратили коледни пожелания в близо 8 млн. съобщения.

През 2007 година Мобилтел инвестира значителни средства в подобряване капацитета на мрежата си. Към настоящия момент тя е в състояние да обслужва над 6 милиона абонати.

Капацитетът на мрежата бе увеличен, като през годината бе пусната в екплоатация осма мобилна централа. Пет пъти е увеличен и капацитетът на SMS центровете. Мрежата се обсулжва вече от над 3 000 базови станции, като повече от 300 са построени през тази година. Увеличено е значително покритието с технологията EDGE, което позволява на по-голям брой абонати да се възползват от възможността за пренос на данни с по-висока скорост.

Увеличаването на капацитета на мрежата ще позволи и по-добре да бъде обслужен големият трафик в празничните дни. Над 16 милиона са били обажданията и SMS-те, регистрирани в мрежата на М-Тел по време на миналогодишните Коледни и Новогодишни празници.

На Коледа натоварването на мрежата е равномерно разпределено в рамките на целия ден и няма такъв пик, какъвто се получава на Нова година. По Коледа превес над разговорите имат SMS-ите, като най-усилената размяна на съобщения е между 10 и 14 часа. В новогодишната нощ свръхнатоварени са часовете между 22 и 03 часа, като пикът е след полунощ, в първия час от новата година.

За да се избегнат затруднения с комуникацията по Нова година, препоръката на М-Тел е да се избягва изпращането на едно и също съобщение няколко пъти. Забавянето на съобщенията за доставен SMS се дължи на това, че те не са приоритетни за системата в пиковите моменти.

Корпоративни комуникации

Мобилтел ЕАД

Източник: http://www.pressboard.info/pressboard//Preview.aspx?articleid=52196

-D&G-
Регистриран: 04 дек 2007, 23:57

Re: 9,6 млн. Коледни съобщения в мрежата на М-Тел

Мнение от -D&G- » 27 дек 2007, 14:53

Айде почна се, да говорят за милиони, явно не са само крадци, а и грандомани мечтатели, само да попитам тези СМС-и ако изобщо тази информация е вярна, за колко Коледи е - 5 или 6, то в момента нямате и 2 милиона абонати, значи всеки абонат е пратил по 5 смс-а минимум, наравно с бабите и дядовците на село... говорите глупости мога да кажа... а ние пък от Вивател си се обаждаме направо, не сме толко мизерни с СМС-и да комуникираме.Какво толко се учудвате от Мтел като сте надули таксите,че хората пускат повече съобщения, логично е... даже при вас лъжци такива смс е още 22 ст а на Вива е наполовина, ако изобщо ти вземат и 11ст, зависи от абон.план. Тъй че си говорете за милиони абонати, то гладна кокошка просо сънува.. хаха :-)

Vinety
Регистриран: 31 яну 2006, 00:32

Мнение от Vinety » 27 дек 2007, 15:35

Много си прав ние не пращаме смс а се обажда ме Смс не си спомням от кога не съм писал аз говоря

-D&G-

Мнение от -D&G- » 27 дек 2007, 16:51

Тези се чудят вече как да накарат хората да им станат абонати, виж докъде стигнаха с лъжи и простотий, то само реклами по ТВ, то милиони абонати, сега пък милиони смс, честно казано вече преиграват на фона на истинската действителност... като загивате от Ментел, поне го направете достойно... тъпаци сте

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 27 дек 2007, 16:58

Интересна новина наистина...
Рязко контрастира с тази новина:
"Абонатите на Globul са изпратили 3.4 млн. SMS-а за Коледа"
http://www.ipo.bg/Default2.aspx?ArticleID=868bfda0-28c8-44d9-9f46-9b594aed62bf&ref=rss
В мен напират няколко възможни обяснения:
1.В статистиката на Мтел влизат и смс-ите пратени онлайн от страницата им в интернет,което само по себе си пак не е правдоподобно като цифра.
2.Абонатите на Мтел вероятно са многократно повече от обявените 5 млн.,но точната цифра се
пази в тайна,за да не се стряскат конкурентите и да не предприемат ответни мерки.
3.Абонатите на Глобул вероятно са диви селски бекове,които не поздравяват никого на Коледа или пък го правят с димни сигнали.
4.В статистиката на Мтел са включени всички Коледи от основаването им до сега.
5.Машинописката,която е правила прес съобщението, за първи път е пила коктейл от червено вино и сингурларска ракия предната вечер,което се е отразило на съзнанието й,а също така и на аналната област,факт който тя установява на сутринта от болката и срама,който изпитва.

Та да са живи и здрави хората,които поздравяват близките си на тези сввтли празници!

Станнислав
Регистриран: 15 фев 2006, 16:27

2,1 млн. SMS-а от "Вивател"

Мнение от Станнислав » 27 дек 2007, 18:34

Българинът посрещна Рождество Христово с GSM в ръка. Над 15 млн. кратки съобщения сме изпратили за Коледа на свои близки и приятели. Това съобщиха трите мобилни оператора след празника. Най-активни са били абонатите на най-големия в бранша - "М-Тел". От полунощ на Бъдни вечер до полунощ на 25 декември те са пуснали 9,6 млн. SMS-а. Абонатите на оператора ще станат 5 млн. души точно по празниците. Клиентите на "ГлоБул" са пратили за Коледа 3,403 млн. текстови честитки. Средствата от тях ще бъдат дарени за деца от домове, обявиха по-рано от компанията.
Най-младият оператор "Вивател" отчита 2,1 млн. изпратени съобщения в мрежата си от полунощ на Бъдни вечер до полунощ на Коледа. И трите компании обявиха, че мрежите им са удържали на активацията на всички абонати в пиковия празничен ден и не е имало никакви проблеми с изпращането и получаването на съобщения, нито със свързването при разговори. Най-натоварени са мрежите между 12 и 14 ч по обяд в коледния ден.

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-12-27&article=215897

Уж, абонатите на "Вивател" не пращат SMS-и, а говорят, но май средно изпратените съобщения от клиент е по-голям при "Вивател", отколкото при "Глобул", а:))

-D&G-

Re: 2,1 млн. SMS-а от

Мнение от -D&G- » 27 дек 2007, 19:49

До Станислав: Ако си абонат на Вивател ще разбереш,че няма разлика дали ще пратиш смс или ще се обадиш, или ще е безплатно, или ще платиш наполовина на мтелско обаждане, защото вива отчита разговори на 30сек, не като другите на 1 мин. Погледни плановете им и ще видиш по колко безплатни смс-и може да се пращат, аз лично съм ги натрупал 200 смс-а защото не ми се занимава с писане ... Пък и спора тук не е между Вива и Глобул, а против монополистите и скъпчиите Ментел :-) които лъжат така долно и за несъществуващи абонати и смс-и, за да си кажат по неграмотните хора - щом имат толко абонати я да отидем и ние в кюпа... И как може да броят смс-и изпратени през техния сайт, това не е реално преброяване

HeHacuTko
Регистриран: 02 фев 2005, 15:38

Мнение от HeHacuTko » 27 дек 2007, 19:52

Със сигурност половината смс-и са били нещо като ''чат'', любовни закачки и т.н. :-)

Станнислав
Регистриран: 15 фев 2006, 16:27

Мнение от Станнислав » 27 дек 2007, 20:11

До Dior666: Струва ми се, че този спор риксува да се превърне в безкраен. Сигупно твоята сметка на Вивателската ти тарифа, ще е доста по-малка, ако аз бях направил същото потребление с моя план на "М-Тел". Но аз съм готов да твърдя и то със сигурност обратния вариант. Иначе, аз гледам и услугите, не само цените. Макар да съм фен на ЦСКА, Vodafone Live! беше единствената ми възмжност да гледам на живо последното дерби между "Левски" и ЦСКА., например ;)

-D&G-

Мнение от -D&G- » 27 дек 2007, 20:19

Едва ли с това качество ще може нещо да се види от мача, моя дисплей е 2,8 инча и мога да твърдя че качеството на мтел е под всякаква критика... но ти си знаеш, аз заради един два мача не бих им плащал двойни цени, като зная че самото им управление на оператора Мтел е просто престъпно.. хората са прави като ги наричат разбойници... а то е дори по зле, аз като се съдих с тях се разочаровах, това са мутри човече, не бизнесмени

Отговори