9,6 млн. Коледни съобщения в мрежата на М-Тел
9,6 млн. Коледни съобщения в мрежата на М-Тел
Над 9,6 млн. кратки съобщения изпратиха абонатите на М-Тел по Коледа
Мрежата на оператора вече е в състояние да обслужва над 6 милиона абонати
Над 9,6 млн. кратки текстови съобщения изпратиха абонатите на М-Тел по Коледа. На 24 декември в мрежата на оператора са изпратени над 1,6 млн. SMS-a. На 25 декември клиентите на компанията са изпратили коледни пожелания в близо 8 млн. съобщения.
През 2007 година Мобилтел инвестира значителни средства в подобряване капацитета на мрежата си. Към настоящия момент тя е в състояние да обслужва над 6 милиона абонати.
Капацитетът на мрежата бе увеличен, като през годината бе пусната в екплоатация осма мобилна централа. Пет пъти е увеличен и капацитетът на SMS центровете. Мрежата се обсулжва вече от над 3 000 базови станции, като повече от 300 са построени през тази година. Увеличено е значително покритието с технологията EDGE, което позволява на по-голям брой абонати да се възползват от възможността за пренос на данни с по-висока скорост.
Увеличаването на капацитета на мрежата ще позволи и по-добре да бъде обслужен големият трафик в празничните дни. Над 16 милиона са били обажданията и SMS-те, регистрирани в мрежата на М-Тел по време на миналогодишните Коледни и Новогодишни празници.
На Коледа натоварването на мрежата е равномерно разпределено в рамките на целия ден и няма такъв пик, какъвто се получава на Нова година. По Коледа превес над разговорите имат SMS-ите, като най-усилената размяна на съобщения е между 10 и 14 часа. В новогодишната нощ свръхнатоварени са часовете между 22 и 03 часа, като пикът е след полунощ, в първия час от новата година.
За да се избегнат затруднения с комуникацията по Нова година, препоръката на М-Тел е да се избягва изпращането на едно и също съобщение няколко пъти. Забавянето на съобщенията за доставен SMS се дължи на това, че те не са приоритетни за системата в пиковите моменти.
Корпоративни комуникации
Мобилтел ЕАД
Източник: http://www.pressboard.info/pressboard//Preview.aspx?articleid=52196
Мрежата на оператора вече е в състояние да обслужва над 6 милиона абонати
Над 9,6 млн. кратки текстови съобщения изпратиха абонатите на М-Тел по Коледа. На 24 декември в мрежата на оператора са изпратени над 1,6 млн. SMS-a. На 25 декември клиентите на компанията са изпратили коледни пожелания в близо 8 млн. съобщения.
През 2007 година Мобилтел инвестира значителни средства в подобряване капацитета на мрежата си. Към настоящия момент тя е в състояние да обслужва над 6 милиона абонати.
Капацитетът на мрежата бе увеличен, като през годината бе пусната в екплоатация осма мобилна централа. Пет пъти е увеличен и капацитетът на SMS центровете. Мрежата се обсулжва вече от над 3 000 базови станции, като повече от 300 са построени през тази година. Увеличено е значително покритието с технологията EDGE, което позволява на по-голям брой абонати да се възползват от възможността за пренос на данни с по-висока скорост.
Увеличаването на капацитета на мрежата ще позволи и по-добре да бъде обслужен големият трафик в празничните дни. Над 16 милиона са били обажданията и SMS-те, регистрирани в мрежата на М-Тел по време на миналогодишните Коледни и Новогодишни празници.
На Коледа натоварването на мрежата е равномерно разпределено в рамките на целия ден и няма такъв пик, какъвто се получава на Нова година. По Коледа превес над разговорите имат SMS-ите, като най-усилената размяна на съобщения е между 10 и 14 часа. В новогодишната нощ свръхнатоварени са часовете между 22 и 03 часа, като пикът е след полунощ, в първия час от новата година.
За да се избегнат затруднения с комуникацията по Нова година, препоръката на М-Тел е да се избягва изпращането на едно и също съобщение няколко пъти. Забавянето на съобщенията за доставен SMS се дължи на това, че те не са приоритетни за системата в пиковите моменти.
Корпоративни комуникации
Мобилтел ЕАД
Източник: http://www.pressboard.info/pressboard//Preview.aspx?articleid=52196
Re: 9,6 млн. Коледни съобщения в мрежата на М-Тел
Айде почна се, да говорят за милиони, явно не са само крадци, а и грандомани мечтатели, само да попитам тези СМС-и ако изобщо тази информация е вярна, за колко Коледи е - 5 или 6, то в момента нямате и 2 милиона абонати, значи всеки абонат е пратил по 5 смс-а минимум, наравно с бабите и дядовците на село... говорите глупости мога да кажа... а ние пък от Вивател си се обаждаме направо, не сме толко мизерни с СМС-и да комуникираме.Какво толко се учудвате от Мтел като сте надули таксите,че хората пускат повече съобщения, логично е... даже при вас лъжци такива смс е още 22 ст а на Вива е наполовина, ако изобщо ти вземат и 11ст, зависи от абон.план. Тъй че си говорете за милиони абонати, то гладна кокошка просо сънува.. хаха :-)
Много си прав ние не пращаме смс а се обажда ме Смс не си спомням от кога не съм писал аз говоря
Тези се чудят вече как да накарат хората да им станат абонати, виж докъде стигнаха с лъжи и простотий, то само реклами по ТВ, то милиони абонати, сега пък милиони смс, честно казано вече преиграват на фона на истинската действителност... като загивате от Ментел, поне го направете достойно... тъпаци сте
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Интересна новина наистина...
Рязко контрастира с тази новина:
"Абонатите на Globul са изпратили 3.4 млн. SMS-а за Коледа"
http://www.ipo.bg/Default2.aspx?ArticleID=868bfda0-28c8-44d9-9f46-9b594aed62bf&ref=rss
В мен напират няколко възможни обяснения:
1.В статистиката на Мтел влизат и смс-ите пратени онлайн от страницата им в интернет,което само по себе си пак не е правдоподобно като цифра.
2.Абонатите на Мтел вероятно са многократно повече от обявените 5 млн.,но точната цифра се
пази в тайна,за да не се стряскат конкурентите и да не предприемат ответни мерки.
3.Абонатите на Глобул вероятно са диви селски бекове,които не поздравяват никого на Коледа или пък го правят с димни сигнали.
4.В статистиката на Мтел са включени всички Коледи от основаването им до сега.
5.Машинописката,която е правила прес съобщението, за първи път е пила коктейл от червено вино и сингурларска ракия предната вечер,което се е отразило на съзнанието й,а също така и на аналната област,факт който тя установява на сутринта от болката и срама,който изпитва.
Та да са живи и здрави хората,които поздравяват близките си на тези сввтли празници!
Рязко контрастира с тази новина:
"Абонатите на Globul са изпратили 3.4 млн. SMS-а за Коледа"
http://www.ipo.bg/Default2.aspx?ArticleID=868bfda0-28c8-44d9-9f46-9b594aed62bf&ref=rss
В мен напират няколко възможни обяснения:
1.В статистиката на Мтел влизат и смс-ите пратени онлайн от страницата им в интернет,което само по себе си пак не е правдоподобно като цифра.
2.Абонатите на Мтел вероятно са многократно повече от обявените 5 млн.,но точната цифра се
пази в тайна,за да не се стряскат конкурентите и да не предприемат ответни мерки.
3.Абонатите на Глобул вероятно са диви селски бекове,които не поздравяват никого на Коледа или пък го правят с димни сигнали.
4.В статистиката на Мтел са включени всички Коледи от основаването им до сега.
5.Машинописката,която е правила прес съобщението, за първи път е пила коктейл от червено вино и сингурларска ракия предната вечер,което се е отразило на съзнанието й,а също така и на аналната област,факт който тя установява на сутринта от болката и срама,който изпитва.
Та да са живи и здрави хората,които поздравяват близките си на тези сввтли празници!
-
- Регистриран: 15 фев 2006, 16:27
2,1 млн. SMS-а от "Вивател"
Българинът посрещна Рождество Христово с GSM в ръка. Над 15 млн. кратки съобщения сме изпратили за Коледа на свои близки и приятели. Това съобщиха трите мобилни оператора след празника. Най-активни са били абонатите на най-големия в бранша - "М-Тел". От полунощ на Бъдни вечер до полунощ на 25 декември те са пуснали 9,6 млн. SMS-а. Абонатите на оператора ще станат 5 млн. души точно по празниците. Клиентите на "ГлоБул" са пратили за Коледа 3,403 млн. текстови честитки. Средствата от тях ще бъдат дарени за деца от домове, обявиха по-рано от компанията.
Най-младият оператор "Вивател" отчита 2,1 млн. изпратени съобщения в мрежата си от полунощ на Бъдни вечер до полунощ на Коледа. И трите компании обявиха, че мрежите им са удържали на активацията на всички абонати в пиковия празничен ден и не е имало никакви проблеми с изпращането и получаването на съобщения, нито със свързването при разговори. Най-натоварени са мрежите между 12 и 14 ч по обяд в коледния ден.
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-12-27&article=215897
Уж, абонатите на "Вивател" не пращат SMS-и, а говорят, но май средно изпратените съобщения от клиент е по-голям при "Вивател", отколкото при "Глобул", а:))
Най-младият оператор "Вивател" отчита 2,1 млн. изпратени съобщения в мрежата си от полунощ на Бъдни вечер до полунощ на Коледа. И трите компании обявиха, че мрежите им са удържали на активацията на всички абонати в пиковия празничен ден и не е имало никакви проблеми с изпращането и получаването на съобщения, нито със свързването при разговори. Най-натоварени са мрежите между 12 и 14 ч по обяд в коледния ден.
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-12-27&article=215897
Уж, абонатите на "Вивател" не пращат SMS-и, а говорят, но май средно изпратените съобщения от клиент е по-голям при "Вивател", отколкото при "Глобул", а:))
Re: 2,1 млн. SMS-а от
До Станислав: Ако си абонат на Вивател ще разбереш,че няма разлика дали ще пратиш смс или ще се обадиш, или ще е безплатно, или ще платиш наполовина на мтелско обаждане, защото вива отчита разговори на 30сек, не като другите на 1 мин. Погледни плановете им и ще видиш по колко безплатни смс-и може да се пращат, аз лично съм ги натрупал 200 смс-а защото не ми се занимава с писане ... Пък и спора тук не е между Вива и Глобул, а против монополистите и скъпчиите Ментел :-) които лъжат така долно и за несъществуващи абонати и смс-и, за да си кажат по неграмотните хора - щом имат толко абонати я да отидем и ние в кюпа... И как може да броят смс-и изпратени през техния сайт, това не е реално преброяване
Със сигурност половината смс-и са били нещо като ''чат'', любовни закачки и т.н. :-)
-
- Регистриран: 15 фев 2006, 16:27
До Dior666: Струва ми се, че този спор риксува да се превърне в безкраен. Сигупно твоята сметка на Вивателската ти тарифа, ще е доста по-малка, ако аз бях направил същото потребление с моя план на "М-Тел". Но аз съм готов да твърдя и то със сигурност обратния вариант. Иначе, аз гледам и услугите, не само цените. Макар да съм фен на ЦСКА, Vodafone Live! беше единствената ми възмжност да гледам на живо последното дерби между "Левски" и ЦСКА., например ;)
Едва ли с това качество ще може нещо да се види от мача, моя дисплей е 2,8 инча и мога да твърдя че качеството на мтел е под всякаква критика... но ти си знаеш, аз заради един два мача не бих им плащал двойни цени, като зная че самото им управление на оператора Мтел е просто престъпно.. хората са прави като ги наричат разбойници... а то е дори по зле, аз като се съдих с тях се разочаровах, това са мутри човече, не бизнесмени