A1 extra sim

kamenvo5
Регистриран: 14 апр 2021, 04:48

A1 extra sim

Мнение от kamenvo5 » 14 апр 2021, 04:58

Здравейте,

Интересувам се от новия план за неограничен трафик на А1 и най-вече за тяхната услуга за допълнителна карта "extra sim".

В повечето време искам да ползвам основната карта в Нокия с копчета, а допълнителната в mi-fi бисквитка за нет. Ще си плащам 1+3 лв месечно, за да активират нета на втората карта.

В магазин на А1 управителката ми обясни, че не можело двете карти да говорят едновременно, не могат да ползват интернет едновременно, втората няма СМС, втората няма роуминг, което е ок.
    Но не могло също така да говоря от карта 1 и в същото време да ползвам интернет на карта 2 (или обратното).
    Твърди още, че ако ползвам интернет на карта 2, и в същото време трябва да набера някого от карта 1, то интернета спира за времето на разговора, или ако ми се обадят през това време. Разговорите били с приоритет пред нета, не можело да се ползват едновременно, което ми се стори странно защото все пак са две различни карти с две различни устройства. Просто кацата с парите им е една (или ?)

Звънях на оператор, от там с опция 3 един младеж проверява, в крайна сметка каза, че нямало такова нещо, но в магазина ми пуснаха мухата и не знам къде е истината.

Моля да споделите опита си и дали знаете това дали е вярно. Мерси !

dimitrov68
    Регистриран: 28 ное 2015, 12:22

Re: A1 extra sim

Мнение от dimitrov68 » 14 апр 2021, 08:17

Единият оператор ви казва едно,другия консултант друго.И при мен питах може ли кабелна телевизия на името на баща ми да се прехвърли на мен и по телефона казват -Не,а по мейл ми писаха,че можело срещу 12 лв.

peterbs
    Регистриран: 12 юни 2020, 10:44

Мнение от peterbs » 14 апр 2021, 08:26

Ето какво пише в сайта на A1 за тази услуга:
    Допълнителните EXTRA SIM карти, активирани след 30.09.2016г. са с изключена услуга мобилен интернет. Активирането на мобилен интернет е възможно по всяко време в магазин на A1 или партньорската мрежа, срещу заплащане на съответната месечна такса за ползване на услугата. В този случай Extra SIM картата/тите ползват от мегабайтите на тарифния план на основната карта.
    Към всички тарифни планове за мобилни гласови услуги може да се тества Extra SIM с една безплатна месечна абонаментна такса за първия месец. Тестовият период за Extra SIM се предоставя при сключване на нов договор за тарифен план, преподписване на съществуващ договор или при самостоятелна активация на услугата. Промоцията е валидна в A1 магазини или в магазини от партньорската мрежа. След изтичане на тестовият период важат стандартните цени за услугата.
    Съответно никъде не пише, че ако на едната карта има активен разговор, то на другата интернета не може да се ползва.

Потребителски аватар
    Чо :)
    Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
    Контакти:

Мнение от Чо :) » 14 апр 2021, 11:24

Двете (основната и extra SIM) може да се ползват едновременно за интернет, не се прекъсва нищо, независими са, ползват общ пакет данни.
    При позвъняване - звънят и двете, на която се вдигне - другата прекъсва звъненето.
    Не може да се ползва за разговор между двете.
    Extra SIM няма sms, mms и роуминг.
    Може до две Extra SIM карти към основната SIM.
    Ако няма да я позлвате за разговори може да не плащате 1 лв./мес за тях, а само 3 лв/мес за интернет.
    Усмихни се... Животът е Хубав :)
    Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

ne4o
    Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 14 апр 2021, 12:44

А има ли Extra SIM с e-sim и ако има, може ли профила да се сложи на Apple Watch ? Преди месец питах в един два офиса, но там цари некомпетентност и не получих еднозначен отговор.

mjoy383
    Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 14 апр 2021, 12:55

екстра сим в 5 г не им работи така че който ще го пуска да знае:)

Mr2faces
    Регистриран: 11 юли 2006, 00:20

Мнение от Mr2faces » 14 апр 2021, 18:12

Екстра сим с интернет си е 4лв, не може да се спре таксата от 1лв за разговори и да се ползва само за данни за 3лв. Освен това, ако се сложи в mifi или рутер с идеята да има постоянно дата връзка, основната карта ще пропуска повикванията към нея, а търсещия ви ще чува свободен сигнал.

goplay89
    Регистриран: 29 дек 2007, 01:49

Мнение от goplay89 » 14 апр 2021, 18:29

До сега бях в офис на А1 в Стара Загора, даже звъняха на техни колеги, НО не може да се премахне таксата от 1 лв. Ако може и става, да ги опровергаем - помагайте! С удоволствие ще ги посетя, да им натрия носовете, че не разбират нищо щом трябва :D

Потребителски аватар
    NSWDG
    Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 14 апр 2021, 19:08

Дават ви неограничени услуги за 33 лв и искате да спестите един лев? Е за т’ва тая държава няма да има оправия…
    ==================
    MPXV3RX/A

goplay89
    Регистриран: 29 дек 2007, 01:49

Мнение от goplay89 » 14 апр 2021, 19:49

NSWDG написа:
    14 апр 2021, 19:08
    Дават ви неограничени услуги за 33 лв и искате да спестите един лев? Е за т’ва тая държава няма да има оправия…
    Не размивай темата. Това е допълнителна услуга, която няма нищо общо с договора, който хвалиш за 33лв! За да са конкурентни, ще трябва да се постараят, естествено. И да, макар като услуга, която няма срок и може да бъде спряна по всяко време, то дори и 1лв да се спести на мен лично ми е от полза, защото най-малкото в случая е, че не е еднократно, а се заплаща всеки божи месец. Ти като си ларж, давай.

Отговори