Абонаментна програма/last min от Глобул при желание се разделим с тях?

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: Абонаментна програма/last min от Глобул при желание се разделим с

Мнение от Paffkata™ » 24 апр 2014, 16:13

Със сигурност може да се ограничи gprs в роуминг на ниво оператор-няма причина да не може. Но дори и да кажат, че не може варианта е да се влезе в настройки и да се изтрият крайни точки или точки за достъп., така че телефона дори да иска пак няма да се свърже чрез мобилна мрежа.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 24 апр 2014, 20:42

Принципно с момента ползвам картата като основна и за разговори и нет от Глобул със смартфон. Като я прехвърля на предплатена мисля веднага да я преместя в една стара двусимкова Nokia X1-01. Tя няма GPRS, така, че няма да е трудно да го огранича дори на база телефон. Относно презареждането или плащането на сметка (в случая Боб) няма да е никакъв проблем да го правя през системата на ePay, която е доа/дестъпна и в другите страни, както и може да се регистрира почти всяка кредитна/дебитна карта, а и понастоящем предпочитам online плащането на сметки и задължения.
Въпроса е, че взех да се двоумя дали наистина да не платя секюрити депозита в Боб (абонамент без месечна такса) и прехвърля картата в мрежата им (Мтел), като превенция да не ми гепят номера от предплатена... :(

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 24 апр 2014, 20:55

Никой нищо няма да ти гепи стига с тая параноя. Минавай на б конект и стига си се чудил вече. Като регистрираш предплатената ще си пазиш бланката и това е напълно достатъчно. Как мислиш, че става това гепеме, кой служител ще си сложи главата в торбата и на какво основание?
А това да даваш 150 лв. депозит е пълна глупост.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 24 апр 2014, 21:11

Ами, пробвай ма биконект да спреш данните и пак ми се обади ;-)
Точката може да я изтриеш, но в доста телефони тя се създава автоматично при включване на телефона - така са си направили сим картите и е нарочно...
Да ме говори за риска да ти наспишат едни ползвани данни, пък ти иди доказвай с какъв телефон си бил...
Единственият начин да си защитен със сигурност, да спреш данните, а на биконект това е невъзможно...

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 24 апр 2014, 22:00

Кви данни кви 5 лева ако си си оставил толкова в картата.:S
Единствения риск ако се получи утечка е да останеш без кредита в картата.
Ама някой път като почнете...
Човекът по-скоро иска да си запази номера, не толкова да го ползва.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 24 апр 2014, 22:01

М/у другото същия проблем имат и предплатените карти предлагани от мобилните оператори в Англия с ограничен нет, но там поне има едни 500/1000MB нет в пакета на предплатените. Ако човек си знае потреблението или си сложи някаква програма за ограничаване на трафика до някаква стойност - може да се спаси от грешното отчитане.

А за номера не ми е някаква параноя - каза ми го служител на оператора, като потвърди твърдението си, че на скоро един човек му се оплакал, че изгорял заради недобросъвестен негов колега, който правел някакви врътки с такива номера, най-вероятно ги продавал на черно. Сега историята може да не е достоверна, с цел да ме задържат на абонамент, виждайки ме, че ми пука за номера, но все пак малко кофти звучи, когато ти го сервира представител на оператора...

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 24 апр 2014, 22:07

[Quote]но все пак малко кофти звучи, когато ти го сервира представител на оператора... [/Quote]
\"да, да господине абсолютно вярно и сега ако вместо това преподпишете за нови 2 години бъдете сигурен че това няма да стане\" ;)
имаше ли нещо такова? :D
Относно ограничението в андроид има такава вградена опция да си сложиш ограничение, направил съм такава на мтелския - като стигне определени мегабайти преди определена дата спира интернета или до датата или ако го махнеш ръчно.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 24 апр 2014, 22:24

[Quote]Кви данни кви 5 лева ако си си оставил толкова в картата.:S
Единствения риск ако се получи утечка е да останеш без кредита в картата.
Ама някой път като почнете...
Човекът по-скоро иска да си запази номера, не толкова да го ползва.[/Quote]

Поне аз разбрах, че иска да си ползва картата, дори и да е рядко... След като нмерът му е важен, значи иска да го ползва, а не да си го държи в шкафчето или за украса...

Да, много е готино - зареждаш, мислиш си, че имаш кредит, обаче кур...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 24 апр 2014, 22:26

[Quote]Относно ограничението в андроид има такава вградена опция да си сложиш ограничение, направил съм такава на мтелския - като стигне определени мегабайти преди определена дата спира интернета или до датата или ако го махнеш ръчно.[/Quote]
Това е ясно... Аз говоря за варианта, от който се оплакват много хора - операторът ти написва някаква сума за ползван трафик... Нямаш никакъв вариант да докажеш, че не си направил такъв трафик... Единствената ти опция е да си си спрял данните... А на биконект това е невъзможно...

devoted77
Регистриран: 15 сеп 2012, 19:43

Мнение от devoted77 » 24 апр 2014, 22:27

Искам значи да се включа и аз в дискусията. :) Бях написал преди време, че преминах от договор на предплатена при Глобул. От опит ти казвам да не се притесняваш - няма как да ти вземат номера! Всичко става на момента в магазина като отидеш - спират ти старата карта и веднага ти дават новата със заредени 5 лева в нея, която можеш да активираш веднага с първо обаждане към произволен номер. Издава ти се каквото е необходимо включително и касова бележка и нямаш грижи. Остава ти само да си заредиш необходимия ваучер и да активираш роуминга.

Отговори