Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?
Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?
Исках да вида, какво мислите за цените на 4 джи услугите в нашата страна. Имам в напредвид няколко пакета, примерно:
Пакет 1: 30гб ?
Пакет 2: 100гб ?
Пакет 3: 300гб ?
Пакет 4: ънлимитед ?
Какви според вас трябва да са цените на тези пакети с нашето "4джи"?
Пакет 1: 30гб ?
Пакет 2: 100гб ?
Пакет 3: 300гб ?
Пакет 4: ънлимитед ?
Какви според вас трябва да са цените на тези пакети с нашето "4джи"?
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?
Пакет 1 - 8-10 лева.
Пакет 2 - 13-15 лева.
Пакет 3 - 18-20 лева.
Пакет 4 - 23-25 лева.
Аз такива цени бих платил на месец при активиране на нов договор или преподписване според моите възможности, даже бих ги снижил.
П.С. Интересна анкета! :)
Пакет 2 - 13-15 лева.
Пакет 3 - 18-20 лева.
Пакет 4 - 23-25 лева.
Аз такива цени бих платил на месец при активиране на нов договор или преподписване според моите възможности, даже бих ги снижил.
П.С. Интересна анкета! :)
Re: Re: Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?
Според мен цените които си посочил са напълно възможни, но само при условие, че операторите имат нужния брой клиенти. Ако имат едни 10-15000 абоната Булсат и Макс, мисля, че е възможно и по-ниски от посочените от теб цени да ни дадът!;)
П. С. Анкетата може да бъде полезна много и за представителите на операторите, които ни четът.
П. С. Анкетата може да бъде полезна много и за представителите на операторите, които ни четът.
Samsung GALAXY S22 Ultra
1. - 20лв
2. - 50лв
3. - 70 лв
4. - 100лв. Но не знам дали е добра идея да има такъв план, ще започнат и тези да си намират извинения за допълнително орязване на скоростите след ограничението при другите планове.
Всъщност цените сами по себе си в момента не са много далеч от това, което би трябвало, обаче:
-30-те ГБ в момента са на промоция - би трябвало без промоция да са толкова
-2-годишните договори!;) Абсолютно неприемливо е не просто 1-годишните да са с по-лоши условия, а такива просто да няма. И то при оператор с такова покритие и без гласови услуги. Всъщност при Булсат са 18-месечни и там пък ми казаха, че неустойката при прекратяване била фиксирана на 98лв, което ми се видя много съмнително и не бих разчитал, ако не го пише в договора.
-Плановете с повече трафик пък са и само за 2+ карти, би трябвало и с 1 карта да са подобни.
2. - 50лв
3. - 70 лв
4. - 100лв. Но не знам дали е добра идея да има такъв план, ще започнат и тези да си намират извинения за допълнително орязване на скоростите след ограничението при другите планове.
Всъщност цените сами по себе си в момента не са много далеч от това, което би трябвало, обаче:
-30-те ГБ в момента са на промоция - би трябвало без промоция да са толкова
-2-годишните договори!;) Абсолютно неприемливо е не просто 1-годишните да са с по-лоши условия, а такива просто да няма. И то при оператор с такова покритие и без гласови услуги. Всъщност при Булсат са 18-месечни и там пък ми казаха, че неустойката при прекратяване била фиксирана на 98лв, което ми се видя много съмнително и не бих разчитал, ако не го пише в договора.
-Плановете с повече трафик пък са и само за 2+ карти, би трябвало и с 1 карта да са подобни.
Ти да не работиш за някой мобилен оператор или в пък в чужбина? Тези цени са прекалено високи за нашите заплати, които варират 300-400 лв. минимум, 600-650 лв. средно, 800-1000 лв. максимум. Рядко се намира по-високо платена работа над 1000 лева, при това за там трябва да си работил няколко години и да имаш повишение. Ако трябва да дaвам 100 лв. на месец за мобилен интернет + отделно за гласова услуга... хммм, че аз по-добре да се откажа от телефон, или да ползвам само wi-fi. :D За тези пари на месец (даже за по-малко), шефа ми (примерно), че и аз бихме предпочели да пуснем оптичен интернет на работа и по домовете си и да ползваме wi-fi.
П.С. Току що коментираха заплатите по БТВ новините и някакъв каза, че средната заплата е 867 лева или нещо от сорта (не слушах новината внимателно), което лично на мен не ми се вярва изобщо!
П.С. Току що коментираха заплатите по БТВ новините и някакъв каза, че средната заплата е 867 лева или нещо от сорта (не слушах новината внимателно), което лично на мен не ми се вярва изобщо!
Преди доста време по бегли спомени, нали имаше такова неограничено предложение от Булсат за 14лв? Това е под 1/3 от цената, която ти даде.
Аз си мисля и друго. Хипотетично, дори и да ни дадът ниски, то ще е за сметка на качеството!!!
Аз си мисля и друго. Хипотетично, дори и да ни дадът ниски, то ще е за сметка на качеството!!!
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?
Е, аз не бих отказал и без пари да ми ги дават (Е, освен ако не са от ****), обаче просто се опитвам да определя някакви по-реални цени, които има шанс да се предложат - едва ли съвсем за жълти стотинки ще пуснат трафика скоро. :) Още повече, че тогава много хора ще започнат да се оплакват от скоростите, лично на мен не ми пука за тях - все пак това е мобилен интернет, стига да ми се отварят комфортно страници и СД клипчета, не ми трябва повече.
-
- Регистриран: 21 яну 2015, 00:32
Ванка,одавна искам да ти кажа нещо за коментар!Ти си от София и Аз също,тук има толкова много wi-fi мрежи със свободен достъп,че мобилен интернет практически не ми е потребен!Когато съм на място по планините и нямам друга възможност тогава 3г ми върши идеална работа,тъй като може би съм сам на клетката.А сега конкретно по-темата за 4г незнам,колко трябва да струва,но според проучване на " таен клиент"най-много лъжат консултантите при операторите и при имотите,така че просто не им вярвам и не им посещавам офисите плащам по-други начини!Можеш да отвориш тема "Как са Ви лъгали и излъгали"!, Аз ще участвам и със звукови файлове!
ЛТЕ планове, цена на месец:
10 GB = 10 лв (1 лев/GB), смартфон план за бедни;
100 GB = 25 лв (25 ст/GB), смартфон план за богати;
300 GB = 50 лв (17 ст/GB), мобилен споделен(рутер) план за бедни;
1000 GB = 100 лв (10 ст/GB), мобилен споделен(рутер) план за богати;
Това са обеми на максимална скорост, след изчерпване - нищо!!
Който иска допълнителен обем трафик да си закупува допълнителни еднократни пакети за месеца.
Защото ЛТЕ е все още куца откъм капацитет технология, а тарикати бол за неограничено цоцане на ограничена скорост - само ще влошават качеството на скорост на другите на максимална скорост.
И договорите да са с 1 година продължителност.
10 GB = 10 лв (1 лев/GB), смартфон план за бедни;
100 GB = 25 лв (25 ст/GB), смартфон план за богати;
300 GB = 50 лв (17 ст/GB), мобилен споделен(рутер) план за бедни;
1000 GB = 100 лв (10 ст/GB), мобилен споделен(рутер) план за богати;
Това са обеми на максимална скорост, след изчерпване - нищо!!
Който иска допълнителен обем трафик да си закупува допълнителни еднократни пакети за месеца.
Защото ЛТЕ е все още куца откъм капацитет технология, а тарикати бол за неограничено цоцане на ограничена скорост - само ще влошават качеството на скорост на другите на максимална скорост.
И договорите да са с 1 година продължителност.
Според мен трябва да има поне някакви тарифи с бавна скорост. Например предплатените да си останат с 1ГБ за 8.50 и бавни на 256.:)
Също безсрочните договори няма да е зле да се върнат - съответно с по-малко бърз и неограничен трафик.:)
Също безсрочните договори няма да е зле да се върнат - съответно с по-малко бърз и неограничен трафик.:)