Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?

Мнение от Ванката » 21 ное 2015, 18:37

Исках да вида, какво мислите за цените на 4 джи услугите в нашата страна. Имам в напредвид няколко пакета, примерно:
Пакет 1: 30гб ?
Пакет 2: 100гб ?
Пакет 3: 300гб ?
Пакет 4: ънлимитед ?

Какви според вас трябва да са цените на тези пакети с нашето "4джи"?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?

Мнение от Wallker » 21 ное 2015, 18:44

Пакет 1 - 8-10 лева.
Пакет 2 - 13-15 лева.
Пакет 3 - 18-20 лева.
Пакет 4 - 23-25 лева.

Аз такива цени бих платил на месец при активиране на нов договор или преподписване според моите възможности, даже бих ги снижил.

П.С. Интересна анкета! :)

Ванката

Re: Re: Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?

Мнение от Ванката » 21 ное 2015, 18:56

Според мен цените които си посочил са напълно възможни, но само при условие, че операторите имат нужния брой клиенти. Ако имат едни 10-15000 абоната Булсат и Макс, мисля, че е възможно и по-ниски от посочените от теб цени да ни дадът!;)

П. С. Анкетата може да бъде полезна много и за представителите на операторите, които ни четът.
Samsung GALAXY S22 Ultra

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 21 ное 2015, 18:59

1. - 20лв
2. - 50лв
3. - 70 лв
4. - 100лв. Но не знам дали е добра идея да има такъв план, ще започнат и тези да си намират извинения за допълнително орязване на скоростите след ограничението при другите планове.

Всъщност цените сами по себе си в момента не са много далеч от това, което би трябвало, обаче:
-30-те ГБ в момента са на промоция - би трябвало без промоция да са толкова
-2-годишните договори!;) Абсолютно неприемливо е не просто 1-годишните да са с по-лоши условия, а такива просто да няма. И то при оператор с такова покритие и без гласови услуги. Всъщност при Булсат са 18-месечни и там пък ми казаха, че неустойката при прекратяване била фиксирана на 98лв, което ми се видя много съмнително и не бих разчитал, ако не го пише в договора.
-Плановете с повече трафик пък са и само за 2+ карти, би трябвало и с 1 карта да са подобни.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Мнение от Wallker » 21 ное 2015, 19:18

Ти да не работиш за някой мобилен оператор или в пък в чужбина? Тези цени са прекалено високи за нашите заплати, които варират 300-400 лв. минимум, 600-650 лв. средно, 800-1000 лв. максимум. Рядко се намира по-високо платена работа над 1000 лева, при това за там трябва да си работил няколко години и да имаш повишение. Ако трябва да дaвам 100 лв. на месец за мобилен интернет + отделно за гласова услуга... хммм, че аз по-добре да се откажа от телефон, или да ползвам само wi-fi. :D За тези пари на месец (даже за по-малко), шефа ми (примерно), че и аз бихме предпочели да пуснем оптичен интернет на работа и по домовете си и да ползваме wi-fi.

П.С. Току що коментираха заплатите по БТВ новините и някакъв каза, че средната заплата е 867 лева или нещо от сорта (не слушах новината внимателно), което лично на мен не ми се вярва изобщо!

Ванката

Мнение от Ванката » 21 ное 2015, 19:19

Преди доста време по бегли спомени, нали имаше такова неограничено предложение от Булсат за 14лв? Това е под 1/3 от цената, която ти даде.

Аз си мисля и друго. Хипотетично, дори и да ни дадът ниски, то ще е за сметка на качеството!!!
Samsung GALAXY S22 Ultra

mkpetrov

Re: Re: Re: Анкета: Колко според вас трябва да струва мобилния 4G интернет?

Мнение от mkpetrov » 21 ное 2015, 19:22

Е, аз не бих отказал и без пари да ми ги дават (Е, освен ако не са от ****), обаче просто се опитвам да определя някакви по-реални цени, които има шанс да се предложат - едва ли съвсем за жълти стотинки ще пуснат трафика скоро. :) Още повече, че тогава много хора ще започнат да се оплакват от скоростите, лично на мен не ми пука за тях - все пак това е мобилен интернет, стига да ми се отварят комфортно страници и СД клипчета, не ми трябва повече.

sashetooo45
Регистриран: 21 яну 2015, 00:32

Мнение от sashetooo45 » 21 ное 2015, 23:23

Ванка,одавна искам да ти кажа нещо за коментар!Ти си от София и Аз също,тук има толкова много wi-fi мрежи със свободен достъп,че мобилен интернет практически не ми е потребен!Когато съм на място по планините и нямам друга възможност тогава 3г ми върши идеална работа,тъй като може би съм сам на клетката.А сега конкретно по-темата за 4г незнам,колко трябва да струва,но според проучване на " таен клиент"най-много лъжат консултантите при операторите и при имотите,така че просто не им вярвам и не им посещавам офисите плащам по-други начини!Можеш да отвориш тема "Как са Ви лъгали и излъгали"!, Аз ще участвам и със звукови файлове!

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Мнение от kpo » 22 ное 2015, 03:19

ЛТЕ планове, цена на месец:
10 GB = 10 лв (1 лев/GB), смартфон план за бедни;
100 GB = 25 лв (25 ст/GB), смартфон план за богати;
300 GB = 50 лв (17 ст/GB), мобилен споделен(рутер) план за бедни;
1000 GB = 100 лв (10 ст/GB), мобилен споделен(рутер) план за богати;

Това са обеми на максимална скорост, след изчерпване - нищо!!
Който иска допълнителен обем трафик да си закупува допълнителни еднократни пакети за месеца.
Защото ЛТЕ е все още куца откъм капацитет технология, а тарикати бол за неограничено цоцане на ограничена скорост - само ще влошават качеството на скорост на другите на максимална скорост.

И договорите да са с 1 година продължителност.

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 22 ное 2015, 05:46

Според мен трябва да има поне някакви тарифи с бавна скорост. Например предплатените да си останат с 1ГБ за 8.50 и бавни на 256.:)
Също безсрочните договори няма да е зле да се върнат - съответно с по-малко бърз и неограничен трафик.:)

Отговори