Анкета: Успешно пренесени номера
Анкета: Успешно пренесени номера
Това е тема или анкета за успешно пренесените номера в, която нека всеки да напише за номерата, които е пренесъл успешно от един оператор към друг в следния вариант:
Оператор ---> Оператор / брой номера / вид (мобилен или фиксиран) / сами ли пренесохте номера или използвахте КЗП? Проблеми?
Благодарности към SlaviTS за допълнението :)
Оператор ---> Оператор / брой номера / вид (мобилен или фиксиран) / сами ли пренесохте номера или използвахте КЗП? Проблеми?
Благодарности към SlaviTS за допълнението :)
Re: Успешно пренесени номера
Mtel ---> Globul / 1 номер / мобилен / със съдействието на КЗП (Благодарности)
БТК ->Мтел -2 номера,без КЗП,но трудно
Глобул ->Мтел -1 номер, без съществени проблеми
Глобул ->Мтел -1 номер, без съществени проблеми
Мтел > Виваком - 2 мобилни номера. Без никакви драми и проблеми.
Мисля, че трябва да се споменава и вида на пренесения номер, съответно мобилен или фиксиран.
Виваком -> М-тел фиксиран телефон. Със собствени усилия след неколкочасови разправии. Доста цигански номера ми въртяха. Само като отидох при една консултантка и и казах за какво съм в магазина ми каза, че тя нямала право да се пускат при нея молби за преминаване към друг оператор. Трябало да дойде управителя на магазина ( в случая ми каза след 1 час, че ще пристигне). Ходих да пиина 1 кафе, отивам след час (добре, че видях, че консултантката с която говорих обсужва друг клиент) и хоп отидох при друг продавач (консултант) и директно питам за управителя на магазина, че имам да говоря по въпрос с него. Извика ми го, като му казах за какво съм казва отидете при консултанта да ви предложи по-добри оферти от конкурентите, защото предполагам искате да си пренесете номера на М-тел. Консултанта ме омайва с "по-добри" оферти около 20 минути на които всички отказах. Поиска личната карта на майка ми (понеже телефона е на нейно име) и ни мота още около 40 минути да оправи заявлението за прехвърляне към друг оператор. След това тя сама беше ходила след 3-4 дни да вземе заявлението, като не и бяха направили много проблеми освен, че беше чакала около 50тина минути и накрая и го бяха дали.
Като цяло много некоректно отношение, лъжи, хабене на нерви и така.
Виваком -> М-тел фиксиран телефон. Със собствени усилия след неколкочасови разправии. Доста цигански номера ми въртяха. Само като отидох при една консултантка и и казах за какво съм в магазина ми каза, че тя нямала право да се пускат при нея молби за преминаване към друг оператор. Трябало да дойде управителя на магазина ( в случая ми каза след 1 час, че ще пристигне). Ходих да пиина 1 кафе, отивам след час (добре, че видях, че консултантката с която говорих обсужва друг клиент) и хоп отидох при друг продавач (консултант) и директно питам за управителя на магазина, че имам да говоря по въпрос с него. Извика ми го, като му казах за какво съм казва отидете при консултанта да ви предложи по-добри оферти от конкурентите, защото предполагам искате да си пренесете номера на М-тел. Консултанта ме омайва с "по-добри" оферти около 20 минути на които всички отказах. Поиска личната карта на майка ми (понеже телефона е на нейно име) и ни мота още около 40 минути да оправи заявлението за прехвърляне към друг оператор. След това тя сама беше ходила след 3-4 дни да вземе заявлението, като не и бяха направили много проблеми освен, че беше чакала около 50тина минути и накрая и го бяха дали.
Като цяло много некоректно отношение, лъжи, хабене на нерви и така.
-
- Регистриран: 14 мар 2008, 18:31
Много некоректни:
Преди 2 дни в Магазн на Виваком в Кауфланд ми казва че заявления за пренасяне на номера ще се приемат след 1.08...ще пренасям фиксиран номер ( поне засега, но ако ме дразнят и 9те карти който са на ФЛ и 17 на ЮЛ - нямат срочен договор).Не им повярвах и се обадих на 123 оказа се че няма причина ( ЛЪЖА на служителя)...Днес отивам с човек на когото се води номера и ми казват че заявления се приемат само делнияни дни....много се ядосах и след кат му обясних че или сега приема заявлението за този номер или в понеделник му пускам за 30 номера за 5 минути ми съдейства.. отдено аз си пуснах жалба до Виваком и копие до регионалния......
п.п.Нито един оператор не работи адекватно в такива ситуации
Преди 2 дни в Магазн на Виваком в Кауфланд ми казва че заявления за пренасяне на номера ще се приемат след 1.08...ще пренасям фиксиран номер ( поне засега, но ако ме дразнят и 9те карти който са на ФЛ и 17 на ЮЛ - нямат срочен договор).Не им повярвах и се обадих на 123 оказа се че няма причина ( ЛЪЖА на служителя)...Днес отивам с човек на когото се води номера и ми казват че заявления се приемат само делнияни дни....много се ядосах и след кат му обясних че или сега приема заявлението за този номер или в понеделник му пускам за 30 номера за 5 минути ми съдейства.. отдено аз си пуснах жалба до Виваком и копие до регионалния......
п.п.Нито един оператор не работи адекватно в такива ситуации
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
[Quote]трудно[/Quote][Quote]без съществени проблеми[/Quote]Малко по-конкретно - каква е разликата?
Значи зависи кой какво разбира под трудно. За едната карта Мтел ме караха да отида в работен ден и отказаха категорично да приемат заявление в събота с обяснение, че....нямало кой да го разгледа. На моя въпрос какъв е проблема да подам заявлението, пък те да си го гледат в понеделник, ми бе отговорено, че по закон трябва да получа отговор до 48 часа, а това нямало как да стане заради уикенда. В крайна сметка отидох в понеделник и нямах проблем с подаването. За самото получаване на сертификата чаках 20-30 мин., защото момата нещо не успя да го принтира, но в случая едва ли беще нарочно, защото бях помолен да пия едно кафе и да чакам обаждане от съответната мома, която действително след споменатия половин час се обади да ми се похвали, че е преборила системата :D Аз на такива работи не обръщам сериозно внимание и затова примерно съм писал "без проблеми".
Re: Анкета: Успешно пренесени номера
Веднага щом станана възмжно пренесохме, разбира се, домашния на мтел,тогава глобул още не предлагаха. Тъй като бяхме едни от първите, имаше проблеми. БТК ни спря услугата две седмици преди прехвърлянето на номера, а месеци след това ни водеше абонати и ни пращаше сметки с нула изговорени минути. Шест месеца след това успяхме и да си върнем абонаментната такса платена последния месец.
Re: Анкета: Успешно пренесени номера
Г>М>Г един номер
М>Г два номера
spNet>Г стац.
8xВ-тел>M бизнес тарифа
2стац. БТК>2xM
1стац.БТК>1Г
Ами това е. :D:D:D
М>Г два номера
spNet>Г стац.
8xВ-тел>M бизнес тарифа
2стац. БТК>2xM