Apple отчита загуби след пускането на новите айфони
Apple отчита загуби след пускането на новите айфони
Американският гигант Apple е претърпял изненадващи загуби след представянето на новите си модели айфон - iPhone 5S и iPhone 5C, което се състоя на 10 септември, съобщава БГНЕС.
При затварянето на борсата една акция на компанията струваше 467,71 долара - с 5,44% по-малко в сравнение с предишния ден. В резултат на това пазарната капитализация на Apple само за един ден се понижи с 24,5 млрд. долара, като така достигна до 424,9 млрд. долара.
Понижението бе привидно неочаквано, с оглед на това, че след миналогодишната презентация на iPhone 5 акциите на Apple поскъпнаха до исторически максимум от 705 долара за акция. За настоящата година обаче прогнозите за стойността на акциите на компанията бяха занижени до 520 долара за акция. Единодушни в това отношение бяха експерти от UBS, Merrill Lynch, Credit Suisse и Bank of America.
Новите смартфони на Apple тръгват в продажба в САЩ и още 8 страни на 20 септември. iPhone 5S ще струва между 649 и 849 долара в зависимост от обема на RAM паметта. Другият модел - iPhone 5C – ще бъде по-достъпен именно пореди по-малката си памет (16 гигабайта) и ще се продава за межу 550 и 650 долара.
Read more: http://sciencelogy.actualno.com/Apple-otchita-zagubi-sled-puskaneto-na-novite-ajfoni-news_438087.html#ixzz2eupiyASb
(yes)
При затварянето на борсата една акция на компанията струваше 467,71 долара - с 5,44% по-малко в сравнение с предишния ден. В резултат на това пазарната капитализация на Apple само за един ден се понижи с 24,5 млрд. долара, като така достигна до 424,9 млрд. долара.
Понижението бе привидно неочаквано, с оглед на това, че след миналогодишната презентация на iPhone 5 акциите на Apple поскъпнаха до исторически максимум от 705 долара за акция. За настоящата година обаче прогнозите за стойността на акциите на компанията бяха занижени до 520 долара за акция. Единодушни в това отношение бяха експерти от UBS, Merrill Lynch, Credit Suisse и Bank of America.
Новите смартфони на Apple тръгват в продажба в САЩ и още 8 страни на 20 септември. iPhone 5S ще струва между 649 и 849 долара в зависимост от обема на RAM паметта. Другият модел - iPhone 5C – ще бъде по-достъпен именно пореди по-малката си памет (16 гигабайта) и ще се продава за межу 550 и 650 долара.
Read more: http://sciencelogy.actualno.com/Apple-otchita-zagubi-sled-puskaneto-na-novite-ajfoni-news_438087.html#ixzz2eupiyASb
(yes)
Re: Apple отчита загуби след пускането на новите айфони
[Quote]Новите смартфони на Apple тръгват в продажба в САЩ и още 8 страни на 20 септември. iPhone 5S ще струва между 649 и 849 долара [B]в зависимост от обема на RAM паметта[/B][/Quote]
Не съм разбирач ама тоя къде го е писал това прави ли разлика между РАМ и вградена памет? РАМ - та на Айфона е 1гб и вградена варираща от 16/32/64гб.
Иначе по темата - тоя път си вкараха автогол с гениалното решение 5 да бъде заменен от 5C.:)
Не съм разбирач ама тоя къде го е писал това прави ли разлика между РАМ и вградена памет? РАМ - та на Айфона е 1гб и вградена варираща от 16/32/64гб.
Иначе по темата - тоя път си вкараха автогол с гениалното решение 5 да бъде заменен от 5C.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
прав си адашче, но според мен най голям проблем имам с това че вкараха тези пръстови отпечатъци, което никой не иска да му се знаят барометричните данни, издънката на века.:D
Вероятно от NSА са направили предложение 5s да има такъв биометричен скенер, което Apple не могат да отхвърлят. :| Виждате че съществува възможност да се установи кой ник в интернет кое физическо лице е и къде точно се намира във всеки момент, без значение дали е с предплатена/чужда карта или на Wi-Fi. Защо да не се използва тази възможност. Всяко технология за следене , която е технически възможна да се реализира, е реализирана или скоро ще бъде реализирана. :S
На мен ми е малко странна цялата драма с тези пръстови отпечатъци, много хора около мен са възмутени от това, а на мен ми е толкова все едно. И какво ако ми получат пръстовите отпечатъци? Защо трябва да ме притеснява това? Те имат достъп до банковите ми сметки и знаят къде се намирам във всеки един момент, какво отварям на телефона... и т.н. а за едни отпечатъци ще се притеснявам. Какво точно ще направят с тях? Да не говорим, че отдавна ми ги имат, както и на абсолютно всеки пътувал до щатите последните години...
От друга страна, това че Епъл използва тази функция като ключова екстра за продажбите на 5S, е малко смешно. Нещо не могат да ми го продадат с това. А и като цяло промените в 5S не са много впечатляващи и не ме грабват.
От друга страна, това че Епъл използва тази функция като ключова екстра за продажбите на 5S, е малко смешно. Нещо не могат да ми го продадат с това. А и като цяло промените в 5S не са много впечатляващи и не ме грабват.
Не можем да знаем дали вече не са ни събрали пръстовите отпечатъци през различни тъч скрийн устройства, но досега не сме мислили в тази посока.
Аз лично не се притеснявам, защото НЕ считам милата ни държава за фокус на кибер престъпниците по света. Електронната търговия у нас все още е доста назад, относно проникването на среден и висок клас смартфони също сме скромни.
Например ако ходя целодневно с активиран GPS навсякъде, навлеци като Foursquare, Facebook и камара други ще ползват информацията, за да спамят мен и приятелите ми.
Аз лично не се притеснявам, защото НЕ считам милата ни държава за фокус на кибер престъпниците по света. Електронната търговия у нас все още е доста назад, относно проникването на среден и висок клас смартфони също сме скромни.
Например ако ходя целодневно с активиран GPS навсякъде, навлеци като Foursquare, Facebook и камара други ще ползват информацията, за да спамят мен и приятелите ми.
Когато отключиш телефона си, все едно се разписваш с твоя електронен подпис при службите. Ако се интересуват от тебе , да могат да проследят активността ти. Проблема е когато тези служби прокарват непопулярна или направо криминална политика на някакво правителство. Ти би ли доверил личната си информация на някого , който открито ти заяви, че е олигарх и мафиот, но не трябва да се притесняваш , защото е по-малкото зло от друг негов колега. (no)
Ако бях някой терорист да се притеснявам, но като съм нормален софийски дришльо, за какво да ми дреме :D
Иначе ако мислим в тази насока, сега могат да ми включат камерата и да ме наблюдават, да включат микрофона и да ме подслушват, да прочетат цялата ми кореспонденция, защото акаунтите за пощите и социални мрежи са въведени в телефона, да знаят къде се намирам през цялото време, дори да източат банковата ми карта, за която имат цялата необходима информация...
Така че ако толкова се притеснявам от някакви злоупотреби, трябва изобщо да не ползвам телефон.
Просто за мен възможността някой да види пръстовите ми отпечатъци, не е по-лоша от което и да е от изброените горе, а те са възможни и в момента.
Иначе ако мислим в тази насока, сега могат да ми включат камерата и да ме наблюдават, да включат микрофона и да ме подслушват, да прочетат цялата ми кореспонденция, защото акаунтите за пощите и социални мрежи са въведени в телефона, да знаят къде се намирам през цялото време, дори да източат банковата ми карта, за която имат цялата необходима информация...
Така че ако толкова се притеснявам от някакви злоупотреби, трябва изобщо да не ползвам телефон.
Просто за мен възможността някой да види пръстовите ми отпечатъци, не е по-лоша от което и да е от изброените горе, а те са възможни и в момента.
Приятелю ако някой ти хакне паролата, можеш да си я смениш...
Но ако някой ти хакне пръстовия отпечатък, до края на живота ти може да ти прави мизерии... Наоример да го оставя на местопрестъпления, да се идентифицира като теб, ако някъде имаш такъв достъп, и т.н.
Пръстовият отпечатък не можеш да си го смениш!!!
Но ако някой ти хакне пръстовия отпечатък, до края на живота ти може да ти прави мизерии... Наоример да го оставя на местопрестъпления, да се идентифицира като теб, ако някъде имаш такъв достъп, и т.н.
Пръстовият отпечатък не можеш да си го смениш!!!
Миналата година протестирахме срещу ACTA. Тогава група частни компании от развлекателният бизнес - звукозаписен, филмов, издателски , бяха решили да си напазаруват държавната принуда, която да им помогне срещу цифровата дистрибуция. Цифрови канали щяха да бъдат третирани като пиратски. Съответните легални действия срещу "пиратите" трябваше да предприеме държавата. Тук във форума обсъждахме какво е технологично възможно и как може да се събере информация за всеки ползвател в мрежата. Преди година това изглеждаше като теория на конспирацията, но днес след като се разбра за стотиците милиони цифрови досиета ... Мисля си че развлекателната индустрия е имала точна информация за възможностите на "анти-терористите", като намеренията и са били да използва тези "анти-терористични" инструменти в един чисто търговски конфликт, т.е. конкурентите в бизнеса биват обявени за терористи. :P
Стотици милиони досиета се разбра че притежават не само държавни институции. С подобна колекция се хвалят и частни фирми, само че една част от комерсиалните досиета са на анонимни аватари. Какво улеснение за фирмите би било ако браузера подаваше и инфото за биометричният цифров подпис на аватара.
Стотици милиони досиета се разбра че притежават не само държавни институции. С подобна колекция се хвалят и частни фирми, само че една част от комерсиалните досиета са на анонимни аватари. Какво улеснение за фирмите би било ако браузера подаваше и инфото за биометричният цифров подпис на аватара.