Автоматично преподписване при VIVACOM

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re: Автоматично преподписване при VIVACOM

Мнение от РПГ - Sage » 10 сеп 2010, 15:43

Е именно, де - не искам да си обвързвам бъдещето (още цяла година) с такси, които не знам дали ще мога да си позволя или да ползвам услугите по тях през въпросните 12 месеца. А минаването на предплатена е смислен вариант само ако към момента на подновяване знам с голяма сигурност, че искам да спра договора. Освен това варианта с предплатената за оставащите 5 месеца хич не е "удобен за клиента" и ще излезе много по-скъп при същото потребление.

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 10 сеп 2010, 15:49

ми прецакват те тва става... ще трябва да плащаш такси дори ида не си в бг.. тях н ги вълнува ама изобщо твоята потребност важното е да ти вземат парите...

ГСМ операторите в БГ станаха по- гадни и от БАНКИТЕ....... разправиите с тях са мн по тегави :|

Lights
Регистриран: 12 сеп 2006, 04:30

Мнение от Lights » 15 сеп 2010, 01:02

[Quote]Може и още някоя дреболия да е останала, но няма да е задълго[/Quote]
Разбира се, че е останала :D
Безплатният 123 на Вива. Ама сигурно няма да е задълго. Че много звънят на операторите им тия любознателни клиенти, а щом слушаш музика трябва да си плащаш (както е при Г и М). :D

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 15 сеп 2010, 18:43

Много лошо развитие на нещата с това "автоматично преподписване". Един от плюсовете на Вива изчезна.

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 17 сеп 2010, 19:09

http://www.f-utils.org/

На какви неща вече ставаме свидетели :X

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 17 сеп 2010, 22:04

Опитали са се да се пренесат май, но безузпешно. Проблемите в БаТаКа изглежда са по-големи от мтелските.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 18 сеп 2010, 02:09

[Quote]за мен това не е проблем защото никога не съм пропускал срок когато желая да прекратя договор, проблем е за разни [B]прости хорица[/B] които не си четат договорите и не си ги пазят[/Quote]

ами ти май си много умен(angry) аз имам шест карти(на два мобилни оператора) на договор и всичките са с различна дата на сключване,освен тях имам договор с два сателитни доставчици и един кабелен,като прибавиш и два три лизингови договора, изтичането на срока на личните документи и още много други то остава да си наема счетоводител и адвокат и така да ходя по офисите на тези кожодери(angry). по темата, ако вовацом са направили това просто ще постъпя както с глобулските карти т.е. минават на предплатени(no)
П.П. двете карти са на тънката и там съм на такт 1/30 и ми прехвърлят неизговорените минути(които вече почнаха да не стигат:P ) а имам и пакет МБ които също ми се прехвърлят

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 18 сеп 2010, 08:29

[Quote]П.П. двете карти са на тънката и там съм на такт 1/30 и ми прехвърлят неизговорените минути(които вече почнаха да не стигат:P ) а имам и пакет МБ които също ми се прехвърлят [/Quote]

Единствено новите договори от края на август насам са с автоматично преподписване, сключените преди това след изтичането си стават безсрочни и могат да си преминават от тарифа в тарифа без да се преподписват автоматично. Така че тарифа "Тънка" при всички положения си остава на безсрочен след изтичането на договора(yes)

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 18 сеп 2010, 09:36

[Quote]Единствено новите договори от края на август насам са с автоматично преподписване, сключените преди това след изтичането си стават безсрочни[/Quote]
Е,и като е така аз не го приемам като нов абонат и след изтичането на абонамента ми отново се връщам в Мтел.Така ще си ги редувам най-вероятно докато мобилните оператори не станат клиентски ориентирани,което май в нашата страна няма да стане някога.(whistle)

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 18 сеп 2010, 10:28

1. Ако договорът ти е подписан преди 20.08.2010, е без индивидуалната клауза за автоматично подновяване за 1 година. Следователно, Вива няма как да са го направили на своя глава без твое знание. Подобен опит за пускане на цялата си абонатна мрежа по пързалката - промяна на ОУ с въпросната клауза и за заварените положения направиха Глобул (кой друг) - но от КЗП им биха камшика през ръцете.
2. Наистина можеш да си променяш тарифата по телефон, без да сключваш нов срочен договор. Остава си безсрочен с новата тарифа. Така направих с Тънката - на UniCall S. (yes)
3. От договор на предплатена Вива заега няма опция да се минава, но скоро ще има, след новите индивидуални клаузи особено.

Отговори