Автоматично преподписване при VIVACOM
-
- Регистриран: 16 мар 2007, 08:06
Re: Автоматично преподписване при VIVACOM
Попита ли какво става само при промяна на тарифния план,без преподписване?
Споко.Хората бързо ше свикнат с това автоматично преподписване,след като вече е при всички,както вече на никой не му прави впечатление,че при сключване на договор задължително и първоначалният срок е поне 1 година,не може безсрочен.Даже на няколко пъти в този форум четох изказвания на потребители,че това било нормално.
Относно въвеждането на автоматичното преподписване при мобилните на Виваком след всичките им изказвания относно такава клауза-то пък бива лицемерие и безочливост...Това е плюнка в лицето на всички институции,взели отношение по този въпрос.
Предполагам вече на всички ни е ясно,че никой от операторите няма да направи нищо в знак на добра воля.Било то относно премахване на автоматично преподписване,понижаване на цената на минута към другите мрежи,а някои и към собствената и т.н.
Споко.Хората бързо ше свикнат с това автоматично преподписване,след като вече е при всички,както вече на никой не му прави впечатление,че при сключване на договор задължително и първоначалният срок е поне 1 година,не може безсрочен.Даже на няколко пъти в този форум четох изказвания на потребители,че това било нормално.
Относно въвеждането на автоматичното преподписване при мобилните на Виваком след всичките им изказвания относно такава клауза-то пък бива лицемерие и безочливост...Това е плюнка в лицето на всички институции,взели отношение по този въпрос.
Предполагам вече на всички ни е ясно,че никой от операторите няма да направи нищо в знак на добра воля.Било то относно премахване на автоматично преподписване,понижаване на цената на минута към другите мрежи,а някои и към собствената и т.н.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Ами ефектът засега при мен ще е, че картата ми на F30 със сигурност ще я спра след 2 месеца. За другата най-веоятно ще примижа с очи и ще я преподпиша, но ще пусна жалба. За втора карта евентуално ще взема на М-Тел. Не мога да повярвам, че най-великият ни оператор няма оферта под 15 лв. с включени 100 мин. към мрежата си (no). Застреляна работа - каква ми е ползата, че ще съм на най-големия оператор. И гледам тука и се чудя на някои във форума как са доволни...
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
И аз се бях засилил да правя Уникол, но сега се отказах заради АвтоПрецакването
-
Знаете ли какво се замислих?!
Ако потребителят прекрати предсрочно срочен договор-дължи неустойка до края на срока-пише го в договора.А къде пише какво дължи операторът,ако направи същото (без значение колко е вероятно)?Някой може ли да каже?Аз лично не се сещам нито за договор,нито за общи условия.Ако никъде не е посочено-значи потребителят е в неравностойно положение,т.е. тази клауза е неравноправна и като такава трябва да е нищожна,съгласно ЗЗП.Вие как мислите?
Ако потребителят прекрати предсрочно срочен договор-дължи неустойка до края на срока-пише го в договора.А къде пише какво дължи операторът,ако направи същото (без значение колко е вероятно)?Някой може ли да каже?Аз лично не се сещам нито за договор,нито за общи условия.Ако никъде не е посочено-значи потребителят е в неравностойно положение,т.е. тази клауза е неравноправна и като такава трябва да е нищожна,съгласно ЗЗП.Вие как мислите?
Я да вземем да им напълним Анкетката по-отрано с минуси за автоматичното препопдисване, може пък и да подейства :S
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Ами ако е по вина на потребителя, пак дължи таксите. Ама то според оператора май винаги потребителя ще е виновен ако се стигне до там...
[Quote]Попита ли какво става само при промяна на тарифния план,без преподписване?[/Quote]Ами интересен въпрос... Предполагам същото.:S
[Quote]Попита ли какво става само при промяна на тарифния план,без преподписване?[/Quote]Ами интересен въпрос... Предполагам същото.:S
Е попринцип, ако се сменя плана, договорът не се продължава... Автоматичното преподписване влияе на преподписани договори (за старите абонати), ако със смяната не се подновява договора е добре. Някой все пак да пробва :)
-
Е да де,ама нали потребителят ще дължи парите въз основа на клаузата "неустойка при срочен договор",а ако клаузата "увисне",няма на какво да се основе искането за неустойка.Между другото това важи не само за подновения,ами и за първоначалния срок.
Сега да копвам ли изказванията ти само в тази тема, че не можело да има такива работи при бТК или да оставя танкиста да свърши работата? :P
Не само, че има автоматично преподписване, ама не са го и обявили, за да не могат хората да се откажат от новите ОУ в срок.
Не само, че има автоматично преподписване, ама не са го и обявили, за да не могат хората да се откажат от новите ОУ в срок.
-
Ако клаузата за преподписването я има в Общите условия,тя ще засегне и старите абонати.Преди време Глобул там намърдаха тяхната,като точно това искаха-и за старите абонати да важи преподписването.Ама от КРС нали (уж) имат контрол над Общите условия,и Глобул я махнаха и си изпипаха работата в индивидуалните договори,където КРС не може да се меси.