"Автоматичното преподписване на договор с мобилен оператор отпада"

pomukal
Регистриран: 31 окт 2010, 11:35

Re:

Мнение от pomukal » 18 яну 2011, 07:07

Не си прав доста хора озгоряха с това автоматично преподписване има крачка на пред макар и малка поне като отида да препдпиша избора е бил мой, размислил съм дали да преподпиша за още една или две години а не пуф прас и айде две годинки както беше вярно е че щеше да бъде по добре ако се продължаваше договора месец за месец при сащите условия както беше и преди но има време и това може да се върне.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re:

Мнение от mkpetrov » 18 яну 2011, 07:19

Не мисля, че някой има извинение за това, че е забравил кога му изтича договорът - живеем в 21-и век, има множество начини човек да си сложи някъде различни напомнители. А освен това ако забравянето е толкова голям проблем, винаги могат и просто да напомнят по телефона, че изтича, без да се налага лично да се подновява.

А така хем постоянно ще си си вързан пак (За един или друг оператор - все тая), хем трябва да се и разкарваш за това "удоволствие (По-скоро подигравка).(no) А освен това може и без телефон да останеш ако например си болен и нямаш възможност да отидеш.

Въобще забравянето ми се струва доста изкуствен проблем и сериозно изместване на основния проблем, свързан с крайно ограничените възможности за смяна на оператори и тарифни планове.

komat
Регистриран: 05 мар 2005, 11:04

Re:

Мнение от komat » 18 яну 2011, 08:59

[Quote]Въобще забравянето ми се струва доста изкуствен проблем и сериозно изместване на основния проблем, свързан с крайно ограничените възможности за смяна на оператори и тарифни планове.[/Quote]

Проблема не е във забравянето толкова, колкото в трудностите при прекратяването на договора. И ако не измислят нови уловки за задържане е много по-добре договора като изтече да не се преподпише автоматично а при желание на клиента да се подпише, пренесе, премине на предплатена.

kiroo
Регистриран: 20 сеп 2006, 18:41

Re:

Мнение от kiroo » 18 яну 2011, 09:47

Според мен пак ни хвърлят прах в очите. Пак има измама. Като ти наближи края на срока на договора, ще ти се обадят да си го [B]подновиш[/B] пак за 1 или 2 години, а няма да стане безсрочен, както реално искат хората да стане, което си е същото поне за мен, защото до сега винаги са ми се обаждали по два пъти, когато ми наближи края на договора. Вярно, че други хора казват, че не са ги предупреждавали, но дървото според мен си остава за всички...

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Re:

Мнение от Crazy Heart » 18 яну 2011, 09:50

Едно е да искаш да се премахне услуга (Автоматично преподписване), друго е да натискаш за създаване на такава (преминаване към безсрочн договор). Оставете нещеата докато не се появи официално съобщение, спекулирането е безсмислено..

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re:

Мнение от m75 » 18 яну 2011, 10:55

[Quote]Едно е да искаш да се премахне услуга (Автоматично преподписване), друго е да натискаш за създаване на такава (преминаване към безсрочн договор).[/Quote]

Ето тук е скрит ключа от бараката! Струва ми се безсмислено премахването на автоматичното преподписване без възможност за преминаване към безсрочен договор.

Ако премахнат и гадната практика за договор от разстояние на БТК, направо ще е чудесно.

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re:

Мнение от zaboraboy » 18 яну 2011, 11:08

едното върви с другото-в смисъл ако отпадне автоматичното предподписване след изтичане договора ще става безсрочен.иначе трябва да ти спрат картата-кой оператор ще отреже клона на който стои? та те удължават автоматично срока на изтекли прими-смятай!

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re:

Мнение от Sage » 18 яну 2011, 13:12

Автоматичното подновяване може да се разглежда като [B]услуга[/B] само ако са изпълнени следните 2 условия едновременно:
- е опционално (по желание);
- носи някакви бонуси, отстъпки или други привилегии спрямо безсрочния договор.

Обективният
Регистриран: 18 авг 2010, 22:16

Re:

Мнение от Обективният » 18 яну 2011, 14:10

Хаха, браво супер и какво сега?Да очакваме Мтел да намали клиентската си база на 90% само за няколко дни.Приходите им да се понижат до 50 евро на месец...изобщо както стана с преносимостта на номерата.Само дето това не стана.
И какъв е смисъла от цялата работа?Човек е длъжен да следи кога му изтича договора и ако той бъде подновен(не по негово желание), това значи, че абонатът е глупак и не следи внимателно срока на договора. Вие сте хората, които подписвате договори, което значи, че трябва внимателно да четете договорите и правилата. Но повечето не ги четат и се оставят да бъдат излъгани.

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Re:

Мнение от titan_t » 18 яну 2011, 14:19

Не виждам какво ти пречи, след като изтече, договора да стане безсрочен?(angry)

Отговори