Боб и роуминг-няма такъв филм вече

dpxsk
Регистриран: 06 яну 2017, 21:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от dpxsk » 10 май 2017, 14:06

В сайта на боб пише ясно и точно:
[Quote]След 15.06.2017г. услугата роуминг се предлага само с тарифен план easybob.[/Quote]

Не знаем обаче какво ще стане в крайна сметка...

anchoanchev
Регистриран: 20 апр 2008, 09:41

Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от anchoanchev » 10 май 2017, 14:40

Аз моята дилема я реших. И в момента ако телефона ми е спрян се препраща обаждането ми към служебният на М-Тел (заради двусимовият телефон). Питането към акаунта ни от М-Тел каза че служебните имат роуминг и е безплатен за входящи обаждания, а минутите към всички си се ползват (GPRS-a е забранен). Та сега набутвацията ще е вместо служебният да ми е пренасочен към телефона на някой колега, аз ще получавам по 20-30 обаждания, ще обяснявам че съм отпуск и да звъннат на еди кой си и така не знам си колко минути във безплатен входящ роуминг - т.е. по голяма набутвация за М-Тел ама си го заслужават :)

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от blue ray » 10 май 2017, 15:32

Иронично е редовно да си обикаляте ЕС, но да правите такъв проблем за няколко лева по-висока такса. В случая, БОБ твърди, че ако не преминете на новия план, който включва само 20 национални минути и никакъв мобилен интернет, няма да имате достъп до услугите им в Роуминг, а не че няма да можете да използвате телефонните си номера.

anchoanchev
Регистриран: 20 апр 2008, 09:41

Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от anchoanchev » 11 май 2017, 13:21

[Quote]няма да имате достъп до услугите им в Роуминг, а не че няма да можете да използвате телефонните си номера.
[/Quote]
И как ще го ползваме този номер, като няма роуминг ? :D

dpxsk
Регистриран: 06 яну 2017, 21:34

Мнение от dpxsk » 11 май 2017, 16:41

[Quote]В случая, БОБ твърди, че ако не преминете на новия план, който включва само 20 национални минути и никакъв мобилен интернет, няма да имате достъп до услугите им в Роуминг[/Quote]

Чакай т'ва малко ли е?

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от blue ray » 11 май 2017, 17:19

Тоест? В това число не се визира роуминга с мрежата на Мтел, който имате в България.

LAODSE
Регистриран: 10 ное 2012, 16:02

Мнение от LAODSE » 11 май 2017, 21:58

Иронично е оператора на който плащам не малки сметки да ми отрязва услуга с условието да мина на крайно неизгоден и откровено безсмислен план.Толкова е просто ама някои хора трудно стоплят.Те не предлагат да мина на по-висока такса,ако е така няма проблем,разбирам ги не им харесват ограниченията в ЕС,добре.Който иска да ползва Боб в роуминг като мен-такса някаква.Аз бих платил примерно 2 кинта на ден за да речем 100 мин.или нещо такова,имаше подобни пакети.Като съм в бг си ползвам плана като съм навън с такса...Ама не нито навън нито в бг.Вече търся в коя фирмена група да си прехвърля номерата.Просто наглоста и безочието на тия няма граници.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Вито » 12 май 2017, 08:28

[Quote]Вито или някой друг абонат на БОБ,живеещи в пограничните райони,могат да проверят на 15.06 и да споделят тук.[/Quote]
Нямам спомен дали на бобската карта имам изобщо роуминг. Винаги съм ползвал Виваком зад граница. И последното им обновление на роуминга в сайта им показва, че ще имам 2,66ГБ в ЕС които се черпят от сегашните ми 16ГБ. Ще си спра месечната такса за дневния пакет в роуминг и ще намаля с още 5 лв. сметката. Иначе като се заловя на румънски оператор ще мога да говоря с близките си в чужбина. Друг е въпросът, че и сега го правя през интернет, независимо къде съм.

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от ne4o » 12 май 2017, 10:42

Спри данните от телефона на БОБ-ската карта(да не ти направи трафик) и пробвай ръчно,да се вържеш за румънски оператор.Ако имаш в момента роуминг на нея,би трябвало да се закачи.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Вито » 12 май 2017, 11:18

Да, да, ясно ми е. Въпросът е, че бобската карта си седи в резервния телефон и не излиза от дома. Не пречи довечера да звънна и да питам имам ли активиран роуминг, просто нямам спомен да съм го пускал, защото не ми е трябвал. Другата ми супер бобска карта е със сигурност без роуминг защото се ползва от приятел в телефон с две сим карти и зад граница се говори с вивакомски номер.

Отговори