Боб и роуминг-няма такъв филм вече

nkolev_bg
Регистриран: 30 окт 2010, 16:23

Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от nkolev_bg » 28 апр 2017, 10:23

[Quote]Я да видим какво пише в ЗЗД[/Quote]
Не съм сигурен, дали изобщо роуминга е услуга, която се регламентира в договора. И не мисля да върша работата на юристите им изчитайки целия закон да търся решение (очевидно е направено) :)

Обаче мисля, че има вариант за потребителите, които искат да си запазят абонамента за боб:
"От 01.07.2014 г. имате възможност да изберете Алтернативен доставчик на роуминг услуги за гласови повиквания, SMS и мобилен интернет в рамките на Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Тази възможност е приложима при наличие на сключен договор с Алтернативен доставчик на роуминг услуги. „Алтернативен доставчик на роуминг услуги“ е предприятие, различно от местния доставчик, което предоставя регулирани роуминг услуги на територията на ЕС, при спазване на изискванията на националното законодателство."
има го тук https://www.mtel.bg/rouming-polezna-informatsia

Който го устройва боб-а отива при някой от конкрентите и иска те да са му роуминг доставчик на стандартните условия за ЕС. Друг е въпросът дали след подобна стъпка от страна на Мтел потребител ще иска да имат общо с тях :)

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от sabin_zaimov » 28 апр 2017, 10:35

5. Is roam like at home automatic or do I have to do something to activate it?

You do not need to set anything up. Your operator will automatically cease to apply the roaming charge when you roam abroad in the EU after 15 June 2017

Според мен абонатите на БОБ не трябва да правят абсолютно нищо. След 15 юни Мтел трябва да адаптира плана директно по новата регулация. Иначе съм съгласен, че в момента изпитват търпението на свойте клиенти, но пък съм на мнение че пък и те не трябва да им остават длъжни. Приход от 0 лв от клиент е 0 лв.

nkolev_bg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от nkolev_bg » 28 апр 2017, 11:04

[Quote]Според мен абонатите на БОБ не трябва да правят абсолютно нищо. След 15 юни мтел трябва да адаптира плана директно по новата регулация.[/Quote]
Абсолютно вярно. Обаче Мтел им е казал, че няма да имат услугата роуминг, а не че няма да важат минутите в роуминг :).
Затова мисля, че решението е избор на някой от конкурентите за роуминг, ако не и за всичко (предходния ми пост) :)

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от sabin_zaimov » 28 апр 2017, 11:17

[Quote]Абсолютно вярно. Обаче Мтел им е казал, че няма да имат услугата роуминг, а не че няма да важат минутите в роуминг
[/Quote]
Тук мисля, че директно заблуждават потребителите. Който има национални минути и нет в плана си ще може да ги ползва и в ЕС без допълнителни такси. Пример имаш 1000 мин и 2000 МБ и не им се вържеш на малоумния СМС ще може да ги ползваш и в ЕС без такси. Иначе си е чисто изнудване. Все едно да кажат че всеки план (който им хрумне) няма да има роуминг след 15.06.2017 и ако искате да имате такъв минете на най-новият ни започващ от 200 лв:D

nkolev_bg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от nkolev_bg » 28 апр 2017, 11:55

[Quote]Все едно да кажат че всеки план (който им хрумне) няма да има роуминг след 15.06.2017 [/Quote]

Точно това са му казали/пратили на автора на темата (виж първия пост му пост: "Zdraveyte,ot 15.06 s Vashia plan uslugata rouming ne e dostapna...."

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от TRACKER » 28 апр 2017, 12:02

Според мен, това което са пратили от мтел противоречи с регулацията, наложена от ЕС.
Ако имаш минути в БГ, те ще важат и в ЕС.
Няма как просто "мтел да спре роуминга" :)
Трябва да премахнат напълно минутите включени в пакета...

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Вито » 28 апр 2017, 12:27

Защо да няма. Просто го спират и готово. Не си ли забелязал, че като си вземеш нова карта заявяваш да ти бъде пуснат роуминга, щото по подразбиране е спрян? Е сега просто ще го спрат, при това са предупредили месец и повече по-рано. Ако искаш роуминг минаваш на изи плана, много тъпо от страна на малоумниците от Мтел, но ще стане факт след 15 юни.

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от TRACKER » 28 апр 2017, 12:31

Колега, така е защото в момента роуминга съществува като термин. Идеята е да спре да съществува от 15/06 :) (поне за страните от ЕС).

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Вито » 28 апр 2017, 13:00

Малко oстана. Ще видим какво още ще измъдрят родните търгаши.

nkolev_bg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от nkolev_bg » 28 апр 2017, 13:06

[Quote]Идеята е да спре да съществува от 15/06 (поне за страните от ЕС).[/Quote]

Може, ама няма да е от 2017, предполагам затова не си я писал :);)(beer)

Отговори