Боб и роуминг-няма такъв филм вече

LAODSE
Регистриран: 10 ное 2012, 16:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от LAODSE » 28 апр 2017, 13:21

Те точно това правят,махат роуминга на определени планове.Целта вероятно е да няма боб (един иначе не лош план).По същия начин утре може да решат и за някой от мтелските планове (примерно всички такси под 20 лв да нямат роуминг).Изобщо олигофрени пълни...

dpxsk
Регистриран: 06 яну 2017, 21:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от dpxsk » 28 апр 2017, 21:20

Вижте този линк:
https://pravatami.bg/5977

Някой писал ли е на CRC.bg?

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Мilen » 29 апр 2017, 00:56

Много добър линк. Какво е най-важното:
[Quote]Мобилният оператор е длъжен да ми предостави “Евротарифа за гласови услуги” – тя не е свързана с абонамент или периодични такси и може да се комбинира с всеки друг тарифен план (т.е. тарифният план, който ползвам аз, няма значение);

Към мен като клиент и потребител на мобилни услуги мобилният оператор е длъжен да приложи автоматично Евротарифата, освен ако изрично не съм избрал различна роуминг тарифа. Независимо от избора ми на друга тарифа мога по всяко време да премина към Евротарифата – това е безплатно и става в срок от 1 работен ден.[/Quote]
[Quote]Мога да се обърна към Комисията за регулиране на съобщенията по един от следните начини:

изпращане на електронно съобщение чрез формата за обратна връзка;
изпращане на файл с печатен формуляр за жалба на е-mail адреса на Комисията: [email protected].

За нарушения, засягащи цените на дребно на роуминга за повиквания, изразяващи се в непредлагането на клиентите като мен на Евротарифата, КРС налага глоба – от 10 до 100 хил. лв.;[/Quote]
[Quote]Важно! Ако смятам, че мобилният оператор нарушава правата ми при ползването на услугата роуминг, но не съм наясно как да се справя със ситуацията, мога да се обърна за съвет или съдействие към Комисията за регулиране на съобщенията на следната гореща телефонна линия: 02 949 27 23.[/Quote]
Колеги, подавайте масово жалби срещу Мтел до Комисията! Поредната безумна наглост от тяхна страна и опит тотално да обезсмислят европейската директива!!

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Мilen » 29 апр 2017, 01:08

Пускайте по едно копие от жалбата до КРС и до представителството на Европейската комисия в България, за директно нарушение на правата ви по европейска директива. Така КРС ще са по-мотивирани да си свършат работата по закон.

Представителство на Европейската комисия в България: http://ec.europa.eu/bulgaria/contacts_bg

Ул. "Г.С. Раковски" №124
София 1000
Телефон: (+359 2) 933-52-52
Факс: (+359 2) 933-52-33
Ел. поща: [email protected]
Twitter: https://twitter.com/ECinBulgaria
Facebook: https://www.facebook.com/ECinBulgaria

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Вито » 29 апр 2017, 01:56

Няма да е зле някой по напреднал юридически да драсне няколко реда какво точно да им напишем. Аз имам две карти на боб. Така или иначе роуминг с тях не ползвам, но след като Мтел са безкрупулни в желанието си да прецакват клиентите си ще пусна две жалбите.

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от sabin_zaimov » 29 апр 2017, 10:33

Съгласен съм с колегите по горе, нека тяхни абонати да драснат жалби до националния регулатор КРС, но мисля е по добре да се изчака 15.06.2017 и Мтел да не адаптират тези планове и тогава да се пишат жалби. Тогава ще има ефект защото ще има и доста солени глоби, както и за тези 2 лв който събират за сортните им канали като ти излязът във ф-рата не нужно да се караш с техен служител - направо ф-рата и жалба се пращат до КЗП та и два лева няма да получат но и 5000 лв глоба.

Потребителски аватар
cky2kbg
Регистриран: 29 апр 2017, 10:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от cky2kbg » 29 апр 2017, 10:57

Стига с това КЗП.
Всеки гледа далаверката , от 15 юни 2017 падат цените на роуминга в ЕС вярно.
Има и друго за което не се шуми много.
Предплатените карти няма да работят в роуминг - не е казано нали.
Аз не живея в България и не ползвам български оператори, но още миналата година получих смс от моя оператор в който се казваше, че абонаментът ми няма да работи в роуминг след 1 май 2017 и ако искам има нови планове в които е включено.
При мене е неограничени разговори, смс, ммс,и гигабайти нет важи в ЕС ор юно 2016- roam like a home
Нещо което не виждам в България го няма е неизползваните мегабайти да се прехвърлят за следващия месец.
Имай в предвид, че Мтел и Теленор са с чужди собственици и тези които са в България правят каквото им се нареди от Австрия или Норвегия.
Просто нещата се случват по-бавничко

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Вито » 29 апр 2017, 11:50

[Quote]Предплатените карти няма да работят в роуминг - не е казано нали.[/Quote]
Пиши си жалба и до вашето кзп... Предплатените карти ще си работят!
Понеже всеки си гледа далаверката, да не пускаме жалби викаш, нищо че регулациите засягат всички от ЕС?! Да ги оставим да са си на далаверка, а потребителите да ги прецакват като ги задължават да си сменят плана най мизерния такъв?! Аз имам два боба с по 1000 минути и 4ГБ, и два боба със 100 минути и единия също с 4ГБ. Трябва да им мина задължително на мизерния изи боб с 20 минути ли??? Ще пускаме колкото е необходимо жалби!!! И няма какво да се чака, защото вече сме получили предупредителните смси!

Потребителски аватар
cky2kbg
Регистриран: 29 апр 2017, 10:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от cky2kbg » 29 апр 2017, 12:08

То не зависи от нашите или вашите това са ограничения или задължения към всички ЕС оператори.
С малки букви към директивата недостъпна до масовия потребител.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от DNST » 29 апр 2017, 12:13

[quote]И на Прима картите са изпратили такова съобщение.Трябва към прима парти или класик да се мине,за да имаш роуминг :S[/quote]
Нямам такова съобщение от Мтел. На Универсална Прима съм.

Отговори