БОБ прекрати ли дейност?

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: БОБ прекрати ли дейност?

Мнение от kipe » 13 мар 2023, 14:54

Темата се превърна в обсъждане на предплатени услуги.
Хайде да се преместим примерно тук:
viewtopic.php?f=14&t=52982&p=2577703&hi ... 0#p2577703
И аргументирано да кажеш защо hit?

llinuxx
Регистриран: 21 дек 2020, 16:17

Мнение от llinuxx » 13 мар 2023, 15:57

kipe написа:В новите договори цената на минута е 35 ст, а не 25, както си посочил, но това е незначителна подробност.

Щял си да търсиш договори? Нима нямат юристи там в а1? Най-просто погледнато при безсрочен договор, всяка от страните може да предизвести за прекратяване. Сега са решили, сега го правят. Правят ни нови предложения. Може да приемем, може не, така стоят нещата.
Идеята да си потърся договора е отново след 12 години да го прочета, не да търся под вола теле.

Това което научих днес от 4 различни служителя от 3 различни града, е че картата ми с месечна такса от 14.90 става на 16 и стотинки, другата ми карта от такса 18.90 става на 18 и стотинки. А картата ми от 2 лв остава не променена. Някой са получили смс на картите си от 2 лева, че ако не предприемат действие ще преминат автоматично на 7 лв, за моята уж оставала на 2 лева. Дали ще стане така ще разберем не Април а Май месец.

Тук играта е с интернета относно 2те години с промо пакета.
Чудя се дали на бобските карти вече ще може да вадят официално дубликат/втора сим и дали официално ще имат 4g 5g.

Докато eSIM вече става лесна опция в света, но е 90% за мобилни данни, надявам се в близко бъдеще за Европа границите за мобилните договори да отпаднат и конкуренцията да стане огромна, а не 3 мобилни оператора в България. Will see.

Изпратено от моят Redmi Note 8T с помощта на Tapatalk

gsmsg
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от gsmsg » 14 мар 2023, 13:06

Имам 2 номера на Боб безсрочни (ползвам само единия де), в последствие прибавих още 2 услуги - домашен интернет и всичко гледам в "моят А1" че се води на 1 договор.
Ползвам средно около половината минути и МБ от включените в плана за 14,90 и вдигането на цената е изнудване, след години на тормоз да сменя плана.
Мога ли да си прехвърля номера, който ползвам към друг оператор без да наруша договора?

kipe

Мнение от kipe » 14 мар 2023, 15:07

Можеш да се прехвърлиш на друг оператор с едномесечно предизвестие.

gsmsg

Мнение от gsmsg » 14 мар 2023, 15:22

Да, тъй като те променят условията - мога да не ги приема и да се прехвърля без неустойки (то и без това си е безсрочен).
Въпросът е какво ще стане с другите услуги - дом. интернет? И тях ли прекратявам, тъй като са ми предложени персонално, а не са със стандартни условия?

kipe

Мнение от kipe » 14 мар 2023, 15:31

Другите услуги си остават, не се безспокой.

gsmsg

Мнение от gsmsg » 14 мар 2023, 15:37

Мерси, дано така да стане :)

llinuxx

Мнение от llinuxx » 14 мар 2023, 16:37

gsmsg написа:
14 мар 2023, 13:06
Ползвам средно около половината минути и МБ от включените в плана за 14,90 и вдигането на цената е изнудване, след години на тормоз да сменя плана.
При мен тормоз не е имало - служителите, ако плащам в офис от 5 6 години ми обясняват как боб картите приключвали следващия месец и да съм минел на двугодишен договор :D и като хдоя в офис да си платя сметките започвам да ги гавря да им напомянм какво ми казват всеки месец и как не са прави и накрая им писна и спряха, когато плащах онлайн, нямах контакт с тях.

В случая ти предлагат не 1000 минути и 2000 интернет, а без лимитни разговори/е да ако два месеца подред правиш над 5к минути могат да се изгаврят с теб, но това е и с двугодишните планове за по 30 40 50 60 70 80 100 лева, пише го в условията им/

Интернета ясно 1000 и 2500 за първите две години, после какво ще е не се знае.

Реално ако сега таксата ти е 14.90, каквато е и моята на една от картите, ако не предприемеш действие до 10.04.2023, то автоматично влизат в сила новите условия и таксата става 16,52, което е с 1.62 лева повече, което на фона на инфлацията за тази и предходната година и увеличенията при всички оператори, точно това увеличение е най-малкото и договора ти си остава безсрочен, тук идва друг въпрос

Безсрочен договор с месечна такса 16.52 лева с ДДС
безлимирни минути за разговори
1000 MB интернет
+2500 MB промо за първите 2 години

Въпроса е, при другите оператори безсрочните договори какви са? Ако някой има актуална информация да сподели и да се нарпави една съпоставка.

gsmsg

Мнение от gsmsg » 14 мар 2023, 16:54

На пръв поглед не е зле.
Каква е гаранцията, че няма да индексират цената след 3 месеца?
Миналата година на мен точно това ми се случи - нов договор от началото на годината го увеличиха без дори да ме информират.
И въобще не ми харесва 35ст./мин всеки път като ти се наложи да звъннеш на банката, топлото, що няма ток и т.н. и ти се включи запис с обширно обяснение как за твое добро разговора се записва и в момента няма свободни оператори...

llinuxx

Мнение от llinuxx » 14 мар 2023, 17:25

Няма гаранция за нищо. Надявам се в близко бъдеще трите мобилни оператора да не се "конкурират" само помежду си, а в битката да влязат и всички оператори в европейския съюз. Нали това им е идеята "без граници за всичко" включае физически и не физически граници. eSIM се появи, на практика, може да ползваш eSIM и call over wifi и да си плащаш за услугата на фирма "оператор" която дори не се намира в България, или дори в Европа/но тези в евро съюза ще са с по ниски тарифи/ и по този начин се развеждаш с българските мобилни оператори, но е рано все още да стане лесно, достъпно и най-вече евтино - лесно - да научих потребителя да си сменя apn-а, достъпно - eSIM да стане стандарт за всеки смартфон, евтино - то ще стане след като първите две се осъществят.

Технологията, навицигте на хората и тласъка към бързото дигитално развитите ще ги принуди да станат по flexible. При българските тираджии до колкото знам карти за интернет купуват от Франция и ползват за цяла Европа, реално не знам дали със eSIМ има конкурентни цени спрямо локалните оператори, но определено е удобство и спестява време. Провайдър на подобна услуга вече доста добре се налага и се ползва и добре от българи за чужбина - https://www.airalo.com/ - не съм чел правилатана форума. ако се счита за спам да се трие линка.

Преимуществото им за сега си остава наземната изградена клетъчна мрежа. След 10 години едва ли ще е така.

А мрежата на Мъск - Starlink ? Той утре ако реши да става монополист на мобилен интернет и разговори през WiFi, тогава ще стане забавно - но и при него трябват онези стъпки - лесно и достъпно. Иначе колко му е - скъпо си е сателитчета, но той е фен да намалява фактора човек в даден процес и бизнес. - но това с Мъск навярно ще изисква няколко десетилетия, но какво друго да се случи ? Наземните клетки нямат кой знае какво надраждане да им се случва.

Отговори