БОБ (скритите условия) или защо МТел са лъжци и манипулатори

Българин
Регистриран: 05 дек 2011, 19:53

Re: БОБ (скритите условия) или защо МТел са лъжци и манипулатори

Мнение от Българин » 20 фев 2012, 00:02

Другите оператори имат и безплатни минути към собствената мрежа.Имат и безплатни към другите мрежи,въобще изказването беше изградено на лъжи,поредната евтина реклама.И не е 2 пъти по-евтино дори сравнено с други планове на Виваком или Глобул,защото след изчерпване на безплатните минути 1 минута на Виваком струва около 25 стотинки,дори има и по-евтини според плана,а за минута и 1 секунда БОБате таксува като 2 минути,т.е. ти взима 24 стотинки.И нека не забравяме,че минутите в първия пакет са валидни само месец,нека не се забравя,че трябва да се плати 4лв за махане на гласовата поща.Всеки може да провери за 25-30лв какви планове предлагат останалите оператори и сам да си направи извода кое е по-изгодно,а отделно да си направи сметката и да определи колко е достоверно изказването,че от 70-180лв рекламния агент сега плащал само 25лв с БОБ.

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Мнение от alskaranne » 20 фев 2012, 00:37

ахахахахаха да точно мислех и аз да го питам къде работи точно,да напишем едно похвално писмо :D
но ментел.... нашата нашивка си ти :D

R420
Регистриран: 19 яну 2007, 18:23

Мнение от R420 » 20 фев 2012, 07:56

Искам да кажа и нещо друго от което съм крайно недоволен при боба в момента. Налага ми се да пътувам зад граница и се оказа че роуминга за да го активирам трябва да палатя 100лв. депозит или да имам за три месеца платени сметки (фактури). След тези три месеца можело да си вземеш депозита обратно. На примата това го нямаше преди да я прехвърля, а тук сега ново 20. Не мога да разбера като имам отпуснат кредитен лимит 100лв. (това е за всички абонати), сега ми искат още сто отгоре (no)

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 20 фев 2012, 09:11

[Quote]Искам да кажа и нещо друго от което съм крайно недоволен при боба в момента. Налага ми се да пътувам зад граница и се оказа че роуминга за да го активирам трябва да палатя 100лв. депозит или да имам за три месеца платени сметки (фактури). След тези три месеца можело да си вземеш депозита обратно. На примата това го нямаше преди да я прехвърля, а тук сега ново 20. Не мога да разбера като имам отпуснат кредитен лимит 100лв. (това е за всички абонати), сега ми искат още сто отгоре
[/Quote] То и при М-Тел е така братко, депозита се дава като гаранция. Ще обясня защо.
Когато си в чужбина, ти не ползваш мрежата ни, минаваш през билинга на оператора към който си се конектнал. За жалост, данните за потреблението в чужбина не се пращат веднага към нас(това е за роуминга като цяло, в цял свят). Тоест ти може да надвишиш кредитния си лимит от 100 лева, 2йно ...3йно и тн.... и след като твоя оператор, в случая Боб, получи данните... ще те спре, чак тогава. Та депозита е като залог, че ти няма да избягаш и да оставиш задължение. Относно боба, незнам колко им е изгоден роуминга като цяло, та успех :)

R420
Регистриран: 19 яну 2007, 18:23

Мнение от R420 » 20 фев 2012, 09:49

[Quote]Та депозита е като залог, че ти няма да избягаш и да оставиш задължение. Относно боба, незнам колко им е изгоден роуминга като цяло, та успех[/Quote]

Нека сега аз да обесня. Зад граница ползвам прима/боб за получаване на sms-и и предимно за уведомяване ЗА транзакции направени от мен или недай си боже от чужд. След като напусна БГ използвам английска сим карта. И ти си като служителите като вляза в някой офис да взема ваучер, се мъчат да ме убедят колко неизгодно ми е това и как еди кой си план щял да ми е супер. Извинявай но само за едите sms-и да депозирам 100лв., май е множко.

Crazy Heart

Мнение от Crazy Heart » 20 фев 2012, 10:33

Съгласен съм, множко е. Но ти може и за voip да го ползваш :) и да натрупаш 2000 лева сметка.. Това не е на принципа "честна скаутска, само за SMS ми трябва" Аз не те карам да сменяш план :) Лично предпочитам да ползвам карта на чуждия оператор като съм в чужбина! Ако ме чуе шефа ще се скара, ама какво да се прави :)

alskaranne

Мнение от alskaranne » 20 фев 2012, 11:05

това не е точно така,както казваш.Депозит не се изисква винаги.лично при мене обаждане до оператор,на който и да е от 3-те и ми активират роуминга (yes)
даже ми пращат смс на какви тарифи ще говоря с операторите в съответната държава :D

Crazy Heart

Мнение от Crazy Heart » 20 фев 2012, 11:12

Аз говоря за нови клиенти :) И такива спирани за неплатени фактури :)

alskaranne

Мнение от alskaranne » 20 фев 2012, 11:14

ами уточнявай !!!
за такива със спирани фактури-депозита е ясно,но за нови клиенти примерно при ГраБул и БТК не е така.Активираш си го през оператор без депозит!
;)

mkukas
Регистриран: 20 фев 2012, 13:43

Мнение от mkukas » 20 фев 2012, 13:45

Колко си оригинален само :D
За мен, Мтел ще си остане най-добрия оператор, с най-добрите услуги и най-атрактивните цени :)

Отговори