БОБ (скритите условия) или защо МТел са лъжци и манипулатори

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Re: БОБ (скритите условия) или защо МТел са лъжци и манипулатори

Мнение от motofen2 » 19 окт 2011, 18:09

[Quote]Браво, брависимо ...[/Quote]
За какво?!
А иначе тоя префикс 098 си е на АЛО,ДА /News Mobile/.Или поне беше. :)

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 19 окт 2011, 18:15

Любоф бре Илиада не сте ли чели.

За он-нет-а дето важи към Боб. Не четете ли в дървовиден вид форума. Мразя да котирвам.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 19 окт 2011, 21:17

не разбрах само как се избягва таксата от 4 лв за деактивация на гласова поща, ако се прехвърли номера?
Още нещо: ако се превхърли номер от Мтел към БОБ - ще се чува ли сигнал за пренесен номер??
Все пак имаме прехвърляне, от друга страна пък нали боб ползва мрежата на мтел?

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 19 окт 2011, 21:28

Кво па ти пречи нулата че не се сещам:D
На мен пък номера без нула ми изглеждат супер неадекватно, все едно не са телефонни номера а някакви случайно нахвърляни цифри. Въобще за всички мобилни винаги номерата трябва да започват с 08.....!

P.S. Какво пък стана, поста на който отговорих изчезна(whistle)

hamara boy
Регистриран: 23 юли 2011, 14:59

Мнение от hamara boy » 19 окт 2011, 22:14

Аз също не мого да възпршема номера без зиро отпред.

блeкб(Ъ)ри
Регистриран: 31 май 2007, 06:34

Мнение от блeкб(Ъ)ри » 19 окт 2011, 22:41

Нулата не върши никаква работа при пълна цифровизация и е излишна. Първата позиция може да се използва за по-добра идентификация. Масова практика е да се махат т.нар. leading zero. В много държави е така - Гърция, Чехия, Словакия, Дания, Франция итн. Също така уеднаквяването на дължината на номерата т.нар. closed numbering е за предпочитане. Предостатъчно е за България 9-цифрени унифицирани номера. Първата позиция може да се използва точно затова. Нулата е отживелица от шайбовите апарати.

Тенденцията за отпадане на водещата нула е налице както и преминаването към затворени номерационни планове (еднаква дължина на номерата независимо от вида обаждане).

Има много литература по въпроса. Ако Ви интересува направете нова тема - ще участвам. Аргумента, че така е свикнал някой не е толкова сериозен. Имало е противници и на бутонните телефони, че били свикнали да въртят шайбата.

В Америка номерата са еднаква дължина и се помнят в пъти по-лесно от българските, а такава простотия като водеща единица (там не е нула, а единица) почти не се ползва освен от хора на пенсионна възраст.

Да не говорим неща като изписване на фирмени бланки и визитки итн. Става и объркване при звънене от чужбина, тъпата нула не всеки знае че трябва да се изпусне итн.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 19 окт 2011, 23:50

Много хейт в тази тема...

Чудя се защо... Има много изказвания във форума от преди време - защо операторите не свалят цената на оф-нет разговорите, при положение че терминирането е паднало доста... Еми - свалиха го! Много хора изтъкваха предимството на 25 ст/мин на Вива... Еми - Боб го бие 2 пъти и отгоре... Новата революция на Вива без договор беше възпята като манна небесна - еми, тук е същото...

Бъдете малко по-обективни, защото просто форумът изтъпява с такива изказвания... Как може да кажеш, че нещо е неизгодно, при положение че предлага най-ниската цена на минута в БГ?

Естествено, ще има хора, за които това не е изгодно. Включително и за мен. Но има много, за които яе е изгодно. Нали затова има различни тарифи - всеки да си избере най-изгодното за себе си и собствените си нужди...

Аз ползвам Злато - за 180 мин плащам 40 лв. Това е 22,22 ст/мин. Ползвам го въпреки че глобул имат план 25 лв 300 мин и че Мтел предлагаха доскоро 30 лв 600 мин (сега 300), защото говоря поне 2 часа на месец с чужбина мобилни. И за мен Злато е най-изгодният план.

За кого е изгоден Боб?
1. За този, който не иска договор
2. За този, който не иска да се занимава с това, на кого звъни, в кой оператор е номерът му, дали му е портнат и т.н.
3. За този, който не иска да има месечна такса, а да плаща само колкото е изговорил
4. За този, който иска да ползва картата си само понякога - примерно не е в БГ и ще я ползва само като си дойде - презостаналото време не плаща нищо
5. За всички потребители на предплатени карти, където условията и бонусите са толкова завъртяни, че трябва да имаш списък от 5 страници условия до леглото, които да четеш сутрин, за да си сигурен кога, колко и какви минути ти остават...
6. За всички потребители на предплатени карти, които не искат да бъдат задължени да плащат всяка година определена сума, само за да им бъде продължена картата. Боб може да се купи за 15 лв и да се ползва без нови разходи години наред! Това е без алтернатива! Ако само ще приемаш обаждания, това е най-добрият избор.

Така че това, че на ВАС не ви е изгоден този план, не заявявайте смело, че е боклук или че не е изгоден по принцип. Защото той е изгоден за много хора.

Виждам злоба предимно от "фенове" на Вива. Какъв е проблемът? че "революцията" без договор не е единствена? Или че вече оф-нет цената ви не е най-ниска в БГ?

Номерацията с 0988 не виждам да е проблем. Навремето и Глобул бяха с 098, ако не помните...

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 20 окт 2011, 00:52

Много добре си го описал KOBRETI !

Радвам се когато видя обективно мнение във форума. Аз също колкото и да не харесвам Мтел и всячески да се опитвам да не участвам в нищо свързано с тази компания, поради горчивия ми личен опит с тях, не мога да кажа на черното бяло и спокойно човек може да намери е другата тема за БОБ-а положителното в поста ми ;) Както и съм благодарен на оферти от този тип, защото точно те раздвижват пазара на мобилни комуникации в България и създават условия на реална конкуренция.
Има и един друг момент, който не знам дали ще мога да ти обясня, но ще го кажа възможно най-елементарно, за да е ясно, а именно: Хейта срещу всички услуги и продукти предлагани от Мтел са реален отговор на неприятностите и главоболията предизвикали точно те на своите потребители или иначе казано не е неоснователен, друг е въпроса колко е обективен ;)

Единствено не мога да се съглася с последното ти изречение относно префикса започващ с 09, но както ти каза, всеки знае кое му е най-изгодно... така както знае кое му е удобно, кое харесва или не, както и кой да хейтва и за какво... лично мнение. (beer)

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 20 окт 2011, 09:11

И аз се радвам, че започва да се връща обективното мнение в тези форуми, като премахнем платените коментатори, напоследък виждам все повече хора които виждат реално нещата.
(beer)

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 20 окт 2011, 09:33

Добре си ги резюмирал нещата, но малко ще дoyточня.

[Quote]4. За този, който иска да ползва картата си само понякога - примерно не е в БГ и ще я ползва само като си дойде - презостаналото време не плаща нищо
[/Quote]
[Quote]6. За всички потребители на предплатени карти, които не искат да бъдат задължени да плащат всяка година определена сума, само за да им бъде продължена картата. Боб може да се купи за 15 лв и да се ползва без нови разходи години наред! Това е без алтернатива! Ако само ще приемаш обаждания, това е най-добрият избор.[/Quote]
Ако няма 6 месеца активност по сметката, договорът (има договор, да) се закрива автоматично и губиш номера.

Отговори