БТК става турска до две седмици
БТК става турска до две седмици
Бъдещето на БТК (Vivakom) минава през Босфора. Най-вероятно новият собственик на компанията ще е водещият турски мобилен оператор „Тюрксел” - трети в Европа с общо 34,4 млн. абонати.
Очакваната съпротива от страна на инвестиционното звено ВТБ на руската „Внешторгбанк" и българската Корпоративна търговска банка (КГБ) е по-слаба от предварителните прогнози. Обединените сили на финансовите институции са стигнали до трето място в класирането на офертите, научи вестник „Труд" от източници в Лондон и София.
Само турската оферта за БТК е с цена от над 900 млн. евро за 94% от компанията. На второ място по цена се нарежда офертата на бизнес партньорство в леко странен формат. В него са фондът „Новатор" на исландския магнат и бивш собственик на БТК Тор Бьоргол фсон и гръцкият богаташ Панос Германос. Двамата са предложили 870 млн. евро за акциите на телекома. Офертата на ВТБ и КГБ е с 20 млн. евро по-ниска от класираната на второ място.
Източник - дата бг
Очакваната съпротива от страна на инвестиционното звено ВТБ на руската „Внешторгбанк" и българската Корпоративна търговска банка (КГБ) е по-слаба от предварителните прогнози. Обединените сили на финансовите институции са стигнали до трето място в класирането на офертите, научи вестник „Труд" от източници в Лондон и София.
Само турската оферта за БТК е с цена от над 900 млн. евро за 94% от компанията. На второ място по цена се нарежда офертата на бизнес партньорство в леко странен формат. В него са фондът „Новатор" на исландския магнат и бивш собственик на БТК Тор Бьоргол фсон и гръцкият богаташ Панос Германос. Двамата са предложили 870 млн. евро за акциите на телекома. Офертата на ВТБ и КГБ е с 20 млн. евро по-ниска от класираната на второ място.
Източник - дата бг
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Re: БТК става турска до две седмици
Всъщност източника е :
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1281061
Тук може да прочетете повече информация.
Колкото до самата новина-надявам се да е за добро,за потребителите турците бяха най-добрия вариант за купувач!
Другата алтернатива бе КТБ,което щеше да е добре за самата БТК,но не и за нас! Щяха да действат като Мтел-с подкупи на висши държавни органи и да си осигурят много добро съществуване.
Надявам се новината да се потвърди до дни,а още повече се надявам Москени да остане на поста си.Турците,ако са умни ще го направят!
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1281061
Тук може да прочетете повече информация.
Колкото до самата новина-надявам се да е за добро,за потребителите турците бяха най-добрия вариант за купувач!
Другата алтернатива бе КТБ,което щеше да е добре за самата БТК,но не и за нас! Щяха да действат като Мтел-с подкупи на висши държавни органи и да си осигурят много добро съществуване.
Надявам се новината да се потвърди до дни,а още повече се надявам Москени да остане на поста си.Турците,ако са умни ще го направят!
-
- Регистриран: 17 апр 2011, 18:43
Мда-а-а... Ще вдигнат цените на услугите ОДМА!(angry)
Какви сте ми оптимисти ;) може пък да смъкнат цените, нищо не се знае....То и аз съм на мнение, че винаги може да стане по-зле, но пък ако само в една посока гледаме - лошо. Да изчакаме и то ще се разбере.
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
БТК -ТТК ;)
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
[Quote] Щяха да действат като Мтел-с подкупи на висши държавни органи и да си осигурят много добро съществуване.[/Quote]
А кой има дългове за над милиард лева, а? :)
Честито да им е на Виваком, вместо да ги закрият заради чалгализираното им ръководство, турците ще им оправят проблемите. Нищо, дано да е за добро най-вече за потребителя!
А кой има дългове за над милиард лева, а? :)
Честито да им е на Виваком, вместо да ги закрият заради чалгализираното им ръководство, турците ще им оправят проблемите. Нищо, дано да е за добро най-вече за потребителя!
И на мен новината ми звучи по-скоро като положителна. Изхождам от това, че са единствения стратегически инвеститор. Разглеждам офертите на Тюрксел на местния пазар и установявам, че са повече от прилични. Срещу 45лири на месец (около 38лв според ХЕ.сом) получават 600минути, 600смса и 600мб. Което никак не е зле. Да се надяваме поне малко да копират актуалните им в Турция оферти.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
[Quote]Щяха да действат като Мтел-с подкупи на висши държавни органи и да си осигурят много добро съществуване.[/Quote] Пич искаш ли да ти купя едно аспиринче, предполагам, че те боли главата от това което е в нея :D
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
[Quote]Срещу 45лири на месец (около 38лв според ХЕ.сом) получават 600минути, 600смса и 600мб.[/Quote]
Усещам че твоята глава нещо започва да бръмчи.
Само не ми се прави на националист.
Усещам че твоята глава нещо започва да бръмчи.
Само не ми се прави на националист.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport