Булсатком GSM , няма сигнал и антени

mishlen2014
Регистриран: 30 дек 2013, 22:39

Re: Булсатком GSM , няма сигнал и антени

Мнение от mishlen2014 » 03 фев 2014, 17:04

да аз пък ги държа заради испанското първенство,но немога да ги разбера защо щом нямат приемници не направят така че картите им да са съвместими със смарт телевизори да си ги ползваме без приемник,голяма тъпня са тези булсат

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 03 фев 2014, 19:40

Преди 3 год. програмите на Булсатком можеха да се гледат на собствен приемник или TV с DVB - S/S2 тунер. С помощта на Ирдето CAM. Тогава Булсатком решиха да се борят с пиратството. Смениха системата на условен достъп с Булкрипт, при която картата е заключена към един операторски приемник. С пиратството не се спря, масово се ползва споделяне на програмите им срещу значително по-ниска такса.
Според мен смяната бе продиктувана от други съображения - далавера . Ирдето е официална световна система на достъп.При нея едва ли е възможно да се занижи броя на ползваните от абонатите карти, съответно и броя на самите абонати. Това определя разходите на Булсатком към представителите на програмите за авторски права. Отделно се плаща и за всяка карта Ирдето.
При Булкрипт този контрол е занижен. Скритата печалба расте.
Има CAM за почти всички международни системи - Conax, NDS, Nagravision, Viaccess, Irdeto.. При това без пиратски достъп. Дори най-евтиният турски приемник със слот за карта работи прекрасно. Булсатком обаче избраха Булкрипт. За нея вариантът е единствено операторското дърво. Булкрипт се ползва само у нас, в Сърбия, Грузия....

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Мнение от vv » 27 мар 2014, 15:40

СЛЕД СТАРТА НА РАДИО СИГНАЛА ДА ОЧАКВАМЕ И СТАРТА НА УСЛУГИТЕ НА ДВАТА НОВИ ОПЕРАТОРА: http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=1&t=16954&start=225

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 27 мар 2014, 16:22

Много добри новини, браво (yes) Булсатком си размърдаха задника най-после след като стана ясно, че Макс телеком тръгват от юни месец. Вече провеждат тестове в София, Варна, Пловдив и Стара Загора, но мрежата е непостоянна. Кода на мрежата на Макс Телеком, който излиза на вашите телефони при тестове е 284-13. Кода на мрежата на Булсатком е 284 11. Ето и скрииншот от екрана на един телефон:

http://prikachi.com/images/620/7199620i.jpg

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 27 мар 2014, 17:03

Пич, а ти смени не само лекарствата, явно взимаш много силни :), ами си смени и стъклата на очилата с доста по-силни! :) Егати и смешната реклама :) Яко се посмях :)
Искам да ти кажа, че след като съм им бил 5 години клиенти, ми оферираха срок за поставяне на интернет 30 календарни дни.
След буря антената беше се разцентровала и ги чаках 10 дена да дойдат да я настроят.
За какво качество на обслужване просто говорим?!
Не стига и това, ами дълго след като беше изтекъл срока на едногодишния ми договор, дълго след горните 5 години, ми се обадиха от скрит номер и ми казаха, че трябвало да подам едномесечно предизвестие за да прекратя договора. Няма такъв смях. Не стига, че им е лошо обслужването, ами са и юридически неграмотни. Ми като не разбират от право, поне да си бяха наели читави юристи да им проведат едно фирмено обучение. Да, ама то струва пари! А явно на тези цигани не им се плащат. Щото от нивото на заплатите на служителите им зависи и тяхната мотивация. А мисля всеки един техен потребител е свидетел на мотивацията им. Клони към -безкрайност.
И безкрайно user friendly навика им да звънят от скрит телефонен номер е особено похвален!
Айде феновете на тая скапана фирма си отворете очите за реалността и вижте другите какво предлагат като качество и отношение!
Щото ниските цени не могат да компенсират нищо от горното.

Хубав ден.

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Мнение от vv » 27 мар 2014, 18:16

(blush)

Дайте линк, ако някъде има реклами за написаното в последните два поста.

В самите постове няма и наченък на реклама.

Винаги е имало доволни и недоволни клиенти от услугите във всички сфери с изключение на една - погребалните /или поне не се е чувало/.

Очаква се да има и анти реклама и т.н... от клиенти и служители на конкуренцията.

А новите оператори още нямат нито оферти нито са показали как ще обслужват клиентите си в сферата на телефонните услуги. Могат да бъдат изцяло отделни отдели или да има нови /или обучени/ служители. Предварително може да се предполага.

Пишехте нямали пари да си платят таксата , ама я платиха и то без да имат приходи /съответно и печалба/. Имам в предвид Булсатком, защото вече и Макс телеком ще стартира тази дейност.

milen888

Мнение от milen888 » 27 мар 2014, 18:59

[Quote]
Очаква се да има и анти реклама и т.н... от клиенти и служители на конкуренцията.[/Quote]
Именно!! Това мнение, на което отговаряш, ми прилича точно на такова! Аз затова с такива тролски мнения не се занимавам повече (yes) (beer)
Много ме радва новината, че вече се е появила работеща мрежа на Булсатком (yes) Вижда му се края на тройния картел в БГ (yes)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 27 мар 2014, 23:18

28413 го хващам от сума време, дори и в момента. Но 28411 никога не съм го виждал. Което ще рече, че Булсат изобщо не са тръгнали да си трошат краката от бързане. Миналата година чакахме да тръгнат на 15 май, после септември, после на нова година...
Аз и без това съм скъсал с тях засега, така че не бързам.

milen888

Мнение от milen888 » 27 мар 2014, 23:22

Да тръгват ако искат и в края на годината, важното е, че се работи по мрежата и края на тройния картел се вижда! А пък който не иска да ги чака, ето юни месец официално потвърдено е, че Макс телеком тръгва (yes)

Мтел в типичния си стил веднага са започнали черния ПР. Днес са дали пресконференция, на която са обявили , че на нас, потребителите не ни трябвало LTE и нищо ново нямало да ни донесе :D Няма по нагли хора от тия (angry) (no)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 27 мар 2014, 23:31

Е нали и те уж тестваха по едно време 4G...? Или се отказаха и сега прилагат стратегията на лисицата и киселото грозде. Може пък мобилния интернет на 4G операторите да е доста по-евтин (от М-Телския) и да има доста смислъл :D

Отговори