Булсатком мобилна телефония?

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от zaboraboy » 04 юли 2015, 08:42

Ще ти звънна от Булсатския номер като спечеля 1000 мин. :D:D:D

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от vladovn » 04 юли 2015, 14:06

Хайде да пишем по темата или да я заключвам.
Както казаха @teou, може и сип да е. Булсат са се отдали на приложения - имат за мобилни терефони, за смарт самсунг и панасоник телевизори, страница за стрийминг за компютър... та може и сип да пуснат за разговори (много тъпо и жалко би изглеждало, ако е така...), но в промоцията е обявена за теглене септември (офф, тея промота на булсата, преди се печелеше само оборудване и никога не обявяваха списък на спечелилите), което означава, че по това време може да има новини около тяхното портфолио за мобилни услуги. (Бюрека - "имаме новина!"... :D )

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Мнение от labaling » 04 юли 2015, 22:42

Като гледам всички от форума ще спечелим... Браво на Булсатком, тв реклама пуснали, регистрационната форма недогледали... Няма ли един човек, който да проиграе една проста регистрация преди да пусне за шир потреба?!... Колко хора ще се сетят, че трябва да пишат не 08, не 359 (каквото съобщение ще получат), а +359... Така че - честито още от сега от мен ;)

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от zaboraboy » 10 юли 2015, 21:37

Реших да изровя темата и да попитам никой ли не е минал покрай офис да провери има ли нещо по въпроса с мобилната телефония,правят ли се тестове?

ativ s
Регистриран: 20 окт 2006, 15:30

Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от ativ s » 10 юли 2015, 22:14

По това което четох досега като информация,Булсат най вероятно ще пуснат мобилна телефония чак когато пуснат своя спътник догодина.Спътникът е мултифункционален и освен с разпръскване на цифров сателитен сигнал ще има и големи комуникационни възможностти (по думите на фирмата производител на спътника), според мен ще наслагат доста базови станции които ще се комутират през спътника и така ще предложат GSM услуга, докато изградят наземни оптични трасета между базовите станции, контролери на базовите станции и прочие, което е доста по скъпо и ресурсоемко.Така че според мен мобилна телефония на национално (що годе ниво) чак догодина заедно със спътника.:) Но дано да се случват по бързо нещата.За 4G едвали обаче ще стане само със спътника за такъв обем данни ще си се чака наземното окабеляване ,което според мен още по надалеч.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от KOBRETI » 10 юли 2015, 23:14

Ти чуваш ли се какво говориш... Всяка клетка да има спътникова антена за двупосочна комуникация ли??? Нали се сещаш, че леко ще им е по-евтино да окабелят цялата страна... Няколко пъти...

ativ s
Регистриран: 20 окт 2006, 15:30

Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от ativ s » 10 юли 2015, 23:47

Напротив колега,чети повече даже много по евтино от окабеляване и спътника играе ролята на контролер и мобилна централа.То нали и Виваком предлага спътников (двупосочен) интернет за труднодостъпните места,ако им беше по евтино щеше да опъват кабели навсякъде.Не ,че искам да влизам в спор с теб ,но това е много по евтин модел след като има спътника,за повече екстри като 4Г си трябва окабеляване и цялата наземна система от контролери и централи.:) Лека вечер.

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 10 юли 2015, 23:58

Пич, объркал си се. Булсат ще предлагат телефония и 5G Интернет чрез сигнал разпръскван от дронове. Дрончетата ще обикалят навсякъде и по села и паланки, и ще сеят телекомуникационни благинки.

hddsoft
Регистриран: 08 мар 2015, 21:28

Мнение от hddsoft » 11 юли 2015, 11:12

Булсат е умряла работа, отколко години ги чакахме, вече и да пуснат нет и глас - няма смисъл!

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Мнение от teou » 11 юли 2015, 17:15

Ще прощаваш, но това което си написал е пълна смешка. 4г през спътник е абсурд (латентността там знаеш ли колко пъти превишава тая на 3.5г), капацитета и цената също не е за коментиране. Това дори и хипотетично няма да се случи никога.

Хипотетично ако това в което си написал има зрънце истина евентуално и да би могло технически да пуснат само гласа през спътника. Според мен това е абсолютно нерентабилно финансово естествено, но това друга тема. По-важното е, че няма смисъл. На кого изобщо му трябва само глас без интернет... прогнозите са, че до няколко години 100% от телефоните ще са смарт.
Или ако гласа е през техен спътник, а данните на роуминг, защо не го пуснат от сега? Ако можеха и искаха, досега да са направили роуминг споразумение и съответно национално покритие. Факта е, че не го направиха (не им позволиха или не се разбраха за цена - все ми е тая) и вече на практика са вън от играта, при положение, че нямат нито собствено покритие нито роуминг. На този етап според мен каквото и да направят е твърде късно и големите ще ги смачкат и изядат с парцалките. Не че нещо правят, де.

Отговори