Булсатком мобилна телефония?

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от Диян » 09 авг 2015, 20:31

И за какво ти тогава да плащаш за 4G?

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от mkpetrov » 09 авг 2015, 20:35

Ами важното е да има повече бърз трафик, по-необвързващи договори, пък и ако ограничението е на 256кб/с и в роуминг, си е доста сериозна разлика.

dardorko
Регистриран: 29 юли 2015, 20:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от dardorko » 10 авг 2015, 03:25

[Quote]Няма как да пасувам по темата,защото аз пък си мисля,че ти въвеждаш другите в заблуда.Откъде реши,че мобилната телефония и на двата оператора ще се предлага чрез SIP приложение? Новината която си цитирал никъде не се споменава за роуминг http://maxtelecom.bg/bg/za-nas/novini/mtel-i-maks-podpisaha-dogovor-za-nacionalen-roumingсамо и единственно на мобилни данни.Явно и ти не четеш всичко от край до край.Не го приемай като заяждане,но не мисля,че си последна инстанция относно как Макс и Булсат ще предлагат мобилната си телефония.[/Quote]
Както ти писах на лично по-добре пасувай защото не си запознат с нещата,разбира се че е заяждане от твоя страна и не съм инстанция но за разлика от тебе знам по темата комуникации повече от всички вас тук взети заедно. Отделно от темата имам достатъп до инфо от кухнята което го няма в Капитал от където се информирате поради липсата на друга алтернатива. Ето какво пише в Капитал:
[Quote][B]Ще могат ли да ви набират абоанти на другите оператори и обратното?[/B]
- Ще можете да се свържете с всеки абонат, както и с телефон зад граница и обратното, вас ще могат да ви набират от телефони на други оператори.
[B]С кои мобилни платформи ще бъде съвместимо приложението?[/B]
- Засега с Android, работим и по версия с iOS. Затова е тестовата фаза, за да се изчистят различни неща. [/Quote]
http://m.capital.bg/biznes/intervjuta_i_komentari/2015/05/24/2539585_shte_predlojim_glasova_usluga_prez_esenta/
[B]"Булсатком" ще предложи разговори през интернет от есента[/B]
Пренос на глас според представители на дружеството ще бъде възможен през различните апликации за пренос на данни от порядъка на Viber.
http://m.capital.bg/biznes/kompanii/2015/07/28/2581337_maks_telekom_puska_gsm_usluga/
[B]В Капитал не пише нищо и за наличната и достъпна за ползване 4G мрежа макар с ограничен капацитет на Мобилтел която ще стартира през Септември,ако има някой от Русе да сканира за 4G мрежи и да пише. Няма инфо и кога ще стартира роуминга но няма да Ви отварям очите повече.[/B]
Днес е последния ден на промоцията с 300 гигабайта, който не си е взел да побърза че после няма.

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от zaboraboy » 10 авг 2015, 09:15

Аз бих станал абонат на новите 2 оператора само ако предложат нормална мобилна гласова услуга,а не да отварям някакви приложения,да завися от скоростта на нета,да ми изяжда цели думи разговора,не мерси.

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от Tadj » 10 авг 2015, 10:59

Аз бих им станал клиент, при няколко условия:

- Субсидиран 4г телефон, ама не да ми съдерат кожата!
- Безплатни разговори към мен на хората, които имат национални минути в плановете си.
- Съвсем приятна месечна такса и сравнително добри предложения минути + мб. Нещо до 15-тина лева ме устройва. Стотинка на горе ли е - да ме забравят!
- Лесно преминаване от тяхната мрежа към мрежата на мобилните оператори, независимо кой е това.

Минуси на SIP-a през 3G:

- Забравете да се качите в колата, да карате с 50км/ч и да се чува. Абсурд е през 3G, за 4G не знам. Там вече латенцията и Jitter-a са, вероятно други.
- Влезете ли в подлез при 3G - пак забравете за добра чуваемост. Скапва се доста от качеството.
- Дори и да е най-краткия път на рутиране на разговора ,през 3G ли е гаранция е, че ще има изядени думи, усещане за пропадане и подобни неприятни усещания по време на разговор. Освен, ако нещо операторите не подобрят, но имайки предвид, че изчетох един от форумите за VoIP почти изцяло, предполагам, че няма какво повече да се подобри.

п.п: Без да изказвам високо НЕ професионално мнение, то смятам, че тая идея със Sip-a няма да им потръгне.
Както не знам, дали на Blizoo им е потръгнало с тяхното предложение.

mkpetrov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от mkpetrov » 10 авг 2015, 11:05

Отделно, че такъв вариант е малко вероятно да се предложи с пуш, а без пуш е неизползваемо за входящи заради точенето на батерията.:)

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от Tadj » 10 авг 2015, 11:39

[Quote]Отделно, че такъв вариант е малко вероятно да се предложи с пуш, а без пуш е неизползваемо за входящи заради точенето на батерията[/Quote]

По тоя въпрос не знам. Не съм използвал никога push-a, защото ползвах/м VoIP-то само за изходящи. Включително и когато имах justcall акаунт.

Какъв е проблема там? За точенето на батерия ми е ясно, но друго...?

mkpetrov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от mkpetrov » 10 авг 2015, 12:01

Точенето на батерия е без пуш, а с пуш проблемът просто е най-вече, че обикновено никой доставчик не го пердлага, а просто ти дават стандартен сип акаунт и ти да си го ползваш с каквото намериш.

Може да ползваш единствено Акробитс, но той е платен (За който не е любител на пиратското е проблем), а и не е надеждно решение - не звъни винаги.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от zazabg » 12 авг 2015, 11:42

ще изчакаме и ще видим... как нищо няма да излезе от гласовите услуги на Макс :D:D:D

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Булсатком мобилна телефония?

Мнение от zaboraboy » 14 авг 2015, 13:38

Тъй-като темата тръгна от въпросната томбола вчера ми звъннаха от Булсат да ми кажат,че съм се регистрирал за нея успешно и искаха да ме питат дали ползвам техни услуги,но шофирах и не се разговорихме. :D Може би имаха някакво интересно предложение.

Отговори