Булсатком - нови условия за LTE
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Ползвах известно време 4г-то на Булсат, е нема такава мъка. За да ползваш мобилен интернет, който да не ти забива, трябва да си близо до прозорец. Тогава се постигат скорости от порядъка 4-6мбпс., но ако си навътре в някое помещение просто забрави.
Те затова ви дават да ползвате на килограм за без пари, защото нямат качествена услуга.
Предпочитам предложенията на Теленор, Виваком и Мтел.
Те затова ви дават да ползвате на килограм за без пари, защото нямат качествена услуга.
Предпочитам предложенията на Теленор, Виваком и Мтел.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Също им ползвах услугите (преди мобилните ОП да пуснат 4G) за кратко време, еми съжелявам, но не си падам по "садо-мазо", верно че има и такива хора, но... :D
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Абе ако си леко безпаричен е екстра -9лв./мес. и си бичиш 20 gb в града - особено мрежата на Макс става за HD YouTube. Извън града просто си гледаш свалените филми :) . Ако пък си съвсем безпаричен за 5лв. една карта на Макс предплатена - колкото има нет в нея толкова - до 15ти юли я даваха безплатно с 5лв за разговори и 5 gb, валидни 180 дни. Сега вече си е пак 5лв и 5те лв вкл. и 1000 мб. вкл. са за 70 дни. Обаче след това може да си висиш с нея в нета с 256кбит./сек. цяла година - за VOIP, face, поща, новини става. Вярно, че трябва 4G телефон, но вече и китайските за $69 повечето имат.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Булсатком - нови условия за LTE
Днес цял ден цъкам мобилен нет в София от мрежата на Булсат (с карта на Макс), но с ръчно избрана да е само на Булсат и хич не ми се вижда зле. Естествено, другите мрежи са много по-добри, няма две мнения по въпроса, ама за тези пари, офертите са супер.
През цялото време обхвата ми е 1/5, 2/5, рядко 3/5, само вкъщи ми е 4/5 (София, център) и скоростите са горе-долу като на 3G мрежите (в диапазона 5-6-7-10-12-15 сваляне и до към 4-5 качване), но това е само с 1/5 и 2/5 обхват и при 5мхз честота. По "Витошка" има на някои места дупки, но това е само с тяхната мрежа, тук не взимам в предвид роуминга с Макс, които нямат никакви дупки в центъра и имат доста по-добри скорости.
Според мен офертите са супер, ако се комбинират с роуминга на Макс си заслужават много. Аз имам двусимов телефон и ползвам Макс от горе-долу година, почти няма място в София където да няма приличен обхват и доста добър интернет.
Ако ви е за таблет/usb флашка за компютър/2сим карта на телефон и имате наблизо клетки на един от двата, цените са изгодни. :)
През цялото време обхвата ми е 1/5, 2/5, рядко 3/5, само вкъщи ми е 4/5 (София, център) и скоростите са горе-долу като на 3G мрежите (в диапазона 5-6-7-10-12-15 сваляне и до към 4-5 качване), но това е само с 1/5 и 2/5 обхват и при 5мхз честота. По "Витошка" има на някои места дупки, но това е само с тяхната мрежа, тук не взимам в предвид роуминга с Макс, които нямат никакви дупки в центъра и имат доста по-добри скорости.
Според мен офертите са супер, ако се комбинират с роуминга на Макс си заслужават много. Аз имам двусимов телефон и ползвам Макс от горе-долу година, почти няма място в София където да няма приличен обхват и доста добър интернет.
Ако ви е за таблет/usb флашка за компютър/2сим карта на телефон и имате наблизо клетки на един от двата, цените са изгодни. :)
Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Само при теб всичко е добре....как ли става????Платен на булсат агент...(no)(no)(no)
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Хахаха сещам се за един лаф от геймърските/irc годините ми като бях даже под тийнейджър - lol
Да, Булсатком имат специални клетки за екипа на mobilebulgaria.com, които са с 4G покритие на 99.9% от територията на България и само ние можем да се свързваме към тях. Първо прочети какво съм написал, после се опитвай да мислиш, приятелю!
Да, Булсатком имат специални клетки за екипа на mobilebulgaria.com, които са с 4G покритие на 99.9% от територията на България и само ние можем да се свързваме към тях. Първо прочети какво съм написал, после се опитвай да мислиш, приятелю!
Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Интересуваме района на княжево, бояна как е покритието на булсат/мах, ако може някой да сподели ще ми е от полза. Благодаря
Re: Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Ми не е платен агент, защото и при мен нещата стоят така.
В най-лошия случай 12-15мбит роуминг в MAX на морето, при останалите случаи 15-20 , на моменти на широки места и близо до клетки 30-50mbit
С 1080p тубата, даунлоуд на софт , едва изчерпах 10GB за седмица
Предложението ме устройва, идва си и с модемче, което си има app в маркета и направо от него го управляваш / вместо по web int. /
Дано не се сдухат нещата с роумингите м/у булсат и макс, за града е повече от добре, извън него си имам другите оператори
Едит: не знам кво толкова Ви бърка да тествате седмица и като не Ви хареса да го върнете - друг оператор не предлага фрий нет...
Хинт: с модемчетата им има по-добър обхват/скорости от колкото Вашия тел...
В най-лошия случай 12-15мбит роуминг в MAX на морето, при останалите случаи 15-20 , на моменти на широки места и близо до клетки 30-50mbit
С 1080p тубата, даунлоуд на софт , едва изчерпах 10GB за седмица
Предложението ме устройва, идва си и с модемче, което си има app в маркета и направо от него го управляваш / вместо по web int. /
Дано не се сдухат нещата с роумингите м/у булсат и макс, за града е повече от добре, извън него си имам другите оператори
Едит: не знам кво толкова Ви бърка да тествате седмица и като не Ви хареса да го върнете - друг оператор не предлага фрий нет...
Хинт: с модемчетата им има по-добър обхват/скорости от колкото Вашия тел...
Re: Re: Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
Update относно моята невъзможност да се свържа с булсатком на места и как се оправи:
Значи телефонът е Xiaomi Redmi 2. По някаква неизвестна причина, когато е с Marshmallow ROM- който и да е - Cyanogenmod, AOSP, Dirty Unicorns и т.н с 4G мрежите на теленор и виваком се свързва и работи. Обаче с тези на Макс и Булсатком не ще и не ще. Имали подобни проблеми и с други модели, казаха на щанда на Макс. Явно има някакви настройки по мрежите, позволяващи не съвсем донаправени модели/ROM-ове да се свързват, Макс и Булсатком не ги знаят обаче.
На AOSP KITKAT Max заработи от раз. Свързването с булсатком обаче бе успешно много рядко.
В XDA developers прочетох, че някои хора се върнали на заводския ROM MIUI, за да им работи 4G навсякъде из Европа. Така и направих.
С MIUI 7.5 и към Макс и Булсатком се свързва безпроблемно, и с Теленор 4G на другата сим карта. Даже като смениш коя сим карта да ти дава нет- само си я прехвърля тя да ползва 3G/4G. C MIUI 8 също става, ама пък там GPS-a e прецакан за тоя модел.
Колкото до модема - ами естествено с него да е по-бърза връзката - той има по-мощна антена. Между другото в сайта на Huawei пише, че може да се настрои когато има безплатно WiFi да ползва него вместо 2/3/4G.
Значи телефонът е Xiaomi Redmi 2. По някаква неизвестна причина, когато е с Marshmallow ROM- който и да е - Cyanogenmod, AOSP, Dirty Unicorns и т.н с 4G мрежите на теленор и виваком се свързва и работи. Обаче с тези на Макс и Булсатком не ще и не ще. Имали подобни проблеми и с други модели, казаха на щанда на Макс. Явно има някакви настройки по мрежите, позволяващи не съвсем донаправени модели/ROM-ове да се свързват, Макс и Булсатком не ги знаят обаче.
На AOSP KITKAT Max заработи от раз. Свързването с булсатком обаче бе успешно много рядко.
В XDA developers прочетох, че някои хора се върнали на заводския ROM MIUI, за да им работи 4G навсякъде из Европа. Така и направих.
С MIUI 7.5 и към Макс и Булсатком се свързва безпроблемно, и с Теленор 4G на другата сим карта. Даже като смениш коя сим карта да ти дава нет- само си я прехвърля тя да ползва 3G/4G. C MIUI 8 също става, ама пък там GPS-a e прецакан за тоя модел.
Колкото до модема - ами естествено с него да е по-бърза връзката - той има по-мощна антена. Между другото в сайта на Huawei пише, че може да се настрои когато има безплатно WiFi да ползва него вместо 2/3/4G.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Булсатком - нови условия за LTE
[Quote]Между другото в сайта на Huawei пише, че може да се настрои когато има безплатно WiFi да ползва него вместо 2/3/4G.[/Quote]
Модемчето, което дават от Булсат не е ли ZTE MF823? Поне на мен така казаха в офиса, в който ходих, но щели да получат в началото на септември. Засега събирам отзиви, но и аз клоня към тях.
Модемчето, което дават от Булсат не е ли ZTE MF823? Поне на мен така казаха в офиса, в който ходих, но щели да получат в началото на септември. Засега събирам отзиви, но и аз клоня към тях.