"Булсатком" - под груб натиск

Критик
Регистриран: 09 яну 2013, 17:33

Re:

Мнение от Критик » 11 яну 2013, 20:02

Тръгвам рано призори,гледам няма ЬТВ!
Търкам сънени очи,гледам няма ЬТВ!
И кафето да заври- няма,няма ЬТВ!
Днеска май ще ми спори-няма,няма ЬТВ!
Хората са по добри ,щото няма ЬТВ!
Вечер пускам новини- радост!Няма ЬТВ!
Господ да благослови ,който махна ЬТВ!
Късно е и ми се спи- ехаа няма ЬТВ!
Сън спокоен до зори - днес не гледах ЬТВ!

Бойкот на БосфорТВ !!! Аз лично съм отвратен от турските им сериали,от дезинформацията,чрез новините им.Помня,че веднъж дори пуснаха някакво предаване,в което се обясняваше,колко лошо сме били прогонили турците от България,а няма да се сетят да направят филм за турското робство.По БосфорТВ се чуваше,как \"Под игото\" бил политически мотивиран и пресилен,дава се трибуна на разни турци да обясняват колко хубаво ни било под турско робство (no)

Sharky_80
Регистриран: 26 юни 2007, 11:12

Re:

Мнение от Sharky_80 » 11 яну 2013, 22:56

[Quote]Пакет /еди сой си/ се предоставя при получаване на VIVACOM TV чрез интернет свързаност на VIVACOM. Не се предлага като самостоятелна услуга.
[/Quote]

Какво искаш да кажеш, че ако искам ТВ задължително трябва да си пусна и интернет ли?
Ако съм те разбрал правилно май нещо си в грешка.Естествено, че може да ползваш само ТВ и разликата между пакета, който ползвам от Булсатком и аналогичният от Виваком е 1 лв. в полза на Булсатком, като ти дават оборудване напълно безплатно (Виваком).

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Re:

Мнение от milen888 » 12 яну 2013, 00:37

Тази статия във вестник Капитал описва много добре технологията на това мутрите да ти вземат печелившия бизнес, с помоща на държавата, полицията и прокуратурата! Плашещото е, че утре могат да дойдат и при вас!
[Quote]Няколко месеца преди изборите Икономическа полиция нахлува в офисите на телевизионна станция с обвинения в укриване на данъци. Властите обясняват, че медиите са като всички останали фирми и носят еднаква отговорност за нарушаване на законите. Това се случи миналата седмица с близката до "Булсатком" телевизия TV+, но истината е, че този филм вече са го давали и по други канали.
През 2000 г. икономическа полиция нахлува в редакцията на руската NTV, придружавана от прокуратурата, която повдига обвинения за данъчни престъпления. По това време телевизията е една от малкото опозиционни медии в началото на първия мандат на Путин. След още няколко подобни акции тя се влива в общия послушен тон.
През 2010 г. същото се случва в Македония. Данъчни, придружени от спецчасти на полицията, нахлуват в редакцията на опозиционната телевизия A1 и я претърсват, след което повдигат обвинения в данъчни злоупотреби.
През 2012 г., три месеца преди парламентарните избори в Украйна, в офиса на критичния към властта тв канал TVi влиза данъчна полиция и след като изземват документи, повдигат на собственика обвинение в избягване на данъци.[/Quote]
Вижте статията и мислете добре за кого ще гласувате на предстоящите избори: Скандалът с "Булсатком" отново показа злокобната матрица за лов на бизнес вещици в България
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/01/11/1982513_koi_e_sledvashtiiat/?sp=0#storystart

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re:

Мнение от Sage » 12 яну 2013, 00:45

Мислех да пусна коментар отдавна, но понеже го правих няколко пъти из нета, не ми се щеше да се повтарям. Но ще пусна едно резюме.

bTV се скъсаха да лъжат и клеветят Булсат. Имали милиони задължения от месеци. Задържали 80-90% от таксите, пък в другите държави до 40% отивали за авторски права. Криели повече от половината си абонати. Те всъщност били предлагали каналите си поотделно и в пакет, ама оператора не давал на абонатите си да ги избират (!?) Пълни глупости, точно обратното: Булсат са се издължили по договорените суми - твърдо базирани на някакъв брой абонати в началото на 2012. Това със сигурност НЕ СА ВСИЧКИ абонати (естествено) и със сигурност броят им се е променил за 1 година (пак естествено). Но това е нож с две остриета - може при негативно развитие на клиентската база Булсат да загуби.
Плащат 35% от таксите си за ТВ права. А разправиите за пакетирането на каналите им са поне от 2011. Дори в момента им предлагат сами да си определят пакета (нещо което аз самия предложих преди това). Но отговор няма.
В Германия [B]ARD[/B] и [B]ZDF[/B] плащат на [B]Kаbel Deutschland[/B] по 27 000 000 евро, за да бъдат излъчвани в мрежата им. Миналото лято телевизиите отказаха да плащат и бяха спряни. У нас Булсат не само, че не иска пари, а предлага на такива телевизии сами да си поискат пари за пакет. Но те се дърпат, цупят, лъжат и правят публичен счетоводен анализ на оператора.

Въобще, визирайки конкретно bTV - каква е логиката да искаш най-големият ти доставчик едва ли не да ти финасира продукциите, след като ти довежда камарата реклами до 35% от аудиторията. А оттам и 35% от приходите. Нещо не чух bTV да споменават за подялба на тези 35% от приходите от рекламата с Булсат... да не съм пропуснал нещо?

Значи, в крайна сметка прегрешението на Булсат (трънът в трибуквието на bTV) се оказва ТВ+, който бил техен канал, ама неофициално. И че този канал не е достъпен до други оператори, пък в Булсат го имало. И че Булсат наливал в него (по 3 лв. ли беше) на абонат, ама не давал толкова на великите и съдържателни bTV.
Ами, дори да е така, ТВ+ не е в минималния задължителен пакет. Т.е. е избираем, донякъде. А и ако наистина за него отива голяма част от таксата, а съдържанието му не е конкурентно, то би следвало пазарният механизъм да намали атрактивността и пазарния дял на оператора за сметка на конкуренцията. И не на последно място - колко рекламно време има по bTV, и колко по TV+?

Бареков пък, цяла седмица се пъчеше колко е ларж и как излъчвали за Булсат "на добра воля" докато се договорят. Днес, още преди ултимативния срок на ТВ7, Бюреков куpвенски се врътна и се изцепи, че присъствието на телевизията му по Булсат било чисто [B][i]пиратство[/i][/B]. :|
И сега черешката на тортата: [B]Искал цена на абонат, ама и минимална обща цена![/B] (woo) Т.е., ако Булсат спечепи нови клиенти - печели и ТВ7, ако Булсат загубят - губят само те. Йех, на батко сладура :D

Въобще, мога да пиша още много, това е съвсем накратко виждането ми за конфликта.

@[B]vladovn[/B], колкото до формата HD/SD, 4:3/16:9 - почти никоя телевизия не го спазва, често става и на БНТ 1 ;) Но наистина бТВ са направо нафукани мърлячи в тая работа. Гледам bTV Cinema - широкоекранен филм, вписан в 4:3 с лентите отгоре и отдолу, а до логото стои "[B]16:9[/B]" и си представи как се вижда на 16:9 телевизор... :D

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re:

Мнение от vladovn » 12 яну 2013, 00:53

Ами така е, мутри управляват страната.
Това ми напомня как преди няколко дена ТИМ довършиха сделката за придобиването на АлмаТур. Тея докато страната си мисли, че действат на територията на един град и изкупиха държавата, а в почивката си пият кафе с ББ.
ьТВ активно се включи в кампанията по унищожението на Алма. Даваха често блокираните руски летовници, интервюта с тях, ала-бала, но не и защо се е стигнало до този момент, освен, ме Алма няма пари да си плати извозването им. Не се и спомена, че тур операторите се разплащат след сезона. Изведнъж банката им кредитор си поиска парите веднага (ЦКБ), България Еър също си поискаха парите веднага (и двете са на тим) и... те взеха, че я придобиха. Сега вече завършеха придобиването, като прехвърлиха цялата собственост на Алма на холдинг Варна (тим).
По телевизията спряха да се дават репортажи в момента в който стана ясно, че кредиторите на Алма ще придобият нейната собственост.
Манипулациите на телевизиите, с цел да се облагодетелстват финансово с милиони на месец, явно няма да имат край. Говорят, че е в интерес на зрителите и в същия момент не приемат офертата на булсат. Румънското cme успя да се разбере с долче така - каналите в отделен пакет, но \"родните\" тв-та не приемат такава оферта.

BANANA_18
Регистриран: 01 юли 2004, 01:51

Re:

Мнение от BANANA_18 » 12 яну 2013, 02:22

Булсата е оправдан само,някъде на безлюдно място,където няма достъп до друга мрежа.Такива наглеци са,че сега си получават заслуженото.
И какви са тия изказвания от повечето тук?БТВ изнудвали?Да не ви обяснявам как стои въпроса с ТВ+ и излъчването по другите оператори,но това не ви изнася да го кажете.Е,скоро ще се разпадне Булсата.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re:

Мнение от mkpetrov » 12 яну 2013, 06:42

Именно(yes)Абсурдно е да се плаща за разпространение на телевозия - все едно телевизиите да плащат на рекламодателите, че им въртят рекламите.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re:

Мнение от vladovn » 12 яну 2013, 10:01

ТВ+ си е ексклузивен канал на булсат, подобно на поп кор и хоби тв, за разлика от бтв, обаче ако платиш за икономичен пакет, няма да може да я гледаш. БТК си имат виваком арена, също само за тяхната мрежа.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re:

Мнение от rado243 » 12 яну 2013, 14:18

[Quote]БТК си имат виваком арена, също само за тяхната мрежа.[/Quote]
И виваком арена не влиза в икономичния пакет(40) при биба(angry)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re:

Мнение от @PLAYLIFE » 12 яну 2013, 16:29

Не съм абонат на Булсат, но ги подкрепям в борбата им срещу ожесточените набези от страна на бтв. Бтв пък- телевизия, която отдавна загуби своята същност и разми представите за телевизия в България, журналистическо и професионално поведение! (no)

Някой спомена \'турското робство\', но бтв, заедно с нашите \'политици\' продължават да го наричат просто \'турско присъствие\', а ние трябва да се чувстваме горди с това, така както сега се чувстваме под изнасилствено \'бтв присъствие\' (no)

Поздравления за мненията на @[B]vladovn[/B] и @[B]sage[/B], както винаги - обективни и на 100% препокриващи се с личното ми мнение!

Не желая ничии фалит и не, че не си знаем в каква [B]д[/B]ържава живеем, но това е поредното доказателство на къде отиват нещата и колко абсурдно е всичко тук! Язък (angry)

Отговори