"Булсатком" - под груб натиск

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

"Булсатком" - под груб натиск

Мнение от milen888 » 09 яну 2013, 22:27

Колеги, изключително съм обезпокоен от атаката със всички средства- позволени и непозволени, стигащи и до полицейски произвол, срещу Булсатком. Тежката артилерия се включи, след като стана ясно, че Булсатком са получили 42 млн. евро банков кредит, с който да стартират базовото изграждане на GSM мрежата си. Кой има най-голям интерес да попречи на 4-тия мобилен оператор? Кой губи най-много: Мтел, Глобул или Виваком? Или може би всички се обединиха, за да запазят статуквото и да продължават да ни дерат с най-високите цени за мобилни разговори в Европа? Вижте скандалната статия в Капитал: Булсатком- под груб натиск:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/01/09/1981472_bulsatkom_-_pod_grub_natisk/?ref=embed
Бруталния полицейски натиск: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/01/09/1981234_ikonomicheska_policiia_proveriava_tv_koiato_e_svurzana/
Тежката артилерия срещу "Булсатком": http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/01/09/1981250_tejkata_artileriia_sreshtu_bulsatkom/

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re:

Мнение от vladovn » 09 яну 2013, 22:59

Кредита беше готов още миналия месец, банката не е само уни, те са една от трите.

А лиценза за честотите бърка сметките и на трите оператора. Булсат могат спокойно да предложат фиксирана телефония, ако стартират gsm мрежа.
С добро покритие могат бързо да отмъкнат клиентите на max telecom.
Булсат вече имат изградена доста прилична мрежа от каси, така, че това едва ли е им е проблем.
Старозагорци изграждат и купуват интернет доставчици, от сателитен, бързо се превърнаха и в интернет доставчик с повече абонати в сравнение с мобилтел и се очертават като заплаха и за близалките и за бтк. Ако вземат да пуснат iptv-то и туко виж биха станали още по - приятен доставчик.
Е, остава сега да се преборят с бтв. Заложено е всичко. CME ако не вземат желаната цена на месец от булсат и долче за 18 канала общо, просто им остава единствения ход освен фалит - да продават и тъй като румънския има потенциално повече печалба, то ще продават бтв медия груп. И двете компании са заложили всичко, затова и битката е оспорвана - при нея ще има изгубил (голямо изгубване) и затова са на принципа \"всичко или нищо\".
Аз лично подкрепям булсат и то не защото съм им клиент, а защото бтв ме дразнят с опитите си за рекет.
Каналите на бтв не ги гледам, рекламите им са с подсилен звук, дават турски сериали, обслужват властта твърде явно, статуса със сградата им не ми ясен, но сграда нямат, излъгаха с hd канала (90% е sd), дразнят със съотношенията на картината, подават грешен wss, sd канала периодично дори на новините е 4:3, международния видео обмен е sd, звука е гаден, живите включвания през сателит са sd, синемата им е на тесен екран (смях), западната продукция е стара, нямат културни предавания (само няколко рубрики), нямат музикални предавания, нямат образователни продукции и предавания, водещите са гнусни, репортерките са пияници и общо казано са гола вода по журналистика (примерите за това са доста), имат все някакви проблеми в апаратната, слабо отразяват новините от страната (освен столичния регион), преводачите им на живо са много зле и какво ли още не, дори не мога да се сетя за всички работи които са ме подразнили. Време е да се махат.

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Re:

Мнение от milen888 » 09 яну 2013, 23:04

[Quote]Аз лично подкрепям булсат и то не защото съм им клиент, а защото бтв ме дразнят с опитите си за рекет.
Каналите на бтв не ги гледам, рекламите им са с подсилен звук, дават турски сериали, обслужват властта твърде явно, статуса със сградата им не ми ясен, но сграда нямат, излъгаха с hd канала (90% е sd), дразнят със съотнешияна на картината, подават грешен wss, sd канала периодично дори на новините е 4:3, международния видео обмен е sd, звука е гаден, живите включвания през сателит са sd, синемата им е на тесен екран (смях), западната продукция е стара, нямат културни предавания (само няколко рубрики), нямат музикални предавания, нямат образователни продукции и предавания, водещите са гнусни, репортерките са пияници и общо казано са гола вода по журналистика (примерите за това са доста), имат все някакви проблеми в апаратната, слабо отразяват новините от страната (освен столичния регион), преводачите им на живо са много зле и какво ли още не, дори не мога да се сетя за всички работи които са ме подразнили. Време е да се махат.[/Quote]
Под това мнение се подписвам и аз!

Wishmak3r
Регистриран: 17 юли 2007, 09:06

Re:

Мнение от Wishmak3r » 09 яну 2013, 23:12

Още при протестите на Орлов мост и нагласеното "нападение" срещу репортер на БосфорТВ стана ясно какви са всъщност. Надявам се те да излязат губещи от ситуацията. Мислят си, че хората не могат да навържат нещата...

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re:

Мнение от Paffkata™ » 09 яну 2013, 23:58

+ 1 за мнението на vladovn

Sharky_80
Регистриран: 26 юни 2007, 11:12

Re:

Мнение от Sharky_80 » 10 яну 2013, 09:32

Напълно подкрепям Булсатком!
Платих си и таксите за следващите 6 месеца!

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Re:

Мнение от borusiq » 10 яну 2013, 09:43

Не могат ли, не искат ли, не знам, но масово текат прехвърляния към мтел и виваком. Хората включват комбинирани пакети. Това ме навежда не ммисълта, че може би трябваше да реагират по-рано те с въвеждането на в действие на GSM мрежата си. Интернетът им нещо се позабави като трудно достига до много места във Варна, не знам как е в другите градове.
Просто след един куп забавени реакции, БТВ ги довършва в момента. Ситуацията ми напомня на една плейстейшън игра Mortal Combat, където загубилият в края на рунда се олюляваше, а победелияттрябваше да му направи фаталити. Или по-лошо може би докато се бият те, някой друг ще им го направи.
Дано да греша и постъпят възможно най-адекватно. Би било тъжно, ако Булсатком понесе тежки загуби, защото ще бъде елиминиран важен конкурент на пазара, а това никога не е добре за потребителите.
Btv и мен ме дразнят, но чак пък да искам фалита им и пр., не знам, може би по-скоро промяната в идеологията им за развитие би ги спасила. Дори и Булсатком да се надупи, а Btv да забият лице в задните им части, разтърсквайки глава, това ще ви направи ли истински щастливи. Изпълненията им, ако наистина нямат накаква друга концепция освен тази с 2-та лева по-висока такса, то си е чист сеир. Кампаниите им поне за мен са смехотворни на моменти и натрапващи.
Трябват промени, както на едните, така и на другите.
П.П. Булсат трябваше да пуснат и на хората без срочни договори допълнителните канали за обезщетение, доста хора заради това се раздразниха и избягаха, почувстваха се пренебрегнати
Fire is Faith

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Re:

Мнение от motofen2 » 10 яну 2013, 09:49

[Quote]масово текат прехвърляния към мтел и виваком[/Quote]
[Quote]доста хора заради това се раздразниха и избягаха, почувстваха се пренебрегнати[/Quote]
Много генерални изводи правиш...:)
Едва ли масата хора още в първите дни на спора САМО заради телевизия като БТВ ще си направят труда да изоставят доставчик,който доброволно са избрали.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Re:

Мнение от omax » 10 яну 2013, 09:57

Моя договор и изтекъл преди години, но имам допълните канали и на трите ми приемника.
Тревожното е, че се посяга грубо към една БГ компания. Данъкоплатец и работодател в БГ. Отвратителното, е че се използват МВР и Прокуратура за тази цел...юни месец трябва сериозно да се замислим какво и как ще го направим.

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Re:

Мнение от Parmenion » 10 яну 2013, 10:12

[Quote]Каналите на бтв не ги гледам, рекламите им са с подсилен звук, дават турски сериали, обслужват властта твърде явно, статуса със сградата им не ми ясен, но сграда нямат, излъгаха с hd канала (90% е sd), дразнят със съотношенията на картината, подават грешен wss, sd канала периодично дори на новините е 4:3, международния видео обмен е sd, звука е гаден, живите включвания през сателит са sd, синемата им е на тесен екран (смях), западната продукция е стара, нямат културни предавания (само няколко рубрики), нямат музикални предавания, нямат образователни продукции и предавания, водещите са гнусни, репортерките са пияници и общо казано са гола вода по журналистика (примерите за това са доста), имат все някакви проблеми в апаратната, слабо отразяват новините от страната (освен столичния регион), преводачите им на живо са много зле и какво ли още не, дори не мога да се сетя за всички работи които са ме подразнили. Време е да се махат.[/Quote]
Съгласен съм напълно!

Преди време интернет доставчика ми беше купен от Булсат и очаквах качеството и скоростта да се влошат. За мое учудване, стана точно обратното и не само това, но ми и намалиха постоянно такстата с почти 50%. Не съм абонат на телевизията им, но ги подкрепям на 100%.

Другото което е, Булсатком е ицзяло Българска фирма. Стискам им палци накрая те да излязат печеливши от спора. Монополистите биха направили всичко за да ги изхвърлят от бизнеса.

Отговори