БУЛСАТКОМ работи усилено по 4G LTE мрежата си!

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Re: БУЛСАТКОМ работи усилено по 4G LTE мрежата си!

Мнение от milen888 » 01 авг 2014, 14:06

[Quote]Точно това е целта на триото... Забавянето и на Макс, и на Булсат се дължи преди всичко на жалби и законови трикове на старите оператори...[/Quote]

Напълно съм съгласен. Това им беше целта и я постигнаха. Напредъка обаче не може да се спре. Макс вече тръгна, в края на годината и Булсат (yes) В Китай пък се появиха първите достъпни телефони с LTE и две сим карти (140 долара от Леново) така че и проблема с покритието е разрешен!

milen888

Мнение от milen888 » 10 авг 2014, 15:41

Както знаете, често съм критикувал българските журналисти, че не пишат за истинските новини. Ето една новина, която случайно срещнах в чужд сайт и която я няма никъде в БГ медиите:

[Quote]Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е избрана да осигури 20 млн.евро заем за Булсатком. Допълнително ще бъдат предоставени и 65 млн. евро от търговска банка. Общата сума от 85 млн. евро ще бъде използвана за изграждане на 4G LTE мрежата на компанията, както и за развитие и разширяване на оптичната и инфраструктура.[/Quote]

Източник: Един от най-авторитетните световни сайтове за информация относно мобилни оператори, покритие и пазарни анализи:

http://www.telegeography.com/products/commsupdate/articles/2014/08/06/ebrd-set-to-offer-bulsatcom-eur20m-loan/index.html

kirilatsa
Регистриран: 08 окт 2009, 08:36

Мнение от kirilatsa » 10 авг 2014, 16:11

Това е доста обнадеждаващо,браво.

ХaMеЛeoH
Регистриран: 26 юли 2014, 19:38

Мнение от ХaMеЛeoH » 10 авг 2014, 17:51

Най-накрая една много добра новина, за трите смучещи в картел оператора идват кофти дни. С Булсата ще срещнат голям отпор предвид на това че те са най-големия интернет доставчик в България (имат достъп до най-много домакинства). Няма да срещнат проблем с настъпването на мобилния пазар като предложат услугите си на всеки отишъл да си плати интернета или телевизията.

milen888

Мнение от milen888 » 12 авг 2014, 13:09

Напълно съм съгласен с мнението ти. Булсатком имат над 120 000 клиенти на оптичен нет и над 1 милион клиенти на сателитна тв. Крайно време е да им предложи и сим карти на тези хора, нямащи НИКАКЪВ избор в момента, освен триглавата ламя (тройния картел).

Продължавам да се чудя защо никъде в български медии не мога да прочета нищо за одобрения заем за Булсатком от Европейската банка за възстановяване и развитие? Може би защото скандала с кредитите от КТБ, отпуснати на 90 % от българските вестници, показа, че журналистиката в БГ е изцяло платена с мръсни пари и приближаваща се до статута на най-древната професия?!?

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 12 авг 2014, 13:35

[Quote] С Булсата ще срещнат голям отпор предвид на това че те са най-големия интернет доставчик в България (имат достъп до най-много домакинства). [/Quote]

Интернетът на Булсатком е под всякаква критика. Изкупиха малките мрежи и сега просто не могат да ги поддържат. Абонатите им стоят по 10 дни без интернет при аварии. Оптичните трасета са незначителна част. http://forum.bulsat.com/viewforum.php?f=34

А относно броя на домакинствата очевадно не е така. Виваком има много повече абонати. Само тези с ADSL бяха 329 000 в началото на 2014г. Интернетът на Виваком може и да не е цвете, но има едно голямо предимство. Много рядко спира !
Има признаци, че Булсатком трудно удържат позиции в последно време. За разлика от DTH TV ,интернетът е много скъпо начинание.Освен това в този си вид интернет мрежите им са незаконни и опасни за потребителите, не отговарят на ЗУТ и ЗЕС,

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 12 авг 2014, 14:23

Абе да няма тук някой да е подписал договор с Булсат, на всеки 2-3 месеца да ни подсеща, че все още съществуват?

От 2 години ми пускат някакви макети на сим-карти, снимки на антени без надписи, сканиране на мрежи .. За две години са наблъскали 10 клетки в 3 града и не можем да се отървем от спамери ..

До сега трябваше да се покрили цяла България, да са прекарали оптики за IPTV .., да имат поне милион мобилни абонати, а те единственото, което правят е да пускат някакви спамери на 2-3 месеца да ме подсещат, че фирмата им все още е за продан.

От 5 години не могат да ми пуснат спортен HD пакет, за един FILM+ HD ми искат 5 лева, от над година им стои на сайта "предстои" за LTE и IPTV .. форума им е затворен или се пускат избирателно нови регистрации, във форума затриха 99% от темите, в които хората се оплакват та и включително полезните теми, вече трета година нямат някакъв смешен 1 милион та да не ми крадат сигнала за Примера и да ми дават два коментара един върху друг.. хората чакат по над половин година за един HD приемник .. АБЕ АЛАНКОЛУ .. след като се бъхтите по всички форуми вземете нещо да поработите, а не да ме спамите с глупостите си .. Вземете пуснете някаква тестова мрежа, вземете пуснете IPTV, вземете пуснете HD спортен пакет за 10лв. примерно, а не един канал за 5лв., вземете си направете една фейсбукстраница като нормален оператор, вземете си отворете и не цензурирайте форума ..

Тази фирма май докато не им мине мерака на собствениците и да си я продадат, няма да се доближи до европейското ниво ... Минава по простотия, цензура и всичко най-лошо дори и "тройния картел", който поне като разгласява нещо е при свършен факт, а не да ми пишат тази година и да чакам например до 2016-та за намаление на мобилни апарати.. или някаква промоция обявена на сайта..

ПП: По-назад в коментарите някой подхвърли, че новини като тази, че Булсат получили кредит, не се оповестявали по главните медии вече. Ами на всички им писна от на Булсат глупостите.. ако ще правят нещо да го правят. Нали през цялата 2013 четохме само за тях, то и на медиите им писна покрай тези от Булсат да стават за смях като кифладжии и да им тиражират глупостите.. Да вземат да направят нещо и ще пишат за тях навсякъде.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 12 авг 2014, 16:03

офиси имат по улиците за антените не знам

ама дистанционни по магазините 2 месец нямат (no)

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 12 авг 2014, 19:41

[Quote]ама дистанционни по магазините 2 месец нямат[/Quote]

Имам едно дистанционно, което работи, но съм го блъскал в стената заради крадения им сигнал на Ел Класико и коментарите, които ги мешаха на английски и български.

Дистанционното работи перфектно, просто отдолу покрай батерията няколко зъбчета ги няма от удара, но не пречат .. просто ако си перфекционист е кофти :D

Ако ти трябва дистанционно, напиши ми на лични утре ще намеря някой да ти го прати по Еконт .. (yes) Остъргано или някакви резки няма :)

ХaMеЛeoH
Регистриран: 26 юли 2014, 19:38

Мнение от ХaMеЛeoH » 12 авг 2014, 20:55

[Quote]заради крадения им сигнал на Ел Класико и коментарите, които ги мешаха на английски и български. [/Quote]

За подобна реплика могат да те осъдят за една торба пари,но ти си патрон и можеш да си го позволиш предполагам.

Отговори